12 karácsonyi gasztroajánlat, ami pompássá varázsolja az ünnepet

Nincs karácsony ünnepi sültek, desszertek, egy, két vagy épp három szelet bejgli nélkül. Válogassatok kedvetekre számtalan budapesti vendéglátóhely megismételhetetlen ünnepi ajánlataiból, és kóstoljatok bele a karácsonyba!

DNB Budapest

A pesti Duna-part gasztronómiai ékszerdobozának számító DNB Budapest téli ínyencségekkel visz bennünket napról napra közelebb az ünnepekhez. A ráérős adventi és karácsonyi brunchokon töltött káposztával, sült fogassal és bejglivel hangolódhatunk a karácsonyra, de december 20-ig mesés teadélutánok alkalmával is lesz lehetőségünk lelassulni. A DNB Budapestnek hála az ünnepi vacsora miatt sem kell aggódnunk: december 24-én este grillezett báránysülttel, szarvasraguval és sütőtökös pitével az étteremben és – ünnepi házhozszállításuknak köszönhetően – otthonunk kényelmében is élvezhetjük a mennyei ízeket.

1052 Budapest, Duna-korzó | Weboldal | Facebook

Madhouse

November 27-től december 23-ig a Madhouse egy új arcát ismerhetjük meg, hiszen megmutatják a nagyérdeműnek a PANO pékséggel való izgalmas együttműködésüket. A Madhouse-ba ez idő alatt betérve nemcsak a pékség szívvel, lélekkel és kovásszal készült termékeit, de az ünnepi süteményeket is beszerezhetjük. December 13-án annak megünneplésére, hogy egy tető alatt tudhatják a kenyér és a folyékony kenyér szerelmét, egy egyszeri és megismételhetetlen vacsorára várják a gasztroínyenceket. És ha ezután még repetára vágynátok, december 18-án elcsíphetitek a mennyei péktermékeket a karácsonyi Kiskertpiacon.

1061 Budapest, Anker köz 1-3. | Weboldal | Facebook

InterContinental Budapest

Elő kell vennünk mind a tíz ujjunkat, hogy megszámlálhassuk, mennyi esemény keretében ülhetünk idén az InterContinental ünnepi asztala mellé. December 4-től például ünnepi ráhangolódásként adventi brunch-ok mellől kémlelhetjük a nem mindennapi kilátást. Szenteste szemet gyönyörködtető büfévacsorával, karácsony reggelén az adventihez hasonló ráérős brunch-csal, az ünnepet megelőzően pedig elvitelre kérhető ünnepi pulykacsomaggal várják a vendégeket. Náluk szerencsére szilveszter éjjelén és újév reggelén sem maradunk majd ínyenc falatok nélkül a DJ-vel hangolódó kóstolómenünek, az élőzenés büfévacsorának és az újévi brunch-nak hála. Foglalni a +36 20/429-7937 telefonszámon vagy az arz.restaurant@ihg.com e-mail címen van lehetőségetek.

1051 Budapest, Apáczai Csere János u. 12-14. | Weboldal | Facebook

Fotó: Balkányi László

Jardinette

Az év végi ünnepekhez egyre jobban közeledve nem szabad megfeledkeznünk Buda szíve-lelkéről, a Jardinette-ről. Természetesen idén sem kell nélkülöznünk a Jardinette hagyományos, házias, a körbeült karácsonyi asztalra pillanatok alatt ünnepi ízeket varázsoló fogásait, melyek részleteiért érdemes felkeresni Facebook-oldalukat. Emellett az év legmenőbb bulijával kecsegtet szilveszteri Jazz&Pop estjük, aminek hála méltóképp ünnepelhetjük meg az elmúlt évet: 6 fogásos vacsorával, akusztikus és swingritmusokkal, hajnalig tartó zenével, tánccal és persze az elmaradhatatlan tombolával. Asztalfoglalás: 06 1/248-1652.

1112 Budapest, Németvölgyi út 136. | Weboldal | Facebook

à table!

Természetesen a megismételhetetlen francia reggelijeiről és péksüteményeiről híres à table! kínálatából sem hiányozhatnak egy tökéletes francia karácsony legfinomabb desszertjei. Ezúttal sem maradunk a desszertek karácsonyi királynője, a Bûche De Noël, vagyis fatörzstorta nélkül, melyet idén új, izgalmas ízekben kóstolhatunk végig. Az ünnepi asztalra kívánkozik a mennyei pisztáciás-csokoládés, akárcsak a mandulás bejgli, de a karácsony elmúltával sem kell nélkülöznünk a desszerteket. Újév alkalmából, akárcsak a franciák, hagyományos galette-tel térhetünk haza a 13 budapesti üzlet bármelyikéből.

13 helyszínen Budapesten | Weboldal | Facebook

SZÉK Restaurant & Bar

Az Andrássy úti SZÉK Restaurant & Barnak köszönhetően manapság már nem kell nyakunkba vennünk a világot, hogy omlós marhanyakkal tálalt gulyásvetrecébe mártsuk kanalunkat. Az Andrássy út székely gourmet éttermében ugyanis Erdély válogatott ízei sorakoznak fel, hogy a vendégek kegyeiért versengjenek. Karácsonyi ízutazásunkért vétek lenne tehát kitenni lábunkat Budapest belvárosából, hiszen a december 24-én, 25-én és 26-án, de még december 31-én és január 1-én is nyitva tartó étteremben különleges ünnepi menüvel és hamisítatlan székely fogásokkal várják a meghittségre vágyó ínyenceket.

1061 Budapest, Andrássy út 41. | Weboldal | Facebook

Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép rólad

Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda

Az Édes Mackó friss és ropogós kürtőskalácstrendje csak úgy olvasztja a szíveket, hiszen édes desszertjüket különböző krémekkel töltött kürtősbonként álmodták meg. A csokit, szilva- és baracklekvárt rejtő aranyló kürtőskalácstésztát előbb faszénparázson sütik ropogóssá, amit aztán málna-, dió- és fahéjízesítéssel bolondíthatunk meg. És ahogy azt már megszokhattuk, a kürtőskalácsozás élményében decemberben is minden egyes nap örömünket lelhetjük, és mi magunk is eldönthetjük, hogy a málnás csokibon, a fahéjas szilvabon vagy a diós barackbon bizonyul mind közül a legfinomabbnak.

1146 Budapest, Állatkerti körút 14-16. | Facebook

ARAZ

Meghittség és szeretet költözik december 24-én este az ötfogásos menüsorral a karácsonyt ünneplő ARAZ éttermébe. Az ételekkel tökéletesen harmonizáló borsor természetesen nem hiányozhat majd az ízletes, hagyományokat felelevenítő fogások, úgymint szigetközi halászlé, juhtúrós gnocchin pihenő szürkeharcsapaprikás, továbbá erdei gombák és folyamirákragu ölelte fogasfilé nélkül. De szilveszter éjjelén sem kell eltávolodnunk a belvárostól, hiszen ezen az estén koccintásra váró üdvözlőitallal, egész éjjel szóló muzsikával és kacsamáj bon-bont, sáfrányos pezsgőmártást és farkasbogyózselével megkoronázott étcsokoládé mousse-t is tartalmazó hatfogásos exkluzív gálavacsorával várják vendégeiket. Az eseményekre előzetesen regisztrálni ide kattintva lehet.

1074 Budapest, Dohány utca 42-44. | Weboldal | Facebook

VakVarjú étteremcsalád

Idén is finomabbnál finomabb karácsonyi fogásokkal készülnek nekünk a VakVarjú éttermeinek kiváló séfjei. Ünnepi menüsorukban, az ínyencek nagy örömére a klasszikus ízek mellett a modernebb ízkombinációk is helyet kaptak. A VakVarjú karácsonyi étlapján a tradicionális adventi pontyhalászlé, a konfitált kacsacomb és a kolozsvári töltött káposzta mellett éppen ezért harmonikusan megfér a füstölt csülkös malackocsonya céklás tormakrémmel és fermentált uborkarelish-sel. Az ünnepi édes élményekről a Dobay Cukrászda szívvel-lélekkel sütött desszertjei gondoskodnak.

5 helyszínen Budapesten | Weboldal | Facebook

Dobay Cukrászda

A december elején nyitó halásztelki Dobay Cukrászda a VakVarjú étteremcsalád fészkének új fiókája, ahonnan a szeretettel sütött klasszikus ízek egy csipet francia eleganciával érkeznek. Ünnepi süteményeik egytől egyig az otthonosságot, a házias ízeket és a nagyi legemlékezetesebb receptjeit idézik. Elképzelhetetlen tehát az ünnep a természetes és kiváló minőségű alapanyagokból, szeretettel és elhivatottsággal készült desszertjeik nélkül. Mákos, diós és gesztenyés-aszalt szilvás bejglijük mellett mézeskalácsos tiramisuval, zserbóval, szilvalekváros párnával és sütőtökös-csokis gyümölcskenyerükkel lesz teljes az ünnepi asztal.

2314 Halásztelek, II. Rákóczi Ferenc út 68. | Weboldal | Facebook

Karácsonyi vacsora a Dunán

Mindig különleges és páratlan, karácsonykor mégis egyedülálló élmény exkluzív környezetben, a Dunán lágyan ringatózva szeretteink körében vacsorázni. December 24-én és 25-én ezúttal egy ünnepi díszbe öltözött luxuskatamarán fedélzetére, ünnepi vacsorára invitálnak bennünket. A lélegzetelállító panoráma mellé pompás környezet, élő zongoraszó és természetesen pazar fogások társulnak. A 19:30-kor a 11-es dokkból induló, 3 órás sétahajózás alkalmával üdvözlőitallal és olyan fogásokkal kedveskednek a vendégeknek, mint a krémes rizottóágyon pihenő marinált csirkemell és a sóskaramellás öntet ölelte brownie.

Weboldal

KOLLÁZS – Brasserie & Bar

Az egészen 2015 óta a visszafogott és kötetlen eleganciájáról híres KOLLÁZS minden alkalommal felejthetetlen gasztronómiai élményt nyújt. Nem lesz ez másként az ünnepek alkalmával sem, és talán mindannyian egyetérthetünk, hogy az ünnepi asztalról nem hiányozhat majd a fahéjas tört édesburgonyával, juharsziruppal és gesztenyével körbeölelt aranyra sült pulykájuk. A KOLLÁZS elvitelre kérhető, pisztáciás Cumberland kolbásszal és mézeskalácsos kenyérpudinggal megdicsőített 6-8 fős ünnepi lakomáját november 20-tól január 1-jéig rendelhetjük meg a turkey.budapest@fourseasons.com e-mail címen.

1051 Budapest, Széchenyi István tér 5-6. | Weboldal | Facebook

Ha emlékezetes karácsonyi összejövetelhez kerestek helyszínt Budapesten: