4 szenzációs családi program Budapesten augusztusra

Olyan programot kerestek Budapesten, melyet az egész család élvezni fog? A nyári szünet utolsó heteiben is megannyi izgalmas kikapcsolódási lehetőség közül válogathattok a fővárosban. Mutatjuk is a legjobbakat!

Asztro-matiné – csillagászat (nem csak) gyerekeknek (2023. augusztus 5., 19.)

Fedezzétek fel a világegyetem titkait Budapest legnagyobb és legromantikusabb csillagvizsgálójában! A Svábhegyi Csillagvizsgáló a Svábhegy tetején, a Normafától mindössze pár száz méterre, ősfás környezetben található. A gyönyörű parkban többek között három csillagvizsgáló kupola és a főváros legnagyobb távcsöve várja a csillagászat iránt érdeklődőket, akik izgalmas események keretein belül tudhatnak meg többet a csillagok titkos világáról. A családokat szeretettel várják a délelőtti Asztro-matiné programokra, melyeken interaktív módon, játékosan mutatják be a jelenségeket a csillagvizsgáló szakértői.

További részletek >>

Fotó: Svábhegyi Csillagvizsgáló

Állatkerti Fesztivál (2023. augusztus 9-13.)

Ötnapos programkavalkáddal várják a családokat a Fővárosi Állat- és Növénykertbe augusztus 9-13. között. A fesztivál nulladik napja az állatkert születésnapjához kapcsolódik, míg csütörtöktől, egészen este 10 óráig családi programokon és délutáni koncerteken vehetünk részt, este pedig nívós előadók lépnek a Főkaputéri nagyszínpadra.

Facebook-esemény >>

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert

Repülőtér Éjszakája az Aeroparkban (2023. augusztus 12.)

Minden eddiginél gazdagabb programkínálattal készül az Aeropark a Repülőtér Éjszakájára augusztus 12-én. Délután 3 órától egészen éjfélig folyamatosan indulnak vezetett séták a nagy történelmi múlttal bíró 1-es Terminálra, bebarangolhatjuk a repülőmúzeumot és az Aeroplex hangárait, testközelből megtekinthetjük, hogyan működik egy sugárhajtómű, valamint a kitelepült pilótaiskolákat is jobban megismerhetjük. Felejthetetlen élményekkel várják az egész családot, nem érdemes kihagyni!

További részletek >>

blank
Fotó: Aeropark

Dinóverzum – A dinók életre keltek (2023. október 1-ig)

Őskori lelőhellyé alakul a BOK Csarnok 3 ezer négyzetméteres kiállítótere, ahová beköltözik a földtörténet leghatalmasabb őshüllőinek 40 életnagyságú példánya! A dinók világa a család minden kalandvágyó tagját elkápráztatja majd, többek között egyedülálló VR-élménnyel és régészeti gyerekprogrammal, de játékbolt és kávézó is várja itt a látogatókat. Ha szívesen visszarepülnétek évmilliókat az időben, vegyétek meg jegyeiteket online a hét bármely napjára! Az interaktív dinókiállítás minden nap 10-től 19-ig tart nyitva.

Bővebb infó >>

blank
Fotó: dinoverzum.hu

A városi nyomozós játékok is garantálják a szuper családi kikapcsolódást: