Vadregényes lápvidékre kalauzol a lenyűgöző tanösvény Budapesttől egy karnyújtásnyira

Az egész évben látogatható, 18 állomásos tatai Fényes Tanösvény olyan vadregényes lápvidékre kalauzolja el a látogatókat, amely felnőttek és gyerekek számára is egyaránt életre szóló élményt nyújt.

Fotó: Hatvani Anikó

Hazánk egyik legszebb útvonala Budapesttől egy karnyújtásnyira, csupán egy órányi autóútra található, bejáratát pedig egy 14 méter magas fából készült toronyról ismerhetjük fel.

A tanösvény a felújított, modern látogatóközpont mögött kezdődik, és 1350 méter hosszan vezeti a látogatókat.

Fotó: Hatvani Anikó

Az ösvényen egy jól kiépített cölöpsétány kalauzol végig bennünket, eközben pedig megismerhetjük közelebbről a láperdők és karsztforrások világát, amelyekről az interaktív információs táblák segítségével még többet megtudhatunk.

Emellett a népszerű ökoturisztikai tanösvénynek köszönhetően testközelből figyelhetjük meg a teknősök és hódok életét, valamint betekintést nyerhetünk a lápvidéki növényvilágba is.

blank
Fotó: Hatvani Anikó

A titokzatos erdőt fentről is megcsodálhatjuk a Nagy-Égeresben található kilátótorony tetejéről, illetve a kalandkedvelők nyaranta kipróbálhatják a kézi erővel működtethető csónakot vagy a függőhidat is, amelyekkel egyaránt bejárható a tanösvény.

Sőt, jó idő esetén még piknikezésre is van lehetőség a stég egyes részein.

blank
Fotó Hatvani Anikó

A tanösvény mellett a látogatóközpont kiállításainak bejárásakor is új ismeretekre tehetünk szert, illetve alkalmanként gyerekfoglalkozásokat is tartanak, hogy a legkisebbek is megismerkedhessenek a vadvilággal.

A tatai Fényes Tanösvény a hét minden napján várja a látogatókat 9 órától 16 óráig. Csoportos látogatás esetén előzetes bejelentkezés szükséges! További információk a tanösvény honlapján.

Ha Budapesttől egy karnyújtásnyira kerestek mesés kirándulóhelyet: