3 újonnan nyílt kávézó Budapest agglomerációjában, amit érdemes felfedezni

Remek kávézókat és hangulatos helyeket tudhat magáénak Budapest agglomerációja, ahol az utóbbi hónapokban is nyíltak bakancslistákra kívánkozó helyszínek.

Bonobo café, Szigetszentmiklós

A szigetszentmiklósi Miklós Pláza aljában nyitott meg április utolsó napjaiban a Bonobo café. A mindennapokba némi trópusi hangulatot csempésző Bonobo már most kiváló kávéiról nevezetes, de legalább annyira szeretik a vendégek a helyben készült pisztáciás croissant-t is. Kínálatukban a reggelinek való szendvicsek és a délutáni frissítők éppúgy megtalálhatók, mint az ínyencségnek számító croissant sóskaramellel és popcornnal. Külön jó hír, hogy ha a Bonobo caféba tervezetek látogatni, négylábú pajtásotokat sem kell otthon hagynotok.

2310 Szigetszentmiklós, Ifjúság útja 16. | Facebook

Fotó: Bonobo café Facebook-oldala

LiTi Café, Budaörs

Budaörs áprilisban egy különleges színfolttal gazdagodott a LiTi Café személyében. A település legújabb kávézójába ugyanis nemcsak egy csésze finom feketéért érdemes beugrani, de a tradicionális vietnámi konyha reggeli- és ebédfogásaiért is. Az étlapon szerepel többek között vietnámi omlett, matcha palacsinta, vietnámi rizsételek, de kérhettek kávétok mellé különleges vietnámi ananásztortát is.

2040 Budaörs, Budapesti út 21. | Facebook

Fotó: LiTi Café Facebook-oldala

Csakegy Kávé, Páty

Páty is magáénak tudhat egy nem is olyan rég nyílt hangulatos kávézót, melynek teraszán ejtőzni és kávézni felér egy megelevenedett ünneppel. A Rákóczi út 11. szám alatt otthonra lelt Csakegy Kávé tökéletes, ha szeretnétek kikapcsolódni egy kicsit, beszélgetnétek egy jót egy csésze finom kávé vagy sütemény mellett, netalán a hársfák árnyékában olvasgatni vagy a teraszon napfürdőzni támad kedvetek.

2071 Páty, Rákóczi u. 11. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Csakegy Kávé Facebook-oldala

Ha a fővárosban is felfedeznétek az újonnan nyílt gasztrohelyeket: