Kirándulás Budapest közelében: 7 nyári látnivaló és helyszín Balatonakarattyán és környékén

Ha elmenekülnétek egy kicsit a budapesti kánikulából, szuper egynapos úti cél Balatonakarattya, ami autóval és vonattal is körülbelül egy óra alatt megközelíthető a fővárosból. Remek strandok, szép kirándulóhelyek és hangulatos teraszok várnak rátok!

Bercsényi Strand, Balatonakarattya

Hatalmas zöldterületen nyújtózhatunk el a terebélyes fák árnyékában Akarattya legnagyobb, 2,5 hektár területű Bercsényi Strandján. A tiszta, rendezett partszakaszon több büfé, játszótér, ingyenes parkoló, mosdók és öltözők várják a fürdőzni vágyókat reggel 8-tól este 7-ig. A felnőtt belépőjegy ára 2024-ben 1300 forint.

Bokk Seafood Étterem, Balatonakarattya

Budapesttől mindössze 45 percnyi autóútra, bisztróáron kínálja a tenger legjavát a balatonakarattyai BOKK Seafood Étterem. A hangulatos panorámával megáldott Balaton-parti étterem családi ebédek tökéletes helyszíne, izgalmas kerti játszóterének és gyerekmenü-választékának köszönhetően a család minden tagjának tartalmas kikapcsolódásban lesz itt része. Mondanunk sem kell talán, hogy a körpanorámás teraszról nyíló mesés kilátás, az étterem visszafogott eleganciája a romantikázni vágyók szívét is pillanatok alatt rabul ejti.

8172 Balatonakarattya, Koppány sor 41. | Weboldal

Fotó: BOKK Seafood Étterem

Kisfaludy sétány (Magaspart), Balatonakarattya

A balatonakarattyai Magasparton halad végig a fákkal, padokkal övezett Kisfaludy sétány, ahol 50-60 méter magasból vesz le a lábunkról a festői balatoni panoráma. Tiszta időben elláthatunk egészen a Tihanyi Bencés Apátságig, de jól látszódnak a Badacsony és Szigliget körvonalai is. Ha innen továbbmegyünk a Kisfaludy-kilátóig, akkor falépcsőkön lépdelhetünk le egészen a magyar tenger partjáig.

Fotó: Békési József

Még több panorámás sétány a Balaton körül:

Apacuka Kert & Digo Pizza Pop Up, Balatonakarattya

A Lidó Strand mellett találjátok Balatonakarattya egyik leghangulatosabb kerthelyiségét, a nyáron minden nap tárt ajtókkal váró Apacuka Kertet. A kertben nemcsak hűsítő italokat, balatoni borokat és látványos koktélokat kóstolhattok, hanem a Digó mennyei nápolyi pizzáit is, méghozzá zöld, békés, tündérfényes környezetben.

8172 Balatonakarattya, Koppány sor 6. | Facebook

blank
Fotó: Apacuka Kert & Digo Pizza Pop Up Facebook

Soós-hegyi kilátó, Balatonkenese

Az egész évben szabadon látogatható Soós-hegyi kilátót egy korábbi adótoronyból alakították át, hogy tetejéről végigpásztázva a Balatont maradandó élményekkel térhessünk haza. A Balaton keleti csücskének messzelátójából ugyanis a szemünk előtt nyúlik el teljes hosszában a Balaton. Nem is kérdés tehát, hogy a könnyen, akár autóval is megközelíthető kilátóból gyönyörködni a magyar tenger végtelen víztükrében igazán különleges élmény.

blank
Fotó: Györkő Zsombor

Bala-Toni Retro Múzeum, Balatonfőkajár

A múzeum remek úti cél a retró rajongóinak: míg a kiállított tárgyak az idősebb korosztály számára édes emlékeket idézhetnek elő, a fiatalabbaknak nagyszerű lehetőséget nyújtanak a játékos módon tanulásra. A tárlatban szerepelnek használati tárgyak, járművek és ruhadarabok is, de egy Utasellátó is helyet kapott a múzeumban.

8164 Balatonfőkajár, Petőfi Sándor u. 47. | Facebook

blank
Fotó: Bala-Toni Retro Múzeum Facebook

Il Mercato Ristorante e Gelateria, Balatonakarattya

Hamisítatlan olasz ízek és vérbeli mediterrán hangulat vár Balatonakarattya toszkán ékszerdobozában, az Il Mercato Ristorante e Gelateria éttermében. A családi étteremben az olasz konyha legfinomabb alapanyagait és fogásait élvezhetjük, amilyen például a toszkán halleves, a különféle olasz tészták, a tenger gyümölcsei, a kemencében sült pizzák és persze a mennyei desszertek, a panna cottától a tiramisuig.

8172 Balatonakarattya, Rákóczi út 44. | Weboldal

blank
Fotó: ilmercato.hu

Kihagyhatatlan látnivalók a csodás Balaton-felvidéken idén nyáron: