5 szenzációs szabadtéri színházi előadás Budapesten és környékén júliusra

Budapesten és közelében több nyári színház is sokszínű műsorral készül 2024 nyarára. Kiválogattuk nektek a legizgalmasabb szabadtéri előadásokat, melyeket kár lenne kihagyni idén nyáron!

Városmajori Szabadtéri Színpad x Örkény Színház: Escape (2024. július 5., 6.)

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és gémervilág: ilyen és ehhez hasonló témákból építkezik az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színház koprodukciójában készülő új magyar ősbemutató. A virtuális valóságba menekülés az előadás látványvilágában is megjelenik. A díszlet (tervező: Schnábel Zita) a városi dzsungel hatását kelti, amelyben az utcakép valósághű elemei mosódnak egybe a számítógépes játékok látványát idéző vetítéstechnikával. A Kovács D. Dániel rendezésében létrejövő [ESCAPE] – A Donkihóte-projekt premierjére július 5-én kerül sor a Városmajorban. 

További részletek >>

Gödöllői Királyi Kastély: Szentivánéji álom (2024. július 13.)

Különleges előadás elevenedik meg a Gödöllői Királyi Kastély Erzsébet-előkertjében: júniustól szeptemberig három este is elvarázsol Shakespeare Szentivánéji álom című darabja. A kastély udvarába egy Athén-közeli erdőt varázsolnak tündéri fenségekkel, földi királyi fejedelmekkel, mesteremberekkel és bódult szerelmesekkel. Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátékát július 13-án és szeptember 20-án láthatják az érdeklődők. A Scene Műhely előadását Dózsa Zoltán László rendezte, a szöveget pedig Bártfay Rita írta Arany János fordítása alapján.

Bővebb infó >>

nyári színház budapest 2024 szabadtéri előadás
Fotó: Gödöllői Királyi Kastély

Margitszigeti Szabadtéri Színház: A hattyúk tava (2024. július 20.)

Kortárs elegancia és Csajkovszkij! A hattyúk tava balettelőadás érkezik a Margitszigeti Szabadtéri Színházba július 20-án. A hattyúlények-lányok törékeny és megejtő finomsága még soha nem látott természetességgel válik emberivé és egyben költőivé a Le Lac című attraktív balettben. A darab története túlmutat a szerelem és a környezetünkben élő gonosz emberek drámáján. A Ballet Preljocaj lírai és egyben kortárs produkciója kalauzolja el a nézőket a tánc, a zene és a vizuális effektek alkotta álomvilágba. Az előadás zenei alapját Csajkovszkij művei adják, a 79D kortárs elektropop szerzeményeivel ötvözve. Kezdő balett-látogatnak és „haladóknak” egyaránt ajánljuk. 

Bővebb infó >>

szabadtéri színpad budapest nyári színház
Fotó: Ballet Preljocaj

Zsámbéki Nyári Színház: Mondjad, Atikám! (2024. július 28.)

Június 29-én nyitja kapuit idén a Zsámbéki Nyári Színház a Zichy-kastély árnyas szabadtéri színpadán. A szezonban összesen 13 előadással várják a nézőket, köztük három bemutatóra kerül sor. Többek között Vecsei H. Miklós megrendítő József Attila-előadását is itt láthatjuk. „József Attila az őrület erejével, egy-egy szavával néha mélyebbre nyúlt, mint bárki más előtte” – írja Márai Sándor. Ebből a mélységből merít Vecsei H. Miklós a Mondjad, Atikám! című nagy sikerű előadásában, amelyben a Platon Karataev frontembere, Balla Gergely is közreműködik. A július 28-ai zsámbéki előadás után közönségtalálkozót rendeznek az előadókkal.

További részletek >>

szabadtéri előadás 2024 budapest színház
Fotó: Fejér János

Benczúr Kerti Esték: Maggi és Lillemor (2024. július 29.)

Egyedülálló szabadtéri programsorozat vár a Benczúr utcai palota udvarán, egészen augusztus 28-ig. Musicalestek, komolyzenei koncertek és színházi előadások is gazdagítják a repertoárt. Július 29-én például két nyolcvanéves norvég néni egyszerre mulattató és megható történetét tekinthetik meg az érdeklődők a Benczúr Ház árnyas kertjében. Az Összpróba Alapítvány és a Kultkikötő előadásának főszereplői Bezerédi Zoltán és Mertz Tibor.

Bővebb infó >>

budapest nyári színház 2024 előadások
Fotó: Benczúr Kerti Esték

Otthon is elcsíphettek néhány szuper zenés musicalt: