Újra menetrend szerint induló hajóról csodálhatjuk a dunai panorámát Budapesten

Az elmúlt évhez hasonlóan április 29-én idén is útjára indul a Duna fővárosi szakaszán közlekedő Budapesti Körjárat, a BKK és a MAHART közös együttműködésének köszönhetően.

Fotó: www.mahartpassnave.hu

A Duna fővárosi szakaszán menetrend szerint közlekedő Budapesti Körjárat április 29-én, pénteken „bont vitorlát”, megnyitva ezzel a hivatalos szezont. Ettől a naptól kezdve a hajójárat a Nemzeti Színház és a Margitsziget között közlekedik majd, érintve a pesti oldalon előbb a Vigadó tér, az Akadémia, a Margitsziget (Sportuszoda), majd a budai oldalon a Batthyány tér és a Vigadó tér kikötőit.

Hétfőnként a hajóközlekedés szünetel ugyan, de kedd és vasárnap, 12 és 20 óra között kétóránként vehetjük igénybe a hajót, aminek utolsó járata 21:15-re ér vissza a Vigadó térre.

Fotó: www.mahartpassnave.hu

A Körjáratot keddtől péntekig a BKK havi- vagy annál hosszabb érvényességű bérletével külön díj megfizetése nélkül használhatjuk, szombaton és vasárnap azonban egységesen 1500 Ft-os napijeggyel vehetjük igénybe korlátlanul a hajó szolgáltatásait.

A hajójáraton a 2 évnél fiatalabb gyerekek ingyen utazhatnak, de fontos tudni, hogy a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége a hajójáratokon nem vehető igénybe.

Jegyet váltani személyesen a Vigadó téri hajóállomáson lehet, a többi kikötőben a jegy megváltására a hajón nyílik lehetőség. A pontos menetrend ezen a linken érhető el.

Forrás: bkk.hu