Újdonságok a Balatonnál: 7 hely, ahová érdemes ellátogatni májusban

Sorra nyitnak a jobbnál jobb vendéglátóhelyek a Balaton partján, újulnak meg rég elfeledett látványosságok, vagy épp épülnek teljesen újak a régióban. A régi kedvencek mellett érdemes felkerekedni, hogy felkutassuk a következő balatoni újdonságokat!

Madárlátta Pékség, Keszthely

A Balaton-felvidék nyugati részének szerelmeseinek biztosan nem mondunk újat azzal, hogy a Várvölgy aprócska községében található Szent Domonkos Vendéglőbe egyszer bizony el kell jutni! A családi vállalkozás több lábon áll, ugyanis nemcsak éttermet működtetnek, de idén áprilisban megnyitották pékségüket is Keszthely főterén. Nézzetek be hozzájuk!

8360 Keszthely, Kossuth Lajos utca 39.

Fotó: Madárlátta Pékség Facebook

Bivstro, Veszprém

Egy régi bevásárlóközpont aljában, kissé nehezen megtalálható helyen nyitott meg Veszprém legújabb farm-to-table étterme, ahol tehát egyenesen a termelőtől érkeznek az alapanyagok, amelyekből aztán friss, szezonális és gyönyörűen tálalt ételek kerülnek a vendégek tányérjára. A névből talán sejthető, hogy a Bivstróban nagy hangsúlyt kapnak a bivalyhússal készült fogások, úgymint bivalyburger és bivalypörkölt, de érdemes betérni ide akár a napi ebédmenü-ajánlatért is!

8200 Veszprém, Kistó utca 27.

Fotó: Bivstro Facebook

Nekem a Balaton, Balatonfüred (hamarosan)

Ördög Nóra és Nánási Pál balatoni szerelemprojektje újabb helyszínnel bővül idén nyáron. A két akarattyai delikátbolt/kávézó/közösségi tér mellé hamarosan Balatonfüreden, a Halászkert Étterem árnyékos kerthelyiségében nyílik meg a közkedvelt vállalkozás harmadik egysége. A részleteket egyelőre homály fedi, de az biztos, hogy új embereket keresnek!

8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc utca 3.

Somoshegyi-kilátó, Balatonberény

Egy régi kilátó helyén épült fel a Balaton délnyugati csücskének legújabb kilátótornya, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik a magyarok kedvenc tavának nyugati medencéjére. A minden szinten tágas kilátóterasszal ellátott fa építményből elénk tárulnak a Tapolcai-medence tanúhegyei, a szigligeti vár, de szép időben még a Tihanyi-félsziget körvonalai is kivehetők. Balatonberény 15 méter magas kilátója egész évben szabadon látogatható.

8649 Balatonberény

á table, Tihanyi Gasztrokert

Tavaly nyitott meg a tihanyi Batthyány utca 18-as szám alatt elbúvó árnyékos ételudvar, ami hamar a helyiek és az ide látogatók kedvence lett. Idén május elsején indult a szezon a Tihanyi Gasztrokertben, ahol ráadásul a kínálat is bővült, ugyanis a Kaffeine, a Che Che Burger és az Anjuna Ice Pops mellé új vendéglátóegység szegődött, méghozzá a fővárosban már igen népszerű á table pékség, ami roppanós croissant-okkal és mennyei süteményekkel veszi majd le a vendégeket a lábáról egész nyáron.

8237 Tihany, Batthyány utca 18.

Fotó: Tihanyi Gasztrokert Facebook

Picitmás étterem és manufaktúra, Balatonszőlős

Januárban zárt be a méltán népszerű Papok Borozója Balatonszőlősön, ami miatt sokaknak fájt a szíve, így örömmel hallottuk, hogy új vendéglátóegység foglalja el a panorámás üzlethelyiséget. Május 12-én, csütörtökön nyit a Picitmás étterem és manufaktúra, ami – ahogy abból a névválasztásból is következtetni lehet – megőriz majd néhány sajátosságot a szeretett elődre jellemző vendéglátásból, de persze újdonságokat is tartogat.

8230 Balatonszőlős, Vadvirág utca 11.

Bonita Studio Siófok

Nem mindennapi hellyel gazdagodott Siófok belvárosa, amikor idén márciusban megnyitott a reformer pilatesstúdióként, közösségi térként és pezsgőbárként egyszerre működő Bonita Studio. A pozitív életszemléletet hirdető térben egyszerre töltődhetünk fel testileg és lelkileg, hiszen a pilatesóra előtt vagy után egészséges smoothie tálak, különleges kávék és persze pezsgők szolgálják a vendégek kikapcsolódását.

8600 Siófok, Széchenyi utca 8-10.

Fotó: Bonita Studio Siófok Facebook

Még több új étterem és látnivaló a Balaton partján: