5 nagyszerű kalandpark és bobpálya hazánkban, ahol az egész család kikapcsolódhat

Itt a jó idő, ezért nem meglepő, ha szeretnénk minél több időt a szabadban eltölteni együtt. Az alábbi helyszíneken a család apraja-nagyja megtalálhatja számításait, szuper egész napos élményekkel gazdagodva.

Bobo Fun Park, Alsópáhok

A Bobo Fun Park élményközpont, kalandpark és rendezvényhelyszín egyben. A Balaton szomszédságában 3 emelet magas beltéri mászófalak, kötélpálya, lézerlabirintus, „igazi” barlang, ninjapálya, VR-szimulátorok és sok más izgalmas aktivitás várja a család minden tagját. Ideális helyszín lehet osztálykirándulásokhoz, születésnapi zsúrokhoz és csapatépítő tréningekhez is. A 3000 négyzetméteres aréna kánikulában is jó választás, de egy esős napon sem kell B-tervben gondolkodni. Az attrakciók kizökkentik a tiniket az online világból, a felnőttekből pedig előhozzák a gyermeket. A Bobo Fun Parkot a szomszédos, családbarát Kolping Hotel vendégei előnyökkel látogathatják, és a környéken lakók vagy pihenők előtt is nyitva áll.

8394 Alsópáhok, Kolping utca | Weboldal

Fotó: Bobo Fun Park

Oxygen Adrenalin Park, Mátra-Sástó

Az Oxygen Adrenalin Park a főváros zajától távol, a Mátra déli lejtőjén várja a kikapcsolódni vágyókat. A 16 hektárnyi területen kialakított parkot azzal a céllal hozták létre, hogy a látogatók kellemes környezetben, gazdag programkínálatból választva felejthetetlen élményeket szerezhessenek a Mátrában eltöltött idő alatt. A parkban bármely korosztály találhat szórakozási lehetőséget, amihez jelenleg több mint 30-féle játék és élményelem áll rendelkezésünkre. Ilyen például a téli-nyári bobpálya, a libegő, a quadpálya, a függőhíd, a canopy, a kalandpark, a játszóház, az íjászat, a jet-ski, a vízi akadálypálya és az erdei labirintus, csak hogy néhányat említsünk közülük. Azért a gyerekek mellett a kevésbé kalandvágyó felnőttekre is gondoltak, ezért a park területén található büfé, étterem és kávézó is.

3200 Gyöngyös-Sástó, Sástó-Kőbánya | Weboldal

Fotó: Oxygen Adrenalin Park

Nádas Pihenőpark, Vasad

Budapesttől alig több mint félórás autóút után érkezünk meg a Vasad és Monor között elterülő Nádas Pihenőparkba, amelynek lenyűgöző zöldterülete megszámlálhatatlan programlehetőséget kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A tó partján fekvő hotel és csúszdapark mellett egy 2020 elején felújított, kihívásokkal teli kalandpark is vár rátok. A kötélpályákon való egyensúlyozás izgalmas kikapcsolódást nyújt bármely korosztály számára, az egy óra alatt teljesíthető, két magassági szintű pályán pedig átléphetjük saját határainkat, eközben legyőzve félelmeinket. Az egész napos aktív kikapcsolódás után a pihenés kerülhet főszerepbe a Nádas Étterem jóvoltából, idilli környezetben.

2211 Vasad, Monori út 100. | Weboldal

blank
Fotó: Nádas Pihenőpark

Visegrádi Bobpálya

Kicsik és nagyok nagy kedvence a visegrádi Nagy-Villám oldalában lévő bobpálya, ami egész évben várja a látogatókat. A pályán kétféle bob közlekedik: az alpesi bob és a nyári bob is 700 méter lesiklóhosszal rendelkezik, az izgalmakról pedig 10-12 kanyar gondoskodik. Az elképesztő panoráma csak még tovább emeli az élményt, hiszen szép időben elképesztő kilátás nyílik innen a Dunakanyarra. A csúszás utáni felfrissülésről a pálya melletti büfé gondoskodik, a különlegességek kedvelői pedig megkóstolhatják a hely specialitását, a bob dogot is.

2025 Visegrád, Nagyvillám lejtő 2. | Weboldal

blank
Fotó: Visegrádi Bobpálya Facebook

Sárvári Kalandpark

Számtalan izgalmas játékelemmel várja a kicsiket és nagyokat Sárvár hatalmas zöldterületet felölelő kalandparkja. A kötélpálya és a falmászás mellett íjászatra, aranymosásra, kincskeresésre és játszótérre, sőt, még egy tanösvény bejárására is van lehetőségünk. A sok életre szóló kaland mellett nemrégiben két kültéri szabadulószobával bővült a helyszín, ahol 2-6 fős csoportokban tapasztalhatjuk meg az online térből megismert logikai kalandjátékok valóságba átültetett élményét.

9600 Sárvár, Vadkert krt. 1. | Weboldal

blank
Fotó: Sárvári Kalandpark Facebook

Különleges beltéri programok Budapesten: