A legjobb hekkezők nyomában Budapesten: 7 vendéglátóhely, ahol házias ízek fogadnak

Ugyan a hekk tengeri ragadozó hal – tehát magyar vizekben nem úszkál –, valamiért mégis elmaradhatatlan ételévé vált a belföldi vízparti nyaralásoknak. Vízpartja pedig Budapestnek is van, ezért olyan fővárosi vendéglátóhelyeket gyűjtöttünk össze, amelyekről az a hír járja, ők készítik a legjobb hekket.

Halterasz

A legízletesebb sült halak lelőhelyeként foglalják imába eddigi vendégei a Halterasz nevét. A specialitások között hekk, süllő, keszeg és pisztráng öltözik ízletes, ropogós bundába a konyhájukban, és aki már kóstolta valamelyiket, azt állítja, soha jobbat még nem evett. A töretlen népszerűség annak is köszönhető, hogy ötcsillagos a kiszolgálás. Szájhagyomány útján terjed a Halterasz jó híre, ezért egyre többen ülnek ki a napernyős teraszhelyiségbe. A kínálatban szerepelnek még mennyei grillételek, savanyúságok, steak burgonya, és sok más.

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 131-133.

Halterasz

Party Sörkert

A nyaralások, belföldi kiruccanások kedvelt fogásait mind meg lehet találni a Party Sörkertben. A vendégek imádják a dunai panorámát, amit az asztaluknál ülve csodálhatnak, és persze az ételekért is rajonganak. A kedvencek listáját egyértelműen a hekk vezeti, melyet elégedetten falatozva gyakran illetnek az „eszméletlenül finom” jelzővel. A sok-sok éve működő római-parti vendéglátóhelyen gyors és barátságos a kiszolgálás, nem véletlen, hogy sokan már több mint egy évtizede visszatérő vendégei a kockás abroszos sörkertnek.

1031 Budapest, Római part 38.

Party Sörkert

Vasmacska Halsütöde

A kovászos uborkával, puha kenyérrel és szalmaburgonyával tálalt, aranyló panírba bújtatott hekk a Vasmacska Halsütödébe látogatók minden ízlelőbimbóját elvarázsolja. A kerthelyiség konyhájáról kikerülő ételek felülmúlhatatlanok, legalábbis úgy tűnik, a visszajáró vendégek esélyt sem kívánnak adni más étteremnek, annyira elégedettek az ízélménnyel. Egy délutáni séta remek apropó, hogy náluk vegyetek magatokhoz némi harapnivalót, de akkor is számíthattok a vendégszeretetükre, ha csak egy csésze kávéra ugranátok be.

1044 Budapest, Zsilip utca 6.

Vasmacska Halsütöde

Dunaparty Megálló

Messziről ki lehet szúrni a Dunaparty Megálló piros „double-decker” buszait. A kétemeletes járművek a Savoya parkkal szemben, közvetlenül a Duna partján húzták be a kéziféket, és minden nap 12 féle lángossal, isteni sült hekkel, finom palacsintával, utánozhatatlan jeges kávéval, hideg csapolt sörökkel és más frissítőkkel (például cukormentes limonádéval) várják mindazokat, akik kellemes hangulatban ennének egy jót. A hely népszerűségének átka, hogy néha hosszas sorban állásra kényszerülhetünk, de a finom ízek mindenért kárpótolnak.

1116 Budapest, Hunyadi János út 162.

Dunaparty megálló

Halas Guszti

A jó idő beálltával egyre több olyan kültéri vendéglátóhely nyitja meg kapuit, ami az őszi-téli időszakban zárva tart. A soroksári Vízisport utcában járva nemrég megleltük az új kedvencünket, a tágas kerttel büszkélkedő Halas Gusztit. Mesteri a hekk, a fogas meg a keszeg, és fenomenális halászlét mernek a tányérokba. Ebből a helyből árad a nyári hangulat, lehetetlen nem átadni magunkat a gondtalan kikapcsolódásnak. Ha ránk hallgattok, sötétedésig maradtok, mert a működésbe lépő lámpafűzérek lélekemelő látványt nyújtanak.

1237 Budapest, Vízisport utca 34.

Halas Guszti

Nocsak Bár

Romantikus hangulatával leveszi a lábukról vendégeit a street food vonalat képviselő Nocsak Bár. A családias légkör és a kedves kiszolgálás itt is grátiszként jár a finom ételek és italok mellé, ráadásul az adagokat sem aprózzák el. A Nocsak Bár meghitt vacsorákhoz éppúgy ideális, mint baráti beszélgetésekhez, mert a környezet békés és csendes, kivéve persze, ha zenés program zajlik. A hekk és az uborkás limonádé kipróbálása kötelező, ezt mondják azok a vendégek, akik már több tétellel kísérleteztek az étlapról.

1239 Budapest, Horgász part 66.

Nocsak Bár

Csepeli Hekksziget

Jó értelemben vett retro életérzés jellemzi a Csepeli Hekkszigetet, ahol időről időre tartanak családias hangulatú koncerteket. A dekoráció színes, és joggal nevezhető rendhagyónak, elég csak a raklapokra fűzőjüknél fogva felkötött sportcipőkre gondolni. A helyszín a csodás Duna-part, annak is egy nyugodtabb része, ilyen környezetben jól esik elszürcsölni egy csésze életmentő kávét, benevezni a csalamádés hamburgerre, vagy kipróbálni a hely messze földön híres, névadó specialitását, a hekket. Az ízekre náluk soha nincs panasz!

1215 Budapest, Duna utca 42.

Hekksziget