4 tuti tipp a szép, tónusos izomzat eléréséért (x)

Manapság megosztja a társadalmat az a kérdés, hogy amennyiben formába szeretnénk lendülni, inkább az edzésre vagy az étkezésre érdemes fókuszálni. Abban mindenképp megállapodhatunk, hogyha nem csupán a fogyás, hanem az alakformálás is a cél, a kettő kombinációja lehet a biztos recept.

A tónusos, formás testet bizony maga az izomzat határozza meg, melynek titka a tudatos táplálkozás mellett a megfelelő mennyiségű és minőségű mozgásban rejlik. Hatalmas tévhit, hogy amennyiben rendszeresen edzünk, súlyosabbak és testesebbek leszünk. Bárki nyugodt lehet, hogy az edzőterem látogatásával csak javítani tudunk testünk állapotán, sőt, sokkal kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak lehetünk testileg és lelkileg egyaránt!

Milyen mozgásformát válasszunk?

A mozgás formáját és minőségét tekintve több szempontot kell együttesen figyelembe vennünk: az időbeosztásunkat, a korunkat, a fizikai állapotunkat és az erőnlétünket. A szempontok összegzésére és a megoldás kitalálására az elején ajánlott személyi edző vagy szakértő segítségét kérnünk, hiszen ő pontos iránymutatást fog adni számunkra, hogy mi passzolna hozzánk a leginkább.

Hasznos tippek kezdőknek

Amennyiben mégis úgy döntenél, hogy már a kezdetektől egyedül vágnál bele a kalandba, van néhány fontos tanács, amit célszerű betartani a sérülések és egyéb problémák elkerülése érdekében:

  1. Kezdőként figyelj az intenzitásra, semmiképp se terheld túl egy-egy gyakorlatnál az izmaidat, hiszen ilyenkor nagyobb a sérülések kockázata!
  2. Készíts magadról napi szinten fotókat, így szembetűnő lesz a változás!
  3. Végezz erősítő edzéseket, hiszen ezek által erősödnek a szalagok, a kötőszövetek és ezek adják az izomzatod tónusát! Erősítő edzés lehet például céltól függően súlyzós, saját testsúlyos vagy funkcionális jellegű mozgás.
  4. Egészítsd ki az edzéseidet kardió-, vagy aerob mozgással, mint a séta, kocogás, futás, kerékpározás, úszás, hiszen ezek rengeteg kalóriát égetnek és hozzájárulnak az állóképességed fejlesztéséhez!

Érdemes tehát minden szempontot alaposan felmérve „rajthoz állni”, hiszen a szép, tónusos izomzat magabiztosságot eredményez, amely pedig elkerülhetetlen egy kiegyensúlyozott és boldog élethez. Ne halogasd tovább, kezdj el edzeni még ma!

A Life1 Fitness klubjaiban minden segítséget megkaphatsz a tónusos izomzat eléréséért – immáron Budapest öt különböző helyszínén! Bővebb infó: life1.hu

Íme még néhány trükk a hatékony mozgásért: