Téli varázs Siófokon: Kihagyhatatlan adventi programok az 55 éves városban

Adventi programkavalkád és panorámás jégpálya várja a látogatókat a jubiláló városban, hisz Siófok télen is varázslatos!

Siófok idén ünnepli 55 éves várossá válási jubileumát, ezért ünnepi programesővel és Téli Varázs programsorozattal várja az érdeklődőket az adventi időszakban.

Meghitt karácsonyi fények, ünnepváró koncertek, karácsonyi körhinta, forró téli csemegék, elbűvölő gyermekprogramok és varázslatos hangulat készülődik a Víztorony körül, a város Fő terén. December közepén panorámás jégpálya nyílik a siófoki Nagystrandon, és egészen február elejéig várja a tél szerelmeseit. Az ünnepvárás minden napjára jut téli élmény kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

Kihagyhatatlan adventi programok Siófokon 2023-ban

Idén Siófok55 Városnapra, advent első hétvégéjére ünneplőbe öltözik a városközpont, ahol egészen december 24-ig ünnepi koncertek, a helyi iskolák adventi előadásai, gyermekműsorok színesítik a téli délutánokat és estéket.

Csodás adventi fényinstallációk, fotópontok és új meghitt betlehem várja az ünnepre hangolódókat. Városszerte változatos kulturális, vallási, jótékonysági, gyermek- és zenés programok töltik meg az év utolsó hónapját Siófokon, melyek idén adventi eseménykalendáriumként tárulnak a látogatók elé.

blank

Ismét felsorakoznak az Aranycsengő Adventi Vásáron a csodás pompába öltöztetett kis faházak a város Fő terén, ahol a kedves kézműves ajándékok és díszek mellett olyan téli kedvenceket is találhatunk, mint a puha kürtőskalács, az illatos sült gesztenye vagy a gyümölcsös forralt bor.

Mikulásfutás, koncertek & jégpálya az adventi hétvégéken

Advent második hétvégéjén újra megrendezésre kerül Siófokon a Mikulásfutás (december 9.) az estéket a Duo Don Pedro’z barátai koncertje és Füredi Nikolett mesés-zenés előadása fűszerezi meg.

A december 15-17. közötti hétvégén megnyílik Siófok Balaton-parti jégpályája, míg a Fő téren a JaMese Zenekar és Vadkerti Imre Acoustic adventi előadásával hangolódunk az ünnepekre. December 23-án este Bíró Eszter és zenekara ad ünnepi interaktív családi koncertet.

Érdemes tehát decemberben is a Balaton déli partjára látogatni, hogy átélhessük Siófok téli varázsát!

Részletek: facebook.com/siofokguide és www.siofok.hu

További nagyszerű adventi programok a Balatonnál: