5+1 szuper szabadtéri programötlet a tavaszi szünetre Budapesten és közelében

Télikabát-búcsúztató napsütéssel érkezett meg a tavasz, a szép időt pedig hiba lenne nem kihasználni. Az április 14. és 19. között esedékes tavaszi szünet apropóján öt szabadtéri programot ajánlunk, amiért a család apraja és nagyja egyformán rajongani fog.

Szabadtéri nyomozás Budapesten

Nem minden szabadtéri elfoglaltság esetében ajánlott a táska mélyére süllyeszteni a modern technológia vívmányait. A Landventure például arra bíztat, hogy telefonnal a kézben induljatok felfedező körútra. Kalandjátékaik lényege, hogy az 1-6 fős csapatok (akár babakocsit tolva) teljesítsék izgalmas küldetésüket online feladványok megoldásával, nemcsak Budapesten, hanem akár Szegeden, Pécsett vagy Balatonfüreden. A fővárosi opciók szinte mindegyike tökéletes családi programnak, kisgyerekeseknek A vírus nevűn kívül bármely másik küldetés kitűnő választás. Kisebbekkel ideális Az örökség nevű kincskeresés, ami a Budai Vár környékére kalauzol el. A küldetések részleteit a weboldalon rejtették el.

Városi nyomozás

Bókay Kalandpark, Budapest

A természetjárás klassz program, de a szabadban töltött időt kombinálhatjátok például ügyességi feladatokkal, amelyek próbára teszik a képességeiteket. Ha van bennetek kellő merészség, figyelmetekbe ajánljuk Budapest legnagyobb, XVIII. kerületi kalandparkját. Két pályából áll, amelyek közül az egyiket a 140 cm testmagasságot el nem érő látogatók számára, 60 akadállyal terveztek meg. A magasabbak 70 akadályon küzdhetik át magukat, és szintén rendelkezésükre áll a 200 méteres csúszópálya. A fejlesztők biztosra mentek: a játékokat hivatalos minősítéssel rendelkező, magas minőségű anyagokból építették. A teljes játékidő 3 óra, a legfontosabb tudnivalók elérhetőek a park honlapján!

1181 Budapest, Szélmalom utca 33.

Bókay Kalandpark

Törökbálinti meseösvény

A mesék varázslatos világának nehéz ellenállni, és valójában jobb is, ha időnként kortól függetlenül átadjuk magunkat a csodának. A törökbálinti meseösvényen kettős élmény vár, hiszen egyrészt a szabad levegőn tölthetitek az időt, másrészt kalandozhattok a képzelet és a valóság határán. Az Anna-hegy lábától induló sétán manók és tündérek kísérik utatokat, miközben a gyerekekre 11 állomásból álló, játékos küldetés vár. A cél: meg kell szelídíteni Bulámbukot, Wass Albert Erdő könyve című meséjének hatlábú szarvasállatát. A kihívások között van kockaforgató, labirintusjáték és megfejtendő találós kérdések. A táv oda-vissza 2 kilométer hosszú, és másfél óra alatt kényelmesen bejárható.

Kiindulópont: 2045 Törökbálint, Alsóerdősor utca

Törökbálinti meseösvény

E-rollerezés a Dunakanyarban (április 14-től)

Zebegény és környéke kedvelt célpontja a túrázóknak, ami részben az elképesztően szép dunai panoráma felülmúlhatatlan látványának köszönhető. Ha gyalogtúra helyett a szó minden értelmében magasabb fokozatra kapcsolnátok, felfedezhetitek e kivételes vidék rejtett kincseit két keréken, a Zebizerge elektromos rollerein robogva. Mindegy, hogy szervezett túrára neveztek be, vagy egyedül terveztek nekivágni a térség meghódításának, olyan élmény vár rátok, amit sokáig emlegetni fogtok. Az utakat különböző típusú rollerrel szelhetitek, a nektek megfelelő eszköz kiválasztásában segíteni fog a Zebizerge csapata. A szezon április 14-én indul.

2627 Zebegény, Árpád út 1/c

Vadlesen a Velencei-tó partján

A fővárostól 50 kilométerre fekvő Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark a Velencei-hegység és a Velencei-tó északi partja között, a 160 méter magas Mészeg-hegy oldalában terül el. A pákozdi pagony többfunkciós családi kirándulóhelyként várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A több mint 7 hektáros területet felölelő vadasparkban testközelből figyelhetjük meg az emukat, a szarvasokat és a muflonokat, de a vízi világ feltérképezésére kialakított megfigyelőpontokra is bukkanhatunk. Mindemellett 15 méter magas kilátóból vizslathatjuk a Velencei-tavat körülölelő, vadregényes tájat, sőt, kalandjátszótér, erdei tanösvény és tűzrakóhelyek is várják a természetrajongó családokat.

Pákozdi Pagony

Az aktív kikapcsolódás rajongói számára van még egy tippünk: egy kalandos, Csepel-szigetre kalauzoló kerékpártúra, ami számtalan látnivalót rejt!