Újdonságok a Balatonnál: 4+1 hangulatos hely és program, amit kár lenne kihagyni tavasszal

Összegyűjtöttük nektek, hogy milyen új helyeket és programokat fedezzetek fel a Balatonnál, ha még a nagy dömping előtt vennétek az irányt a magyar tenger felé!

Bakterház

A sokat sejtető nevű reggeliző és kávézó a balatonszepezdi vasútállomáson várja mindazokat, akik betérnének pár finom falatra, vagy egy nem mindennapi kávéélményre vágynak, és természetesen a Balaton-felvidék utánozhatatlan ízei és a helyi termelők kincsei sem maradhatnak el. A guetemalai ültetvényekről származó isteni kávé, a bőséges reggelik és friss péksütemények mellett az éléskamrában is nézelődhettek, ahol a helyi kolbász, vagy a szepezdi rozmaringszörp mellett számos más ínyencséget is találtok.

8252 Balatonszepezd, vasútállomás | Facebook

Fotó: Bakterház Facebook

AFTER 8 Brunch & Coffee, Siófok

Siófok szívében, a Víztorony mellett nyitotta meg kapuit nemrégiben a Balaton legújabb reggelizőhelye, az AFTER 8 Brunch & Coffee. Az étlapon a tradicionális reggelik újragondolt változatával találkozhattok, valamint frissen facsart narancslével, proseccóval és speciality kávék széles választékával. Azért nem szabad megfeledkeznünk a névadó AFTER 8 kávéitalukról sem, amely kétségkívül hozzájárul majd a hamisítatlan villásreggeli-élményhez. A reggelik mellett finom sütemények, chiapudingok várják a vendégeket, a jó hangulatról pedig egy finom Limoncello Spritz gondoskodik más italaik mellett.

8600 Siófok, Főtér 5. fsz 10. | Facebook

Fotó: AFTER 8 Brunch & Coffee Siófok Facebook

Fricska Balaton

A parti sétány mellett, Balatonföldváron nyílt meg a veszprémi Fricska Étteremlakás új egysége, ahol a meseszép balatoni panorámában gyönyörködve élvezhetitek a már megszokott ízeket. A burgerek, BBQ-ételek, rántott és grillfinomságok mellett természetesen a népszerű Fricska-burger és tojásos nokedlivel párosított paprikás csirke supreme is szerepel az étlapon, ezeket pedig különleges limonádékkal, mocktailekkel vagy frissítőkkel is leöblíthetitek.

8623 Balatonföldvár, Rákóczi Ferenc u. 9. | Facebook

blank
Fotó: Fricska Balaton Facebook

NABOO Fine Bistro & Bar (május 1-től)

Május 1-jén nyitja meg kapuit a nyugati part új izgalmas gasztrohelyszíne, ahol hangulatos környezetben élvezhetitek a finom falatokat. A csakis minőségi alapanyagokból készülő bisztrófogások között garantáltan mindenki megtalálja a kedvencét, az itallapon szereplő fantáziadús koktéloknak, házi szörpöknek és zamatos limonádéknak pedig biztos nem tudtok majd ellenállni.

8135 Gyenesdiás, Kossuth Lajos utca 16. | Facebook

blank
Fotó: NABOO Fine Bistro & Bar Facebook

+1: Új hajók a Balatonon

Március 28-án négy új hajót avattak fel a 178. hajózási szezont megnyitó ünnepségen, melyek segítségével jóval könnyebb és gyorsabb lesz a közlekedés a két part között a balatoni lakosok és a turisták számára. A két komp, amik Szántódrév és Tihanyrév között közlekednek majd, a Szántód és a Tihany nevet kapták, míg a Tomaj és Balaton nevű katamaránok a Fonyód-Badacsony és a Siófok-Balatonfüred-Tihany útvonalon szállítják majd az utasokat. Már egyes áprilisi hétvégéken is utazhattok velük, részletekért kattintsatok IDE!

Még több információ >>

blank
Fotó: Bahart

Tovább nagyszerű helyek a Balatonnál: