9 izgalmas ingyenes program Budapesten 2024 júniusában

Kulturális programoktól kezdve, sportos rendezvényeken át éjszakai programokig szemezgethettek az ingyenes júniusi programok között Budapesten a felejthetetlen kora nyári élményekhez.

Terézváros napja // Hunyadi tér (2024. június 6.)

Június 6-án, a főváros VI. kerületének napján ingyenes programokkal várják az ünnepelni vágyókat a Hunyadi téren. Terézváros napján 10 és 20 óra között kerületiek és nem kerületiek egyaránt ingyenesen látogathatják az előadásokat, koncerteket és a játékkal megspékelt kísérőprogramokat.

Facebook-esemény >>

Nyáresték a Fiumeiben (2024. június 7.)

A „Nyáresték a Fiumeiben” sorozat következő produkciója Grócz Bence szólóprojektje, a konkoi, melyet a klasszikus zenei tanulmányai és a tíz évig tartó zenekaros fellépései után hívott életre. Ezen az estén konkoi a SLOW BURN c. pianínó kislemezének anyaga mellett olyan elektronikus dalokat is játszik majd, amelyeket élőben még sosem hallhatott a közönség. Június 7-én (pénteken), 21 órától a Szerb Antal sírja mögötti, speciálisan kivilágított nagy fához költözik a produkció, még izgalmasabbá varázsolva az élményt.

Facebook-esemény >>

Fotó: konkoi Facebook

Duna Karnevál // több helyszínen (2024. június 7-14.)

A Duna Karnevál közel három évtizeden át megszokott nemzetközi forgataga ismét magával ragadja a közönséget egyedülálló, színes kavalkádjával június 7-14. között, Budapest különböző helyszínein. Az esemény egyszerre mutatja be hazánk gazdag népzenei és táncos örökségét és hozza el a nagyvilág legkülönbözőbb pontjain megőrzött néptánchagyományokat.

Weboldal >>

Ünnepi Könyvhét // Duna-korzó (2024. június 13-16.)

Június 13-16. között rendezik meg a főváros egyik legjelentősebb irodalmi eseményét, a minden évben rengeteg olvasót vonzó Ünnepi Könyvhetet. A Duna-korzót és a Vörösmarty teret ellepi a hazai könyvkiadók végtelenje, de a nézelődésen túl dedikálások, színpadi programok és koncertek is várnak benneteket.

Weboldal >>

Mozgás Éjszakája // Városliget & Hősök tere (2024. június 14.)

Szívesen kipróbálnátok a különféle sportfajtákat Budapest egyik legkülönlegesebb helyszínén, ráadásul éjszakába nyúlóan? Akkor nektek találták ki a június 14-ei Mozgás Éjszakáját, amelynek a gyönyörűen felújított Városliget és a Hősök tere ad otthont. Az aktív programlehetőségek kavalkádja 20:30-kor veszi kezdetét és egészen hajnali 4-ig eltart, így csak rajtatok múlik, hogy meddig bírjátok a sportolást. Az esemény ingyenes, ha viszont szeretnétek részt venni a tombolán, érdemes regisztrálni az esemény honlapján!

Weboldal >>

blank
Fotó: Mozgás Éjszakája Facebook

20 éves a Cervantes Intézet – Ünnepi program a Hunyadi téren (2024. június 15.)

A budapesti Cervantes Intézet idén, 2024-ben ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, amelynek alkalmából 2024. június 15-én 16 és 22 óra között a Hunyadi téren ingyenes eseménysorozattal várják a spanyol nyelv és kultúra iránt érdeklődőket. Az esemény során változatos kulturális programokban lehet részetek, a koncertektől kezdve, a flamenco táncon át, a gasztronómiai különlegességekig és természetesen a legkisebbek sem maradnak foglalkozás nélkül.

Facebook-esemény >>

VI. Gárdonyi Piknik // Gárdonyi tér (2024. június 22.)

Hangulatos koncertekkel, közösségi piknikkel és izgalmas workshopokkal készülnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt június 17-én a B32 előtt, a város egyik szíveként is funkcionáló Gárdonyi téren. Az idei eseményen is beszerezhetitek a kedvenc finomságaitokat a termelői piacon, részt vehettek a közös társasjátékozáson és természetesen este fergeteges hangulatban bulizhattok.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: B32 Galéria és Kultúrtér

Generali Gyerek Sziget // Hajógyári-sziget (2024. június 21-23.)

Idén sem maradhat el az ország legnagyobb és legszínesebb szabadtéri családi fesztiválja, a Generali Gyerek Sziget. Kicsiket és nagyokat egyaránt várják június 21-23. között a Hajógyári-szigeten, rengeteg vidámságot, mókát, kalandot és élményt belesűrítve ebbe a néhány napba. Játszóház, gyerekkoncertek, kalandpálya, kézműves foglalkozások, baba-játszóház, és még sok más izgalmas program vár rátok ezen a kellemes hangulatú nyári hétvégén!

Weboldal >>

Éjszakai piac Budapest kínai negyedében

A május elsején megnyitott Chinatown Budapest éjszakai ételpiaca egészen szeptember 1-ig, minden nap 17 és 23 óra között várja azokat, akik megkóstolnák a főváros legautentikusabb kínai ételeit. A teraszon összesen 10 stand kínálatából válogathatunk, majd elfogyaszthatjuk a streetfood-különlegességeket a Nagysátor 110 asztalainak egyikénél. Asztalfoglalás nincs, így a népszerűbb időszakokban érdemes időben érkezni. A belépés és a parkolás is ingyenes!

blank
Fotó: Chinatown Budapest Facebook

Szuper ruhavásárok és bolhapiacok is várnak júniusban: