Íme a legjobb programok a héten a Balaton partján – 2024. augusztus 26. – szeptember 1.

Hétről hétre temérdek program vár benneteket a Balaton partján. Augusztus végén koncertek, fesztiválok, előadások, túrák és családi programok keretében kapcsolódhattok ki és töltődhettek fel.

Bortúra a Csobáncon (2024. augusztus 28.)

A túra során három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínál. Az út során szakvezető mesél és bemutatja a borvidék történelmét, a Csobánc kialakulását, különlegességeit, legendáit és az itt élő embereket.

Facebook-esemény >> 

Fotó: Tourinform Badacsony (Facebook)

TÁBOR Fesztivál // Alsóörs (2024. augusztus 28-31.)

Tomboljatok egyet a rock és metál legnagyobbjaira a TÁBOR Fesztiválon, Alsóörsön!

Facebook-esemény >> 

Szakcsi Rádió Jazz Fesztivál // Salföld (2024. augusztus 29-31.)

A fesztiválozó közönség és a zenerajongók számára a nyár utolsó hétvégéjén a Balaton északi partján, Salföldön rendezik meg a háromnapos Szakcsi Rádió Jazz Fesztivált. A fiesztán olyan hazai jazzelőadókkal találkozhattok, mint a nyitóestén zenélő Stankiewicz – Fekete-Kovács Quintet, vagy a második napon Lukács Miklós – Szakcsi Lakatos Róbert Duó, illetve két ikonikus jazz-zenész kollaborációjaként a Borbély – Dresch Quartet. A zárónapon a Balázs Elemér Group szórakoztatja majd a helyszínre látogató közönséget.

Facebook-esemény >> 

Quimby // Plázs Siófok (2024. augusztus 30.)

Hazánk egyik legnépszerűbb alternatív rock együttese ezúttal a siófoki Plázs színpadán ad koncertet, augusztus 30-án. 

Facebook-esemény >>

Kiscsillag // Peter’s Terasz, Balatonakarattya (2024. augusztus 30.)

A Kiscsillag zenekar, amely 2005-ös megalakulásakor hobbi garázszenekarként definiálta magát, mára Magyarország első számú alterrock zenekarának tekinthető. A mindig gitáralapú, de számos eltérő stílusjegyet magába olvasztó dalok, a lendületes előadásmód, Lovasi emblematikus szövegvilága és a zenekar utolsó éveiben megjelenő többszólamú énektémák az egyik legkarakteresebb, legegyedibb hangú, bátran kísérletező, évről évre megújuló produkcióvá tették a Kiscsillagot.

Facebook-esemény >> 

NECC PARTY // Gyárkert, Veszprém (2024. augusztus 30.)

Ez nem a szívből jövő retro, hanem a NECC, ahol mérnöki pontossággal válogatnak a téma szakértői a kilencvenes évek és a kétezres évek zenei szemeteséből, hogy együtt táncolhassunk a penge élén: ász vagy gyász, ciki vagy nem ciki, gáz vagy nem gáz, tűzforró vagy őstré?

Facebook-esemény >> 

INOTA Focus: RADIANCE (2024. augusztus 30. – szeptember 1.)

A nyár utolsó napjaiban Inotán a fényművészet válik főszereplővé, az erőművi övezet pedig egyetlen hatalmas bejárható kiállítótérré – miközben az elektronikus zenei oldalról sem feledkeznek meg, kozmikus ambienttől az aktuális technóig. A vasárnap idén is a családosoké: a helyieknek szóló kedvezmények mellett kreatív workshopokkal, sétákkal várják a vendégeket a szervezők.

Facebook-esemény >> 

Fotó: INOTA Festival (Facebook)

Mancs Show // Balatonfűzfő (2024. augusztus 31.)

A Mancs Show interaktív mese show sorozat produkciója egy világkörüli utazásra invitálja a legfiatalabb nézőinket. Idén is hamar elérkezett a Barátság nap. Ezen alkalomra két kedvenc kutyusunk és vezetőjük lázasan készítik a barátságlapokat. A barátságlapok időben való kézbesítése veszélybe kerül, így a Mancsokra vár a feladat, hogy eljuttassák a címzettekhez. A nézőtér soraiban ülő gyerekek interaktív feladatokon keresztül segítik a bevetést. A zenés show során ismert gyerekdalok és átiratok hangzanak el a kutyusok előadásában. Az előadás élőszereplős, a főszereplő kutyák életnagyságban jelennek meg.

Facebook-esemény >>

Szakrális túra a Badacsonyon (2024. augusztus 31.)

Az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend, a pálosok nyomában kereshetitek fel a hegy szakrális helyeit. Megismerkedhettek a remeték egyszerű, de nem könnyű életével. Ki volt Remete Szent Pál, Boldog Özséb? Feltárulnak a pálos rend címerének szimbolikái is túra során.

Facebook-esemény >> 

Fotó: Tourinform Badacsony (Facebook)

Daytime Techno at Balaton // Bánya Kert, Salföld (2024. augusztus 31.)

A nyitó után a záróbulit is magára vállalta a Végrepéntek! crew a Káli-medence lankáin, a salföldi Bánya Kertben.

Facebook-esemény >> 

Fotó: BÁNYA KERT Facebook

Budapest Bár // Tihany (2024. augusztus 31.)

Felhőtlen szórakozás, dráma, szerelem, csalódás, öröm és örömzene másfél órában. Mindig jó és mindig más: sok-sok új számmal, de régi kedvencekkel is, készül a Budapest Bár. A Farkas Róbert vezette páratlan zenekar ez alkalommal kiegészül Behumi Dórival, Ferenczi Borával, Németh Jucival, Frenkkel, Keleti Andrással és Kiss Tiborral.

Facebook-esemény >> 

Esős időre is tudunk programot ajánlani: 

Balaton 8 óra 15 perc – Weiler Péter x balatonoffseason // Balatonboglár (2024. augusztus 30-ig)

Weiler Péter festőművész és a balatonoffseason fotósa, Bartha Dorka új közös kiállítása a Kultkikötő Kápolnatárlatok keretében, a balatonboglári Vörös és Kék kápolnában.

Facebook-esemény >>

Balatonfüredi Borhetek (2024. szeptember 1-ig)

Idén augusztus 9. és szeptember 1. között a térség legjobb borászatai népesítik be a panorámás Tagore sétányt, ahol közel 300 féle bort kóstolhatnak meg a látogatók. A borkóstolás mellett koncertek, borbemutatók és látványfőzések egészítik ki a programot.

Bővebb infó >>