15 vintage és retró vásár Budapesten és környékén májusra a különleges kincsek kedvelőinek

Májusi hétvégék alkalmával nincs is jobb program, mint megunt kincsek, vintage és retró homik után kutatni a fővárosban. Mutatjuk, melyik hétvégén hova érdemes ellátogatnotok, ha szereznétek valami egyedit otthonra.

Vintage Légy-Ott | Szimpla Kert (2024. május 11.)

Budapest legmenőbb és legnagyobb vintage és újrahasznosított ruha- és kiegészítővására május 11-én, szombaton ismét a Szimpla Kertbe költözik. Ha szívügyetek a fenntartható divat vagy épp időtlen idők óta egyedi kincsek után kutattok, szombaton a Szimplába a helyetek, hiszen rengeteg kincs közül válogathattok ezúttal is.

Tovább az eseményre >>

Fotó: Szerko.budapest Facebook-oldala

Bolhapiac és lemezbörze | Marczi (2024. május 11.)

Május 11-én érdemes lesz a II. kerületi Marzibányi téri Művelődési Központ felé venni az irányt, hiszen lemezbörzével és bolhapiaccal is várják majd a lelkes kincskeresőket. A Marcziban ezen a szombaton 10 órától tehát nem másé, mint az új életre váró kincseké és kacatoké és persze a kíváncsi keresgélőké és gyűjtögetőké lesz a főszerep.

Tovább az eseményre >>

Fotó: Marzibányi téri Művelődési Központ Facebook-oldala

Bolhapiac | Tündérkert – Molnár-sziget (2024. május 12.)

Az immár hagyományosnak mondható bolhapiacnak hála május 12-én is megtelik élettel a soroksári Molnár-sziget Tündérkertje. A 9 órától délig tartó bolhapiacon nemcsak megunt és új otthonra váró holmik, kincsek és régiségek között válogathattok majd, de közben élvezhetitek a Tündérkert nyújtotta természetközeliséget is.

Tovább az eseményre >>

Ha a kincskeresés közben a fővárosi újdonságokat is felfedeznétek:

Pestújhelyi Bolhapiac | KOMA Bázis (2024. május 12.)

Pestújhely pezsgő közösségi tere május 12-én vasárnap ezúttal bolhapiacnak lesz otthona. A reggeltől kora délutánig tartó piacon lesz minden, amire csak szükségetek lehet, legyen az épp új vagy régi, divatos vagy idejétmúlt, netalán egy régóta keresett apróság, amiben örömötöket lelhetitek.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Fiatalok Pestújhelyi Facebook-oldala

Wekerlei bolhapiac és kézműves vásár (2024. május 12.)

Wekerletelep elvarázsolt, kertvárosi miliőjét május 12-én akár egy remek hangulatú bolhapiac alkalmával is élvezhetitek. Ezen a vasárnapon a Wekerlei Kispiac asztalain a bolhapiacos kincsek mellett ráadásul kézműves portékák közül is legalább annyira válogathattok majd.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Wekerlei Társaskör Egyesület Facebook-oldala

Régiségvásár Esztergom (2024. május 12.)

A hétköznapokon és hétvégéken is tárt kapukkal és élményekkel váró Esztergomi Piac május 12-én a retró és vintage kedvelőinek Paradicsomává változik. A vasárnapi régiségvásár keretében némi időutazásra is számíthattok, az asztalok ugyanis telve lesznek lenyűgöző történetekkel rendelkező régi-régi kincsekkel.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Esztergomi Piac Facebook-oldala

Az Esztergomi Piac hétvégente és hétköznapokon is számtalan élményt kínál  >>

Veresi Bolhapiac (2024. május 12., 26.)

Minden hónapban két alkalommal, májusban 12-én és 26-án is megrendezésre kerül a Veresi Bolhapiac. Ha tartalmas hétvégi kikapcsolódásra vágytok tehát, érdemes lesz ezeken a napokon Veresegyházra látogatni és beszerezni a hőn áhított, régóta keresett, szép emlékeket idéző kincseket.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Veresi Bolhapiac Facebook-oldala

Kacatos garázsvásár és bolhapiac | Dunakeszi (2024. május 18.)

Minden, ami kincs vagy másnak kacat, megtalálható lesz május 18-án a Kacatos garázsvásár és bolhapiacon Dunakeszin. A piacon ezúttal is lesznek játékok, könyvek, lakberendezési tárgyak, konyhai holmik, szerszámok és régiségek, valamint széles választékban garázs- és padláskincsek.

Tovább az eseményre >>

Antik- és bolhapiac Szentendrén (2024. május 18.)

Minden hónap harmadik vasárnapján, májusban 18-án kerül megrendezésre a Bükkös-patak partján otthonra lelt szentendrei antik- és bolhapiac. A hangulatos piac természetközeli hangulattal és nem akármilyen portékákkal csábítja a patakpartra a látogatókat, akik egész biztosan nem térnek majd haza üres kézzel.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Szentendrei Vásártér – Hivatalos Facebook-oldala

ReMarket közösségi bolhapiac és vintage vásár (2024. május 20., 26.)

Májusban egy hét leforgása alatt két alkalommal is kincsekkel telik meg a Budafoki út 70. tágas udvara. Pünkösdhétfőn és a következő vasárnapon, május 20-án és 26-án a retró, a vintage, a mid century szerelmesenek éppúgy érdemes lesz ellátogatni a XI. kerületbe, mint az antik bútorok, a népi és ipari tárgyak, ruhák, könyvek és dekorációs tárgyak gyűjtőinek.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Industrial Lamp Budapest Facebook-oldala

Nagy Budapesti Kultúrzsibi | Szimpla Kert (2024. május 25.)

Ha a Vintage Légy-Ott alkalmával sikerült beszereznetek kedvenc ruhadarabjaitokat, érdemes lesz május 25-én is a Kazinczy utcába látogatni. A Nagy Budapesti Kultúrzsibi alkalmával ugyanis bolhapiacos vásári hangulatba csöppenhettek és kereshetitek az újabb különlegességeket a régi holmik és használt kincsek között.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Szimpla Kert Facebook-oldala

Bolhapiac | Konnektor (2024. május 25.)

Ha május 25-én is készen álltok a kincsvadászatra, a IX. kerületi Konnektor tárt ajtókkal vár majd benneteket. A délutáni bolhapiacon egészen biztosan találtok majd vásárfiát a régi és megunt holmik között. Szép idő esetén ráadáusl a kertben, friss levegőn keresgélhettek a bolhapiacos portékák között.

Tovább az eseményre >>

Kipakolók a II. kerületben | Fény utcai piac (2024. május 26.)

Májusban sem maradnak üresek a Fény utcai piac asztalai, 26-án ugyanis ismét kincsek veszik birtokukban azokat egy teljes napra. Ismét lesz lehetőségetek tehát, hogy játékok, ruhák, könyvek, konyhai eszközök, műszaki cikkek, régi lemezek, CD-k és DVD-k, valamint különleges csecsebecsék között válogassatok.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Őrsi Gergely Facebook-oldala

Bakancsos utcai bolhapiac (minden szombaton és vasárnap)

Minden szombaton és vasárnap várja a XVII. kerületbe kívánkozó kincskeresőket a Bakancsos utcai bolhapiac. A több mint két évtizedes múltra visszatekintő piac patinája napjainkra sem kopott meg, árusok és vevők állandó helyszíne, ahol gazdát cserélhetnek a jobbnál jobb, egykor padlásokon pihenő kincsek. Az antik óráktól az érméken, porcelánokon, gyerekjátékokon át a régi képekig ezen a piacon mindent megtalálhattok, de egyetlen piacosnak sem kell lemondania a büfében kínált friss kávéról és a frissen sült lángosról sem.

Weboldal >>

blank
Fotó: bakancsospiac.hu

Budai Zsibvásár (minden szombaton és vasárnap)

A Budai Zsibvásár szélesre tárt kapui minden szombaton és vasárnap várják a lelkes kincsvadászokat, akik érkezhetnek autóval és busszal egyaránt. A garázsokból előpakolt, pokrócokon, asztalokon, ponyvák alatt, dobozokban lapuló kincsek számtalanja várja itt a vintage és a retró szerelmeseit. Ha épp valami különleges kiegészítőt kerestek otthonra, van valami a múltból, ami a szívetek vágya, érdemes egy délelőttöt szánni az alapos kutakodásra.

Facebook-oldal >>

blank
Fotó: Budai Zsibvásár Facebook-oldala

Ha a vásárok és piacok után ingyenesen programoznátok egy jót: