7 titkos kerthelyiség Budapesten, ahol fürdőzhetünk a kellemes, őszi napsütésben

Szerencsére még javában tart az indián nyár, amit érdemes kiélvezni minél több, szabadban eltöltött órával. Válogatásunkban összegyűjtöttük nektek Budapest titkos kerthelyiségeit, amelyek tökéletes helyszínként szolgálnak ehhez az időszakhoz.

Arquitecto Pitpit

A Padrón már jól ismert, autentikus spanyol ízei új helyen indultak hódító útjukra, a tulajdonosok ugyanis idén nyáron megnyitották második éttermüket, Arquitecto Pitpit néven. A spanyol éttermek inspirálta ízvilág tehát változatlan, csak a helyszín más: a Magyar Építőművészek Szövetségének székhelyéhez tartozó, lugasokkal teli kerthelyiség, ahol még elcsíphetitek az indián nyár utolsó napjait.

1088 Budapest, Ötpacsirta utca 2. | Weboldal

Fotó: Egy jó kép az utazásról

UMO Restaurant

A Várhegy lábánál található, üvegházas kialakítású, hangulatos kerthelyiséggel kiegészült UMO éttermet azoknak ajánljuk, akik nyitottak az egyedülálló, multikulturális ízekre. Emellett nem árt az sem, ha a füstös ételeket is kedvelitek, hiszen minden fogást a minőségi alapanyagok és a modern grilltechnikák ötvözetével készítenek el nektek. E kettő elegye egészen különleges ízvilágot idéz meg a tányérokon, amelyhez tökéletes kiegészítő egy-egy itt kapható, ütős koktél.

1011 Budapest, Ponty utca 1-3. | Weboldal

Fotó: UMO Restaurant Facebook

Beerstro 14

A kraftsörök és a bisztróhangulat utánozhatatlan párosát fedezhetitek fel a Károlyi utca 12. szám alatt. A 14 féle csapon mindenki találhat számára megfelelő ízvilágú és erősségű sört, hiszen a könnyű lagertől kezdve a testesebb imperial stoutig terjed a laza hangulatú bisztró kínálata. A Beerstro 14 különlegessége emellett a többféle, minőségi steakfogás, valamint a gangos kerthelyiség, ahol gyertyafény mellett élvezhetitek ki a kellemes őszi napokat.

1053 Budapest, Károlyi utca 12. | Weboldal

Fotó: Beerstro 14 Facebook

Cafe Intenzo

A Ráday utca nyüzsgésétől távolabb, a Kálvin téren található Cafe Intenzo családias hangulatot áraszt, ahol még ezeknél a szokatlanul enyhe októberi délutánoknál is melegebb fogadtatásra számíthatsz. Az Intenzo ugyanis családi vállalkozás, a kezdetektől fogva egy apa-fiú páros vezeti a helyet. Az étlap széles skálán mozog, a könnyű Cézár salátától, az olasz tésztákon át egészen a magyaros fogásokig mindenki találhat kedvére valót a kínálatban. Mindehhez társul még a kávézó és étterem kellemes belső tere és eldugott, hangulatos kertje.

1091 Budapest, Kálvin tér 9. | Weboldal

Fotó: Cafe Intenzo Facebook

Lumen Kávézó

Néhány perc sétára a Kálvin tértől egy, az őszi napokon is kellemes hangulatú kerthelyiséggel vár a Lumen Kávézó. Náluk tökéletesen elbújhattok a város zaja elől, akár a növényekkel teli udvart, akár a szintén zöldekkel körbefuttatott belső teret választjátok a találkozás helyszínéül. Ételek tekintetében a szezonális alapanyagok használatára törekednek, a napi menüben szereplő levest húsmentes verzióban készítik el nektek, főétel esetében azonban kérhetitek hússal is a fogást. Ha ránk hallgattok, a különböző tapasokat sem hagyjátok ki!

1085 Budapest, Horánszky utca 5. | Weboldal

Fotó: Lumen Kávézó

MOST Kortárs Bisztró

Kívülről nem is sejtenénk, hogy az Operaház mögötti Zichy Jenő utca egy olyan tágas éttermet rejt, mint a MOST Kortárs Bisztró, amelyhez ráadásként még egy hatalmas kerthelyiség is tartozik. A nap bármely szakaszában érdemes betérni hozzájuk, hiszen a napindító reggelik mellett háromfogásos napi menük, hamburgerek, ázsiai és magyar fogások széles választékával várnak benneteket. Mindezeket pedig jó idő esetén a kertben is elfogyaszthatjátok, az alkalomhoz illő borral a kezetekben.

1066 Budapest, Zichy Jenő utca 17. | Weboldal

Fotó: MOST Kortárs Bisztró Facebook

Jedermann

A pénztárcabarát ebédmenük Mekkája a Ráday utcában található Jedermann, ahol esténként élőzenés koncertekkel, könyvbemutatókkal és színházi előadásokkal színesítik a helyet. A sokszínű repertoár előadásainak ősszel sincs vége, ráadásként pedig a növényekkel benépesített kerthelyiség is nyitva tart, így kiélvezhetitek az utolsó napsütéses délutánokat. Az aktuális előadásokról a Jedermann Facebook-oldalán tájékozódhattok.

1092 Budapest, Ráday utca 58. | Weboldal

Fotó: Jedermann Facebook

A teraszos kávézókat is érdemes körbejárni enyhe őszi napokon: