Az erdő hangjai árasztják el a budapesti plázákat és tömegközlekedési eszközöket

A Föld napja alkalmából különleges akció keretében kapcsolódhatunk ismét a természethez.

Fotó: WWF Hungary Facebook-oldala

Városlakóként azt érezhetjük, egyre távolabb vagyunk attól, amit természetnek hívunk. De vajon mit nevezhetünk természetnek? És mi lenne, ha nem úgy gondolnánk rá, mint valami tőlünk kívülállóra?

A városi zajokhoz hozzászokott fül számára a természet hangjai felérnek a hétköznapokból való kiszakadással. A Föld napja alkalmából ezt a különleges atmoszférát teremti meg a TEDxDanubia akciója: akik április 22-én a közösségi közlekedést választják, vagy a megfordulnak az Arena Mall, a Mammut Bevásárlóközpont, illetve az Allee, a Westend, a Szinvapark, valamint a Rózsakert bevásárlóközpont falai közt, a természet hangjaira figyelhetnek fel.

Madárcsicsergésre, levelek susogására lehetünk figyelmesek ezen a napon, valamint Udvaros Dorottya és Litkai Gergely tolmácsolásában hallhatunk városszerte olyan rövid, figyelemfelkeltő szövegeket, amelyek felhívják a figyelmet egy-egy, a klíma és környezetünk megóvása szempontjából fontos témára.

Az akció továbbá szeretne arra is rávilágítani, hogy ha nem csak a Föld napján nyitjuk ki a fülünket és szemünket, észrevehetjük, hogy a város tele van csodás hangokkal, színekkel, csodálatos és kiemelten fontos állatokkal.

Az akcióban elhangzó természeti hangokat a WWF Magyarország gyűjtötte és rögzítette.