Új közösségi szabadidőpark nyílt Budapest vadregényes tavának partján

Sokan csak Budapest Balatonjaként emlegetik a XVI. kerületben található Naplás-tavat, amely az évek során számtalan átalakításon ment keresztül, így egyre közkedveltebb célpontja lett a főváros természetbe vágyó lakóinak.

Fotó: Budapest Városháza Facebook

Budapest legnagyobb kiterjedésű állóvize 1978-ban alakult, majd 1997-ben természetvédelmi területté nyilvánították, hiszen ökológiai sokszínűsége figyelemre méltó.

A napokban elkészült újítás a TÉR_KÖZ projekt részeként jött létre, melynek köszönhetően egy hangulatos, új szabadidőpark nyílt a Naplás-tó mellett.

Fotó: Budapest Városháza Facebook

A projektnek köszönhetően korábban már kerékpárút épült a Nógrádverőce út egy szakaszán a Szilas-patak menti kerékpárúthoz kapcsolódva és tóparti vízállásokat alakítottak ki a horgászok számára, vízparti növények telepítésével, gyepesítéssel, a sétányon pihenőpadok elhelyezésével.

blank
Fotó: Budapest Városháza Facebook

Emellett parkoló és fogadóépület nyílt a tónál, az épület körül pedig asztalokkal, székekkel és kerékpártámaszokkal ellátott tér várja a látogatókat, valamint egy olyan közösségi tanya nyílt a közelben, ahol állatkifutók és állatsimogatók kaptak helyet őshonos háziállatok bemutatására, de egy kilátó is épült, ami teljes panorámás kilátást biztosít a környező tájra.

blank
Fotó: Budapest Városháza Facebook

A szabadidőpark jóvoltából újabb lehetőséggel bővült a Naplás-tónál űzhető tevékenységeinek száma, érdemes tehát ellátogatni a XVI. kerület ezen részére, amennyiben egy kis kikapcsolódásra vagy aktív pihenésre vágyunk egy kellemes őszi napon.

Mutatunk még néhány csillogó víztükrű tavat Budapesten, ahol elidőzhetünk idén ősszel: