Íme a legjobb programok május végén és gyereknapon a Balaton partján
- 2022. május 24-29. -

Megyünk a nyárba: hétről hétre egyre több program vár benneteket a Balaton partján. Koncertek, túrák, gasztroélmények, gyereknapi programok – ezek közül válogattunk nektek.

Programok a Balaton északi partján

Baba-Mama Klub – A rendrakás művészete – Vendég: Sebestyén-Tóth Orsolya (Balatonalmádi, 2022. május 25., szerda)

Folyton pakolsz, de úgy érzed, semmi látszata? Vagy inkább már hagyod úgy, ahogy van, mert csak elvesztegetett időnek érzed a rendrakást? Ha Téged is érdekel a téma és szeretnél választ kapni a kérdésekre, menj el a következő baba-mama klubba, ahol Sebestyén-Tóth Orsolya otthonszervező, profi rendszerező, a Rendszerelem alapítója lesz a vendég.

David Yengibarian Trio / Papírkutya (Veszprém, 2022. május 25., szerda)

David Yengibarian népzenei ihletésű egyedi zenei világának fő inspirációs forrása az örmény zenei hagyomány, a balkáni népzene, az európai és amerikai jazz, és improvizatív zene, az argentin tangó, valamint az azt megújító Astor Piazzolla zenéje.

Csaknekedkislány / Platon Karataev // Pont Csopak 2022 nyitóhétvége (2022. május 27., péntek)

A Csaknekedkislány dalok különleges, páros felállásban csendülnek fel az ős-Csaknekedkislány tagjainak előadásában. A tánczene helyett most a sanzonoké a főszerep: buli helyett nagy vallomások és igazán személyes hangulatú délutáni zenélés Csepella Olivérrel és Konsiczky Dáviddal. A Palton Karataev szintén duóban érkezik Csopakra, az új album számai mellett korábbi szerzemények is elhangzanak majd, de a készülő negyedik lemezbe is bepillantást nyerhetünk.

Bortúra Badacsonyban (2022. május 28., szombat)

Magyarország egyik legkedveltebb borvidéke, a Badacsony kiváló úti cél tavasszal. A páratlan panorámájú táj felfedezése mellett lehetőségünk adódik a helyi gasztronómiai csemegék, a vulkáni talajon született nagy fehérek, az aromákban gazdag, szép tónusú badacsonyi borok és a kitűnő étkek megkóstolására is. Május 7-én a Vörös Szőlőbirtok, május 21-én a Barna Pince, május 28-án pedig a Kalinics Birtok várja ízletes borvacsorával az érdeklődőket. És ha ez még nem lenne elég, a vezetett bortúrákon pincéről pincére járva, borkóstolás és túrázás egyvelegét ismerhetik meg a borszerető vendégek.

Balatoni programok - 2022 május

Salföldről Révfülöpre – „A Balaton mindenkié” (Balatonkenese, 2022. május 28., szombat)

Túra Salföldről Kővágóörsre vagy tovább Révfülöpre. Útközben egy mosóházban megtudhatjátok, hogy 100-200 évvel ezelőtt hogyan és mivel mostak az ottaniak és meglátogathatjátok a sziklaszirtre épült kővágóörsi evangélikus templomot is.

Day ‘n’ Night 2022 – Piknik Session X Techline – Somló Open Air (Somlóvásárhely 2022. május 28., szombat)

A Piniksession & Techline csapata gondolt egy merészet, összedobta erőit. Festői környezetben, a Somló lábánál már délután elindul a tánc kellemes house zenékre és ahogy közeleg az éjszaka, a zene is úgy halad a techno különböző műfajai felé.

Balatoni programok - 2022 május

Szezonnyitó Vitorlás Party a BALATON KÖZEPÉN (Balatonkenese, 2022. május 28., szombat)

Egy nyár indító igazi fergeteges bulis hajókázásra invitál benneteket a Vitorlázz Most! csapata. Ami biztosan lesz: DJ-k a vízen, vitorlásokon, fürdés, jókedv és bulizás egész nap.

Magyar Bori // Tagyon Birtok (2022. május 28., szombat)

Bori repertoárját egyedi módon alkotja meg, mely jazz, country, és popzenei feldolgozásokból áll, s melyet olykor egy-egy magyar népdallal, illetve más népek tradicionális darabajaival fűszerez meg.

blank

Város- és Gyermeknap (Badacsonytomaj, 2022. május 28., szombat)

Szombaton 11 órától bábjáték, bohóc- és operettműsor várja a badacsonytomaji strandra látogatókat.

Egy új hely felderítése mindig szuper program:

Gyereknap a Pony Bar-ban (Veszprém, 2022. május 28., szombat)

Ismét egy színes forgatagot szervez a Pony Bar nektek, ahol minden gyermek lubickolhat a szivárványban. Színes hajfonatok, arcfestés, csillámtetoválás minden mennyiségben.

Balatoni vulkántúra a Szent György-hegyen (Hegymagas, 2022. május 28., 29. szombat, vasárnap)

Túraútvonal: Kisapáti temető -> Szent Kereszt kápolna -> kulcsosház -> Sárkánylik (Jégbarlang) -> Bazaltorgonák -> kilátó -> Taberna Infinito. A túra utolsó állomásán lehetőség nyílik egy különleges ebéd, vagy ital elfogyasztására.

Látnivalók és állandó programok a Balaton északi partján:

GyereKert – Gyermekfesztivál a Színházkertben (Veszprém, 2022. május 29., vasárnap)

Májusban öt napra Gizella királyné udvarává változik a Színházkert, meghívva Veszprém és környéke legkisebb polgárait egy feledhetetlen mesés mulatságra. Gyerekkoncertek, játszóház, interaktív hangszerkiállítás és még tucatnyi más program várja az látogatókat.

Programok a Balaronnál - 2022 május, Veszprém

Óváros Piac (Veszprém, 2022. május 29., vasárnap)

Jó hangulat, baráti beszélgetések, közös reggelik és ebédek, tiszta, minőségi és hazai alapanyagok. Kéthetente megújuló termelői kínálattal, kézműves termékekkel, tematikus programokkal várják a piacra látogatókat, igazi közösségi élménnyé varázsolva a vasárnapi bevásárlást.

Gyermeknap a Csodabogyós-barlangban (Balatonederics, 2022. május 29., vasárnap)

Kihívás, vad szépség, meglepő tények, őszinte találkozás önmagunkkal, túratársainkkal és a természettel. Mindez profi barlangi túravezetők vendégeként.

Gyereknap 2022 Balaton

Örömdobolás Franczia Danival (Veszprém, 2022. május 29., vasárnap)

Franczia Dani személyében rutinos vezető mellett tapasztalhatjátok meg a közös zenélés élményét. Az ilyen közös zenélés pedig segít kikapcsolni a mindennapokban és növeli a boldogsághormonokat.

Bodorka – a Balaton legnagyobb akváriuma (Balatonfüred, egész héten)

Balatonfüred egyik legnépszerűbb látogatóközpontja, ami egyben a Balaton legnagyobb akváriuma, a Tagore sétány platánokkal tarkított igéző, virágos környezetében helyezkedik el. A Bodorka Vízivilág Látogatóközpontban összesen 19 akvárium, 2 terrárium és egy kerti tó került kialakításra, ahol Magyarország védett állatai közül többel is megismerkedhetünk. A több mint 30 balatoni halfajt bemutató Bodorka nem véletlenül vált kicsik és nagyok, fiatalok és idősek kedvencévé, hiszen a Balatonban megtalálható különböző halfajok mellett két további akvárium hivatott a tengerek élővilágát szemléltetni.

Programok a Balaton déli partján

Béke Tér koncert – Lógó Üveg (Siófok, 2022. május 26., csütörtök)

Szövegcentrikus indie a Balaton déli partjáról. Munkásságunkban tetten érhető a 60-as évek folk-ja és a 90-es évek alternatív zenéje. Dalaink visszatérő motívumai az utazás, a célkeresés és a céltalanság gondolata, delíriumos pillanatképek, valamint az emberi kapcsolatok és azok elértéktelenedése. Hangzásvilágunk a tábortüzek hangulatát idézi.

II. Balaton kerülő oldtimer túra és veterán gépjármű kiállítás (2022. május 27-29., központ: Balatonmáriafürdő)

Idén a Reménysugár Kulturális Egyesület és az Oldtimer Baráti Társaság szervezésében másodszor kerül megrendezésre a Balaton kerülő oldtimer túra. A túra alkalmával a Balaton körül 5 állomáshelyet kell felkeresni, megnézi az ajánlott látnivalókat és a menetlevélbe összegyűjteni az igazoló matricákat. Vasárnap 9-11 óráig Balatonmáriafürdőn a Napsugár Hotel udvarán kiállítás keretében bemutatják a járműveket az érdeklődőknek.

Nyárindító buli a Smile Zenekarral (Balatonlelle, 2022. május 27., péntek)

Indítsátok a nyarat május 28-án a BL YachtClubban, ahol a háttér zenéről a BL házi zenekara, Gönczi Gábor és a Smile Rock Circus gondoskodik.

Látnivalók és állandó programok a Balaton déli partján:

ÉlményFestés a Balaton-parton (Siófok, 2022. május 28., szombat)

Varázslatos élményfestés a Siófokon a Balaton partján MariannaArt Kuckó szervezésében.

Alma Együttes koncert és gyereknap a Kőröshegyi Levendulásban (2022. május 28., szombat)

Alma koncerttel, előadásokkal, játékokkal, kézművessarokkal és rengeteg más programmal várnak titeket a Kőröshegyi Levendulásban.

Gyereknapi programok a Balatonnál 2022

Gyereknap Siófokon (2022. május 28-29., szombat-vasárnap)

Gyerekkoncertek, színházi előadások és táncház vár benneteket a Fő téren és a Kálmán Imre Művelődési Központ színháztermében.