Fagyi világnapja 2024: 7 nagyszerű fagyizó Budapesten, amiben nem fogtok csalódni

Talán kevesen tudják, hogy Magyarországon május 8-a hivatalosan is a fagylalt világnapja. Ennek örömére összegyűjtöttük nektek személyes kedvenceinket Budapesten. Kellemes fagyizást!

MAMO gelato

Az olasz fagyigyártás hagyományait szerte a világban népszerűsítő MAMO fagyizó idén is megannyi újdonsággal, például egy teljesen új helyszínnel, az Andrássy út 57. szám alatt vár benneteket. A május 10-12-ei nyitóhétvége során rengeteg meglepetéssel és finomsággal készülnek nektek, de addig is, a fagyi világnapján látogassatok el a Budapesten fellelhető két másik egységükbe!

1092 Budapest, Ráday utca 24. | 1094 Budapest, Tompa utca 23. | 1062 Budapest, Andrássy út 57. | Facebook

Fotók: MAMO gelato Facebook

Füge bolt és kávézó

A Gellért-hegyi piknikezések alapvető kelléke a Fügében vásárolt megannyi finomság! Az itt kapható fagylaltokat mindig frissen és a lehető legjobb alapanyagok felhasználásával készítik el nektek, ami egy igazán krémes, frissítő, hideg édességet eredményez. Kóstoljátok meg mind!

1016 Budapest, Szirtes út 19. | Facebook

Fotók: Füge bolt és kávézó Facebook

Mikrokosmos

Szerencsére a Bartók Béla úton sétálgatva sem kell finom nyári édesség nélkül maradnunk, hiszen a Fügében megismert isteni fagylaltok a Mikrokosmosban nyújtanak számunkra további hűsítő menedéket. A különleges kombinációktól itt sem ijednek meg, és még cukormentes opciót is kínálnak a vásárlóknak. Majdnem biztos, hogy sor áll majd a fagyizó előtt, de ne ijedjetek meg tőle, ez a fagylalt megéri a várakozást!

1114 Budapest, Bartók Béla út 35. | Facebook

blank
Fotó: Mikrokosmos Facebook

Geraldine – Auguszt a Múzeumkertben

A Múzeumkertben tett kellemes tavaszi séták alkalmával érdemes betérni a jó időben hangulatos terasszal kiegészülő Auguszt cukrászdába is, legalább egy finom fagylalt erejéig. Kínálatukban cukormentes verziókkal is találkozhattok, mangó és eper ízekben, illetve gyümölcsfagylaltjaikat az ételérzékenyek is fogyaszthatják, hiszen tej- és tojásmentesek.

1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16. | Facebook

blank
Fotó: Geraldine: Auguszt a Múzeumkertben Facebook

KedvesKrém

Budán, a Széna tér és a Battyhány tér között, a várba vezető lépcsősor aljában, míg Pesten a Parlament és a Jászai Mari tér között találhatunk rá a KedvesKrém imádnivaló kis üzleteire. Nem is akármilyen fagyigyárra bukkanhatunk, hiszen náluk a hagyomány és a minőség kéz a kézben jár, és minden, amit kínálnak, adalékmentes, így a végeredmény egy igazán ínycsiklandó, krémes fagylalt!

1015 Budapest, Batthyány utca 26. | Facebook

blank
Fotó: Kedveskrém Facebook

Artigiana Gelati fagylaltozó

Olaszországot meghazudtoló lapáttal mért adagok és az egymás után sorakozó elismerések az 1990-ben nyílt, XII. kerületi fagyizó, az Artigiana Gelati védjegyei. Sokan járnak csodájára az olasz tulajdonossal büszkélkedő, Csaba utcai fagyizónak, ezért nem nehéz megtalálni a helyet. Egy biztos, ha egyszer megkóstoltátok az itt kapható fagylaltok egyikét (vagy akár többet is), biztosan visszatértek majd időről időre egy kis hűsítő finomságért.

1122 Budapest, Csaba utca 8. | Facebook

blank
Fotó: Artigiana Gelati fagylaltozó Facebook

Cioccolatte Fagylaltozó

Szintén az autentikus olasz vonalat követi a Pozsonyi úton megbújó Cioccolatte Fagyizó, ahol a már megszokott ízek mellett igazán extrém fagylaltokat is megkóstolhatunk. Gondolunk itt például a fekete erdő és az Esterházy-torta ihlette fagyira vagy a különböző nemzetek gasztronómiája szerint megalkotott ízekre, mint például a lecsó, a gulyásleves vagy akár az Unicum. Minden napra készülnek valamilyen különlegességgel, próbáljátok ki!

1137 Budapest, Pozsonyi út 7. | Facebook

blank
Fotó: Cioccolatte Fagylaltozó Facebook

A krémes fagylalt mellé egy hangulatos terasz dukál: