15 hangulatos Márton-napi program Budapesten és országszerte idén novemberben

Vészesen közeleg Márton-nap, ez pedig egyet jelent azzal, hogy végre megkóstolhatjuk az újbort, finom libafogásokkal kiegészülve. Hazánkban több helyszínen készülnek nektek izgalmas programokkal, mutatjuk, hogy merre érdemes elindulni!

Márton-napi programok Budapesten és környékén

Márton-napi libaságok a VakVarjúban (2023. november 2-14.)

November 2. és 14. között a Márton-napi libaságok kerülnek középpontba a VakVarjú összes budapesti éttermében. A válogatott libafinomságok a legkülönfélébb módokon – tatárként, levesként, sütve és ropogós bundába rejtve – kerülnek elétek. A hozzávaló szárnyasok mind hazai tenyésztőktől érkeznek, így a lehető legjobb minőségű fogásokat kóstolhatjátok meg náluk, amelyek mellé még a VakVarjú újborai is terítékre kerülnek.

1061 Budapest, Paulay Ede utca 7. | 1051 Budapest, Vigadó tér 2. | 1133 Budapest, Bessenyei utca 4-6. | 1203 Budapest, Vízisport utca 12-18. | Weboldal | Facebook

Fotók: VakVarjú Étterem Pest Facebook

Márton-napi lúdlakoma a Monkey Étteremben (2023. november 2-14.)

A válogatott libás finomságokra a Várkert Bazárban is rábukkanhatunk. A Márton-napi fogások kenegetőként, sütve, zsírjában, füstölve, konfitálva és cassoulet-ba rejtve kerülnek a vendégek tányérjára november 2. és 14. között a Monkey Étteremben. A finom ízeket isteni borokkal és szőlőfröccsel egészítik ki, hogy teljes legyen az élmény.

1013 Budapest, Ybl Miklós tér 4. (Öntőház udvar) | Weboldal | Facebook

Fotók: Monkey Étterem – Várkert Bazár Facebook

Márton-napok a Jardinette-ben (2023. november 10-26.)

Buda elbűvölő oázisában már javában készülnek a Márton-napra, hiszen egészen november 10-től 26-ig megkóstolhatjuk a hangulatos étterem falai között Kisdaróczi Tamás séf fantasztikus libafinomságait. Ha szerencsétek van és kellemes időjárást fogtok ki a Jardinette-ben, akkor az ősz legkülönfélébb színeiben pompázó, százéves gesztenyefák lombjai alatt fogyaszthatjátok el ezeket a különleges fogásokat. Asztalt foglalni az alábbi linken tudtok.

1112 Budapest, Németvölgyi út 136. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Jardinette Facebook

Márton-napi Méta Matiné a Néprajzi Múzeumban (2023. november 11.)

November 11-én a családoknak kedveznek Márton-nap alkalmából a Néprajzi Múzeumban. Ezen a napon lehetőségetek van arra, hogy töviről hegyire, alkalomról alkalomra, egyre jobban megismerjétek és élményekkel béleljétek ki a Néprajzi Múzeum kiállítási tereit. Márton-nap alkalmából megkereshetitek Szent Márton történetének kellékeit, és kiválaszthatjátok a fényképek közül a legenda szereplőit a ZOOM kiállításban. A program során Szent Márton történetét rajzokkal, játékkal eleveníthetitek fel, amit egy Márton-napi táncos mulatsággal zárhattok.

1146 Budapest, Dózsa György út 35. | Weboldal | Facebook

blank

Pátyi Pincehegyi Nyitogató (2023. november 11.)

November 11-én, 14 órától a Pátyi Pincehegyi Nyitogató eseményén kapcsolódhattok ki, finom borok, jó kávék és szuper ételek társaságában. Hogy ezúttal mely pincék lesznek nyitva? A Borostyán Pince és Kávézó kávéval és mellé finomságokkal készül nektek, a Hangulat Pince, a Székely Pince, a Déberling Családi Pince és a Nyitrai 1. Pince pedig helyi borkóstolókkal. Isteni ételekből sem lesz hiány, erről a Pincekulcs és az Amina Csárda és Borház gondoskodik, a sörkedvelők pedig a Pátyi Vigadóban mulathatják az időt. Egy biztos, a helyszín adta különleges hangulat mindenhol garantált!

Facebook >>

blank
Fotó: Pátyi Pincehegyi Közösség Facebook

Márton-nap a Cinkotai Tájházban (2023. november 11.)

Mindenkit szeretettel várnak november 11-én 15 órától 18:30-ig a Cinkotai Tájházban tartott Márton-napi ünnepségre. Népi játszóházzal, lámpáskészítő műhellyel, tökleveskóstolóval, sütödével és Márton-napi lámpás felvonulással, libakereséssel, előadásokkal várják a látogatókat. Jegyár: 2000 Ft/fő.

1164 Budapest, Batthyány Ilona utca 16. | Facebook

Márton-napi családi nap Simonpusztán // Nemzeti Lovaskultúra Központ (2023. november 11.)

Ingyenes programokkal várnak benneteket november 11-én 12 órától a Nemzeti Lovaskultúra Központban, Simonpusztán. Színes programjaik között szerepel Ló Agility – Minipóni-bemutató, őszi dekorációk készítése, sétalovagoltatás, de nem maradhat el a Márton-napi felvonulás sem. Az éttermükben büféasztallal várják a vendégeket, különleges, Márton-napi ajánlatokkal.

Facebook >>

blank
Fotó: Nemzeti Lovaskultúra Központ Facebook

Márton-napi sütöde // Geraldine – Auguszt a Múzeumkertben (2023. november 11.)

A múzeumkerti Auguszt Geraldine közös Márton-napi sütésre és kézműveskedésre invitálja az 5-10 év közötti gyerekeket november 11-én. A programon a gyerekek által készített és díszített kis sós libákat készíthetnek, majd mindenki elkészítheti kis kosarát, amit a frissen sült libák hadával tölthetnek meg. A program közben garantált lesz a jó hangulat, valamint egy-egy kis pohár meleg teával is kedveskednek majd a gyerekeknek. A részvétel regisztrációhoz kötött, amit az alábbi linken tehettek meg.

1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16. | Facebook

blank
Fotó: Geraldine: Auguszt a Múzeumkertben Facebook

Márton-napi mulatság a Dési Huber István Művelődési Házban (2023. november 11.)

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának keretében november 11-én 15 órától 19 óráig Márton-napi mulatságot tartanak a Dési Huber István Művelődési Házban, a IX. kerületben. Lámpáskészítés, színházi előadás, táncház kicsiknek és nagyoknak a Bartók Táncegyüttessel, majd lámpás felvonulás tarkítja a programok sorát. Belépő a gyermekeknek 800, a felnőtteknek 1000 forint.

1098 Budapest, Toronyház u. 17/b | Facebook

Márton-nap a Marczibányi Téri Művelődési Központban (2023. november 12.)

November 12-én a Marczibányi Téri Művelődési Központban is izgalmakkal készülnek a Márton-napra, így 15:30-tól lámpáskészítéssel, majd felvonulással, 17:30-tól pedig A mézeskalács úr meséje című zenés előadáson vehetnek részt a kisebbek. A belépő gyermek és felnőtt vendégek számára egységesen 2500 Ft.

1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A | Weboldal | Facebook

Márton-napi programok országszerte 2023-ban

Márton-napi bor és liba // Tagyon-hegy (2023. november 11.)

A Tagyon-hegyi dűlőket is érdemes célba venni, amennyiben a Márton-napi hétvégét egy természetközeli helyen, kicsit nyugodtabb hangulatban töltenénk el. November 11-én a Tagyon-hegyi nyitott pincék várnak bennünket nagy szeretettel 14 és 20 óra között, újborkóstolással, meghitt hangulattal, balatoni panorámával és természetesen az elmaradhatatlan libafinomságokkal.

Facebook >>

blank
Fotó: Tagyon-hegy Mindig Facebook

Márton-napi Újbor Party // Nyakas Pincészet, Tök (2023. november 11.)

November 11-én, 18 órától Márton-napi mulatsággal várják az érdeklődőket a töki Nyakas Pincészetnél. A program újborkóstolással kezdődik, majd 19 órától egy kis falatozás, énekszó és tánc kerül a főszerepbe, Ferenczy András és Sándor Évi jóvoltából. Az esemény 10 órakor zárja kapuit, jelentkezni pedig a peter@nyakas.com e-mail címen vagy a 06 30 410 3505 telefonszámon tudtok.

Facebook >>

blank
Fotó: Nyakas Pincészet Facebook

Libanap // Füstölgő Sarok BBQ, Zebegény (2023. november 11.)

A Márton-napi libaságok a Füstölgő Sarok BBQ-t is elárasztják finomságokkal. A füstös fogások 12 órától elérhetőek a helyszínen, Zebegény szívében. Legyetek részesei a BBQ-életérzésnek!

Facebook >>

blank
Fotó: Füstölgő Sarok BBQ Facebook

Márton-nap a Bodri birtokon // Szekszárd (2023. november 11.)

Szeretettel várnak benneteket november 11-én a szekszárdi Bodri birtokon tartott Márton-napi rendezvényre, ahol az újboroké lesz a főszerep a libalakomán. Foglaljatok asztalt időben, ha pedig messzebbről érkeztek, még szállást is találhattok a birtokon.

Facebook >>

blank
Fotó: Bodri Pincészet Szekszárd Facebook

Márton-nap a Lajver Borbirtokon // Szálka (2023. november 11., 18.)

Márton-nap alkalmából novemberben két alkalommal, 11-én és 18-án is hangulatos borvacsorát tartanak a szálkai Lajver Borbirtokon. A menü csupa különleges libafogást tartalmaz, melyek a borászat finom nedűivel egészülnek ki. Előzetes asztalfoglalás szükséges, az alábbi elérhetőségek egyikén: borbisztro@lajverwine.com vagy +36 20 326 0163.

Facebook >>

blank
Fotó: Lajver Borbirtok Facebook

Izgalmas novemberi fesztiválokat is ajánlunk országszerte, nem csak Márton-napra: