10 varázslatos őszi fesztivál 2024-ben a Balaton északi és déli partján

Ősszel is tele van izgalmas programokkal a Balaton partja. Borkóstolók, gasztrofesztiválok, piknikek és múzeumi programok is várnak rátok a magyar tengernél.

Tündérrózsa Folkfeszt // Hévíz (2024. szeptember 20-21.)

Gyermek és felnőtt néptáncos és népdalos előadások váltják egymás a színpadon két napon át Hévízen. Lesz néptáncos divatbemutató és persze táncház is.

Facebook-esemény >> 

Echo Piknik // Tihany (2024. szeptember 21.)

Élő zene, piknikhangulat, kulináris élmények és Be Massive Horizon Party vár rátok Tihanyban az Echo Étterem teraszán.

Facebook-esemény >> 

Múzeumok Őszi Éjszakája // Keszthely (2024. szeptember 21.)

Ezen az estén Keszthely város magán- és közgyűjteményei, kiállítóhelyei különleges családi rendezvényekkel, rendhagyó tárlatvezetésekkel és programokkal várják a látogatókat.

Facebook-esemény >> 

őszi programok Balaton
Fotó: NÖF

Laposa Szüreti Hétvége // Badacsonytomaj (2024. szeptember 21-22.)

Borkóstolóval, szüreti menüvel gyerekprogramokkal és persze szüreti mulatsággal várnak benneteket Badacsonytomajban. Ráadásul a Laposa Borászat ebben az évben ünnepli a fennállásának 30. évfordulóját, ez pedig még különlegesebbé teszi a programot.

Facebook-esemény >> 

Tulipánhagyma Fesztivál // Kőröshegy (2024. szeptember 21-22., 28-29.)

A legjobb minőségű virághagymák mellett idén tematikus gyerekprogramokkal – tulipános játékokkal, kézműveskedéssel és közös kertészkedéssel – is várnak titeket, hogy az egész család jól érezze magát Kőröshegyen.

Facebook-esemény >> 

Füredi Murci Fesztivál (2024. szeptember 28.)

Idén 5 helyszínen várnak titeket szuper családi programokkal, zamatos ó- és újborokkal és remek hangulattal Balatonfüreden.

Facebook-esemény >> 

balatoni programok 2024 szeptember, október
Fotó: Füredi Murci Fesztivál

XI. Halfesztivál // Siófok (2024. október 11-13.)

Az október 11. és 13. között megrendezésre kerülő XI. Halfesztivál színes családi és gasztronómiai programjaival, esti koncertjeivel hozza el a fesztiválok hangulatát, kiegészítve a halas ízek világával. Itt lesznek péntek este a Neoton Família Sztárjai, szombaton a Wellhello zenekar robbantja fel a siófoki színpadot, vasárnap pedig a Leander Szimfonik ad koncertet a Dunakeszi Szimfonikus zenekar közreműködésével.

Facebook-esemény >> 

Fügefeszt // Badacsony (2024. október 12-13.)

Idén ősszel először jelentkezik a különleges, közvetlen Balaton-parti helyszínen megrendezett Fügefeszt, ami bár az ilyenkor mindenhol fellelhető zamatos fügét nevezte ki házigazdának, valójában sokkal többről szól: Vincze Péter és csapata szeretné bemutatni a régió kulturális és gasztronómiai fejlődését, és kinyitva a meghívottak körét olyan hazai vendéglátóhelyeket is, akik hasonló értékeket képviselnek.

Facebook-esemény >> 

További őszi programok a Balaton partján: 

IX. Gesztenye Fesztivál // Keszthely (2024. október 12-13.)

Színes, vidám programokkal és felejthetetlen gesztenyés finomságokkal várnak titeket a Tavirózsa kalandparkban.

Facebook-esemény >> 

Bortriatlon Badacsonyban: Rizling Hétvége (2024. október 25-27.)

A hétvégén 9 pincénél összesen 18-éle rizlinget kóstolhattok végig a program során. A részt vevő pincéknél személyesen a gazda tölti poharatokba a bort, és természetesen mesél is róla. De nemcsak a borokról, hanem a történetükről, a családról, szakmai titkokról, büszkeségeikről is.

Facebook-esemény >>