Budapest 5 legjobb fánkozója, ahol enyhíthetjük az édesség utáni sóvárgásunkat

Ha február, akkor farsang, ha farsang, akkor pedig nem szabad megfeledkeznünk a fánkevésről sem, amelyhez számtalan babona köthető. Egyesek szerint minél többet eszünk belőle, annál jobb lesz a termés, és elkerülhetjük a pusztító viharokat, míg mások inkább a párkeresés egyik szimbólumának tekintik. Bármelyik is legyen az igazság, mi megkerestük a legjobb budapesti fánkozókat!

The Box Donut

A fővárosban immár összesen öt helyen találkozhattok a The Box Donut különleges ízesítésű fánkjaival, melyek díszítésben és töltelékben is az élvonalban járnak. A feltéteket maguk készítik vagy gondosan válogatják izgalmas szezonális ízkombinációkat alkotva, így mondanunk sem kell, hogy a farsangi időszakra és Valentin-napra is készülnek nektek különleges variációkkal, csak győzzetek választani! Sőt, országszerte további hat városban is megtalálhatjátok őket: Debrecenben, Szegeden, Sopronban, Szombathelyen, Győrben és Nyíregyházán.

1066 Budapest, Teréz krt. 62. | 1076 Budapest, Thököly út 10. | 1051 Budapest, Zrínyi u. 18.| 1034 Budapest, Bécsi út 154. (GoBuda Mall) | 1106 Budapest, Örs vezér tere 25/A (Árkád) | Weboldal

Fotó: The Box Donut Facebook

Donuterie

A román franchise magyarországi székhelyén a már kész fánktészta a szemünk láttára válik díszessé a különböző mázak, szórások, krémek és cukorkák jóvoltából. A Donuterie állandó kínálatában 24-féle ínycsiklandó fánkvariáció kapott helyet, így mindenki megtalálhatja a kedvére való ízvilágot. Emellett ne feledkezzetek meg szezonális ajánlataikról sem, hiszen az év több szakaszában is előállnak új különlegességekkel.

1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 56. | Facebook

blank
Fotó: Donuterie Magyarorszag Facebook

Bomboloni

A Pozsonyi úti Bomboloni az igazi, házias fánk ízével, na meg isteni, édes és sós péksüteményekkel vonzza vendégeit Újlipótvárosba. A sarki fánkozóban Szabadfi Szabolcs pékmester virágfánkjait kóstolhatjátok meg, a klasszikusok mellett meglepő különlegességekkel, mind ízvilágban, mind pedig küllemben. Ahogy az elmúlt években már megszokhattuk, a farsangi szezonra készülve mártott fánkokkal színesítik a választékot.

1137 Budapest, Pozsonyi út 49. | Facebook

blank
Fotó: Bomboloni Facebook

La Donuteria

A La Donuteria csapata 4 éven keresztül fejlesztette a tökéletes fánk receptjét, így érték el azt, hogy a tészta lágy és habkönnyű lett, amit a finomabbnál finomabb mázak tesznek teljessé. Az isteni fánkokhoz használt alapanyagok egytől egyig magyar hozzávalókból készülnek, így az alapvetően pozsonyi franchise a magyar fővárosban is igen nagy népszerűségnek örvend. A bolt színes berendezése már belépés előtt sejteti, hogy megérkezünk a fánkimádók mennyországába, ahol még a vegánok sem maradnak édesség nélkül.

1092 Budapest, Ráday utca 8. | Facebook

blank
Fotó: La Donuteria HU (Budapest) Facebook

Láng Fánk

A hagyományos fánk kedvelői sem maradnak édes gasztroélmények nélkül a fővárosban, a Láng Fánk jóvoltából ugyanis a klasszikus szalagos variációból is falatozhatunk. Ráadásul még az ételérzékenységekkel küzdő vendégekre is gondoltak, hiszen elérhető náluk glutén- és tejmentes, valamint vegán opció is. A népszerű, mentes lángost is árusító food truck nem horgonyoz le sehol túl hosszú időre. Ha szeretnétek tudni, hogy hol lesz a következő állomás, érdemes figyelni a Facebook-oldalukat.

1066 Budapest, Zichy Jenő utca 43. | Weboldal

blank
Fotó: Láng Fánk Facebook

A fánkozós randik után mutatunk még néhány tippet nektek, nem csak Valentin-napra: