5 egyedülálló gasztrohely Budapesten, ami különleges koncepcióval vár

Az alábbiakban bemutatunk öt különleges helyet, ahol nemcsak az ízek, hanem az egyedi koncepciók is lenyűgöznek majd benneteket. Fedezzétek fel ezeket az izgalmas budapesti éttermeket és kávézókat, ahol az élmény is az étkezés része!

Csipsz Labor

Imádod a csipszet, de már unod a bolti zacskós verziókat? Akkor a Csipsz Labor pont neked lett kitalálva! Magyarország első csipszezőjében kétféle alap, egy tengeri sós és egy édes, bourbon vaníliás chips szolgál kiindulópontként a roppantóan jó gasztrokalandhoz, amiket aztán 12-féle házi készítésű szósszal turbózhatsz fel. A családi receptúra alapján kikevert mártogatósok között találsz sós és édes opciókat is, a merészebb ízvilágú, limitált ideig kapható chipskísérletek pedig garantáltan vissza-visszahívnak majd.

1055 Budapest, Szent István körút 15. | Facebook

Fotó: Csipsz Labor

Cereal Beast

Három fiatal srác egyszer csak gondolt egyet, és több európai nagyváros példáját látva megnyitották Budapest első müzlibárját, ami a Cereal Beast nevet kapta. A külföldről (is) érkező gabonapehely-választék olyannyira kimeríthetetlen, hogy még a vegánokra és a mindenmentesen étkezőkre is gondoltak. A koncepció lényege pedig, hogy legyen bármilyen napszak, ide bármikor beugorhattok egy tál müzlire, a belvárosi bulinegyed közepén. A müzlibár a különlegessége miatt tökéletes randihelyszín lehet, igazából bármikor, csak győzzetek választani a sok finomság közül!

1073 Budapest, Akácfa utca 65. | Facebook

Fotó: Cereal Beast

Cooked by You

A Cooked by You Budapest első „csináld magad” ramenezője, ahol saját kezűleg készíthetjük el az instant levesünket. Az üzletbe érkezve először kiválaszthatjuk, hogy levest vagy tésztát szeretnénk elkészíteni, ezután további feltéteket szedhetünk ki magunknak a választékból, fizetés után pedig indulhat a főzés, ami alig néhány percet vesz igénybe. Miután minden hozzávaló kellőképpen megpuhult, az étterem felső szintjén fogyaszthatjuk el a saját készítésű ételt. Egyszerű, mégis nagyszerű koncepció!

1066 Budapest, Jókai utca 23. | 1092 Budapest, Ráday utca 8. | TikTok

Krumpello

Nemrégiben megnyitotta első állandó üzletét a Krumpello, így a krumplirajongók már minden nap megtalálják a belvárosban a márka különlegességét, a héjában sült töltött krumplit. Kreatív, egyedülálló és laktató – az innovatív falatok ebben a formában és minőségben még nem léteztek hazánkban. A márka azonban nem csak azoknak kedvez, akik valamilyen újdonságot szeretnének kipróbálni. A kívül ropogós, belül selymesen krémes krumplik más-más országok ízeit idézik, ezért többek közt a görög, mexikói vagy olasz konyha szerelmesei is megtalálják kedvenc verziójukat. Próbáljátok ki ti is a krumpli egy teljesen új oldalát!

1053 Budapest, Múzeum körút 3. | Weboldal

blank
Fotó: Krumpello

Smúz Café

A Smúz kávézó volt az első hazánkban, ahol színes kávéval örvendeztették meg a vendégeket, üzletük pedig egyszerre szolgál virágüzletként és borbárként is. A kávékhoz használt sima és alternatív tejek biominősítésűek, süteményeik pedig minőségi alapanyagokból, francia vajjal és belga csokoládéval készülnek. Mindezt megkoronázza az utánozhatatlan kilátás, hiszen a kávézó a Parlamentre néz, a távolban a Halászbástyával.

1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 18. | Facebook

blank
Fotók: Smúz Café

Kóstoljatok télies finomságokat Budapesten: