Idén nyáron is magyar versek csendülnek fel a megállókban országszerte

Hagyománynak tekinthető már, hogy a nyári hónapokban magyar versek csendülnek fel, miközben épp valamelyik vasútállomáson várakozunk. Idén sem lesz ez másképp, visszatér ugyanis a Vers a peronon kezdeményezés, ahol a helyszínek között idén már HÉV és Volánbusz megállókat is találtok.

Fotó: MÁV – START Zrt. Facebook-oldala

Június 4-től augusztus 31-ig 43 vasútállomáson és megállóhelyen, 23 Volánbusz állomáson és 3 HÉV állomáson lesz hallható 33 magyar költő nagyszerű alkotása.

Sok más kiváló alkotó versei mellett felcsendülnek majd Ady Endre, Csukás István, József Attila, Kosztolányi Dezső, Szabó T. Anna, Varró Dániel és Weöres Sándor költeményei, 38 kiváló művész, köztük Beck Zoli, Csuja Imre, Kemény Zsófi, Mácsai Pál vagy épp Müller Péter Sziámi tolmácsolásában.

A verseket a nyári időszakban, egészen augusztus 31-ig a Balaton körül számos peronon, de megyeszékhelyeken és nagyvárosokban is lesz lehetőségetek meghallgatni.

Idén ugyanis a busszal utazóknak és a fővárosiaknak sem kell nélkülözniük a peronon lopva elkapott költészetet. Több Volánbusz állomáson, Budapesten pedig a Batthyány tér, Közvágóhíd és Örs vezér tere HÉV állomásokon is lesz lehetőség verseket hallgatni.

Ha az utazáshoz épp nagyszerű olvasnivalókat kerestek: