Mesebeli völgyben kirándulhattok a festői szépségű Bakony szívében

A festői Bakony számos mesés kirándulóhellyel és pazar panorámával vár, ha pedig egy igazán vadregényes környezetben fedeznétek fel a természetet, semmiképp se hagyjátok ki a Cuha-völgyet.

Fotó: Györkő Zsombor

A Cseszneki vártól 20 percnyi autóútra található Cuha-patak vájta völgy a Bakony egyik leglátogatottabb kirándulóhelyévé vált az elmúlt években, amit a túrázók leginkább a Vinye vasúti megállótól nem messze induló körtúra során csodálnak meg.

Fotó: Györkő Zsombor
blank
Fotó: Györkő Zsombor

A meseszép környék völgyhidakat, alagutakat, zúgókat, medencéket, sziklatornyokat, valamint varázslatos barlangokat rejt, sűrű erdei útjai, patakkal átszelt ösvényei és romantikus tájai pedig egy felejthetetlen tavaszi kirándulás emlékei lesznek.

blank
Fotó: Györkő Zsombor

A környéken tett túra változatos utakon visz, így érdemes mindenkinek kedve és edzettsége alapján választani, hiszen sokszor a patak mentén, vagy azon átkelve vezet az út, ugyanakkor könnyebb útvonalak és meredek szakaszok is megtalálhatóak a környéken, ám szerencsére pihenőhelyekből és tisztásokból sincs hiány.

blank
Fotó: Györkő Zsombor
blank
Fotó: Györkő Zsombor

Kisebbek számára izgalmasak lehetnek a hegyoldalban lévő barlangok, illetve a könnyedén megközelíthető szurdok, vagy az itt futó, a környéket bemutató tanösvény is.

blank
Fotó: Györkő Zsombor

Ráadásként két via ferrata útvonalat is kiépítettek a völgyben, ahol a sziklamászók egy több mint egykilométeres útvonalat járhatnak be az év minden napján. A szurdokban található ferraták közül néhány könnyebben teljesíthető, azonban a tapasztaltabb mászók is bőven találhatnak maguknak kihívást.

Osszátok meg velünk saját készítésű fotóitokat a ,,Magyarország legszebb helyei'' Facebook-csoportunkban, amelyhez ITT tudtok csatlakozni.

Fedezzétek fel a Bakony fővárosát is: