10+2 kedvenc filmünk és sorozatunk a Magyarországon forgató Woody Harrelsontól

A hetekben Budapesten forgat az Emmy-díjas és többszörös Oscar-jelölt Woody Harrelson, aki pár napja a Halászbástyáról posztolt fotót. Ez alkalomból összegyűjtöttük a legjobb filmjeit és sorozatait.

A legjobb filmek Woody Harrelsonnal:

Három óriásplakát Ebbing határában (Disney+)

Az Ebbing nevű fiktív kisvárosban hét hónapja megerőszakolták és meggyilkolták Mildred Hayes kamaszlányát. Mivel a nyomozásnak nem sikerült semmilyen eredményt felmutatnia, az anya úgy dönt, hogy reagál a városi rendőrség tehetetlenségére: a kisvárost elkerülő út mentén három hirdetőtáblát bérel, és ott hárommondatnyi provokatív üzenetet helyez el az ebbingi rendőrfőnöknek, Bill Willoughby (Woody Harrelson) seriffnek címezve.

A filmért Woody Harrelsont Oscarra jelölték a legjobb mellékszereplő kategóriában.

Szemfényvesztők

A világ legjobb bűvészeiből egy csapat alakul, akik egy olyan produkciót eszelnek ki, amelynek az a lényege, hogy előadás közben kirabolnak egy bankot. A nézők nem tudják, hogy amit látnak, az illúzió vagy valóság, ami egy jó trükk esetén megszokott dolog.

Nem vénnek való vidék

Kitör az erőszak és a káosz, amikor egy vadász Nyugat-Texasban holttestekre, heroinraktárra és több mint kétmillió dollárnyi készpénzre bukkan.

Tisztességtelen ajánlat

Amikor egy házaspár mindent elveszít Las Vegasban, egy nyájas milliárdos 1 millió dollárt ajánl nekik, ha lefeküdhet a feleséggel.

Született gyilkosok

Mickey (Woody Harrelson) és Mallory Knox egy útszéli kocsmában állnak meg pihenni. Mickey enni kezd, míg a lány a zenegép előtt táncol. Az érkező vendégek felfigyelnek rájuk, és egyikük flörtölni kezd Malloryval, aki egy ideig engedi, aztán megveri a férfit. Ezután a fiatal pár mindenkit lemészárol, egy kivételével, akit kiszámoló segítségével választanak ki. Ahogy a történet folytatódik, a pár még 52 embert mészárol le hasonló körülmények között. A rendőrség utálja őket, azonban a média és az emberek körében nagyon népszerűek.

Woody Harrelson filmek

Larry Flynt, a provokátor

Ez a film Larry Flynt (Woody Harrelson) életét mutatja be, aki először vidéki sztriptízbárban dolgozik a lányokkal, majd megalapítja a szexipar egyik alapkövét: a Hustler magazint.

A filmért Woody Harrelsont Oscarra jelölték a legjobb főszreplő kategóriában.

Woody harrelson legjobb filmjei

Az őrület határán

A történet 1942-ben az amerikaiak és a japánok közti egyik véres csatáról szól, mely később Guadalcanali hadjárat néven vált ismertté, ami az azonos nevű kis csendes-óceáni sziget repülőterének birtoklásáért folyt.

Woody harrelson legjobb filmjei

A harcmező hírnökei

Will Montgomery, az Egyesült Államok hadseregének egy tiszthelyettese, aki nemrég tért vissza Irakból, és egy háborús sérültekkel foglalkozó szervezethez csatlakozik. Partnerével, Anthony „Tony” Stone-nal (Woody Harrelson) ők a felelősek azért, hogy az elesett katonák hozzátartozóival és szeretteivel közöljék a tragikus hírt. Will nehezen birkózik meg a munkával és egy nap bekövetkezik, amire nem számított: szerelmes lesz Oliviába, akinek éppen ő vitte férje halálhírét.

A filmért Woody Harrelsont Oscarra jelölték a legjobb mellékszereplő kategóriában.

Zombieland

A világot ellepték az emberevő zombik. A főiskolai hallgató Columbus Ohioba tart, hogy megkeresse szüleit és legfőképp megtudja élnek-e még. Útja során találkozik Tallahassee-vel (Woody Harrelson), akinek a küldetése, hogy találjon a Twinkie nevű édességből, és hogy minél több élőhalottat újra a túlvilágra küldjön.

Woody harrelson filmek és sorozatok

Útonállók (Netflix)

A valós eseményeken alapuló drámai krimiben két keménykötésű texasi seriff megbízást kap, hogy kutassa fel és ölje meg a hírhedt párost, Bonnie-t és Clyde-ot.

blank

+2 sorozat, amiben nagyon szerettük Woody Harrelsont:

Cheers

A bostoni Cheers nevű kocsmába a helyiek egy csoportja odajár, inni, pihenni és beszélgetni, ahol a csapos (Ted Danson, Nicholas Colasanto, később Woody Harrelson), a pincérek és pincérnők örömmel szolgálják ki az odajárókat.

Woody Harrelson Emmy-díjat kapott alakítésáért a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában.

Woody harrelson sorozat

True Detective – A törvény nevében

A True Detective – A törvény nevében (eredeti cím: True Detective) amerikai bűnügyi dráma műfajú antológiasorozat, melyet Nic Pizzolatto alkotott meg a HBO számára. A sorozatból négy évad készült, mindegyik különálló történetet mesél el, új szereplőgárdával.

Woody Harrelson az első szériában szerepelt, amiért Emmy-díjat kapott a legjobb férfi főszereplő kategóriában.