Karnyújtásnyi közelségben Veszprém és a Bakony-Balaton régiója

Portrék, túraajánlók, rejtett kincsek, kulisszatitkok és a táj történetei kapnak főszerepet a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program hivatalos online magazinjában.

Vajon milyen legendák kapcsolódnak a balatoni tanúhegyekhez? Hol találhatunk egyedi antikvitást a Balaton-felvidéken járva? Milyen hagyományok nyomán készült el az EKF söre? Milyen történeteket hordoznak Veszprém belvárosi házainak falai és mitől lesz annyira eredeti egy bakonyi fogás?

Legyen szó a VEB2023 EKF műhelytitkairól, helytörténetről, gasztronómiáról, kultúráról, dizájnról vagy akár ökológiai témákról, a Hello Veszprém-Balaton magazin oldalán a legkülönbözőbb régiós program-, és helyszínajánlókat, interjúkat, kultúrtörténeti és helytörténeti érdekességeket olvashattok.

Veszprém látképe. Fotó: Getty Images

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervezőcsapata által összeállított online magazint olvasva a régiós érdekességek mellett számtalan kulisszatitkot tudhattok meg többek között a VEB2023 EKF projektjeiről, saját és koprodukciós szervezésű eseményeiről és a programhoz csatlakozott településekről is.

blank
Távolban a Tihanyi Bencés Apátság. Fotó: Szirtesi László/Getty Images

Beleshettek a Pajta Programban résztvevő helyszínek padlására, megtudhatjátok, hogyan működnek a Kultháló közösségek, körbejárhatjátok a Balaton és a Bakony legszebb erdőit, romjait, kevésbé ismert vagy épp méltán híres pontjait, de megismerhetitek Veszprém elfeledett városrészeinek helytörténetét is.

blank
Az Emberi komédia szoborcsoport Kővágóörsnél. Fotó: Pálfalvi László

Az EKF régió több mint 100 településének kiemelt programjait, kulturális érdekességeit, helyi alkotóit, közösségformáló szervezeteit, arcait bemutató és a VEB2023 EKF-hez kapcsolódó rendezvényeket felölelő témákkal könnyedén beléphettek a kulisszák mögé és egy lépéssel közelebb kerülhettek Veszprémhez és a Bakony-Balaton régiójához.

A Hello Veszprém-Balaton magazinját ide kattintva éritek el.