Ezúttal egy bollywoodi szerelmes filmben fog feltűnni Budapest

Budapest kedvelt forgatási helyszín a külföldi filmesek körében. A sokarcú főváros a különböző hangulatokat, korokat könnyen megeleveníteni tudó utcáival, épületeivel kiváló és nem utolsó sorban olcsó helyszínnek számít. Budapest játszotta már a ragyogó Párizst, a romos Kelet-Berlint, de csak legritkábban önmagát.

A nagy sikerre – körülbelül 20 millió nézőre – számító „Raabta”, az indiai sikerfilmgyár, Bollywood egyik legújabb alkotása, melyet Budapesten forgattak, és a történet a magyar fővárosban is játszódik.

A várost bemutató háttérképek, helyszínek – a tapasztalatok szerint – turisztikai szempontból lényeges vonzerőt jelentenek, a nézőkre gyakorolt hatásuk erős.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ezért turisztikai-marketing eszközeivel, valamint indiai turisztikai partnercége, a Robinville közvetítésével segítette a helyszín kiválasztását. Ugyanis a film készítői Budapest és Bécs – mint befutók – közül választottak várost. Emellett a BFTK nemzetközi kiállításokon és konferenciákon rendszeresen tárgyal az indiai beutaztató cégek képviselőivel a budapesti turisztikai lehetőségekről, attrakciókról, vonzó kulturális programokról. A Főváros turisztikai cége ezt a tevékenységét azért is tartja jelentős feladatának, mivel Indiából egyre több vendég érkezik a magyar fővárosba.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ egy korábbi közleménye szerint – mely a KSH adatokon alapul –  az indiai turisztikai küldő piac növekedési üteme 2016-ban Budapesten 20% fölött volt a vendégéjszakák tekintetében. Az eddigi dinamikus emelkedést remélhetőleg tovább növeli a nagy nézőszámra számító Raabta, melynek mozipremierét 2017. június 9-ére tűzték ki.

A film az Indiában nagy sztárnak számító Sushant Singh Rajput és Kriti Sanon főszereplésével készült, rendezője Dinesh Vijan, producerei: Bhushan Kumar, Krishan Kumar, Dinesh Vijan, Homi Adajania, zene: Pritam.