Országos libegőkörkép: 5 felemelő úti célt ajánlunk

Megmagyarázhatatlanul békés elfoglaltság az ország legszebb vidékeit felülnézetből csodálni. A nyugodt környezetet festői panorámával párosító libegőzés tökéletes szabadtéri program: ismerjétek meg velünk hazánk 5 kötélpályás felvonóját!

Cikkünket utoljára 2022. október 21-én frissítettük.

Lillafüredi Libegő

A lillafüredi üdülőövezetből indul, és a Jávorhegyre (Bükkszentkereszttől 2,2 kilométerre) szállítja utasait a Bükk-hegység kincseire kilátást nyújtó, lillafüredi felvonó. A libegő 1080 méter hosszú útvonala érinti a régió több, Natura 2000 védelem alatt álló látnivalóját, emiatt valódi turisztikai kuriózum. A menetidő 16-18 perc.

Nyitva: Keddtől vasárnapig 10 és 16 óra között.

Fotó: Lillafüredi Libegőpark Facebook

Eplényi Libegő

A Veszprémtől kb. 14 kilométerre fellelhető Síaréna Vibe Park az ország legnagyobb síkomplexuma, amit tavasztól ősz végéig sífelszerelés helyett kirándulásra alkalmas ruházatban is útba ejthetünk. A síaréna területéről nagyjából 20 perc alatt visz fel a libegő az 525 méter magas Ámos-hegyre, a kilátó onnan 100 méterre található.

Nyitva: Péntektől vasárnapig 10:0 -17:00 óráig.

Eplény libegő
Forrás: Kiránduló (Facebook)

Sátoraljaújhelyi Libegő

1332 méteres pályahosszával a Zemplén Kalandpark ülőszékes panorámalibegője az ország leghosszabbja. A levegő friss, az utazás közben elénk táruló látvány lélegzetelállító. A felső állomáson (Magas-hegy) többszintes kilátót találni, ahonnan madártávlatból tekinthetjük meg Sátoraljaújhely városát, Hegyalját és Bodrogközt.

Nyitva: Hétfőtől péntekig 10:00-17:00, Szombat-vasárnap 9:00-17:00.

Zemplén adventure park wikipedia
Fotó: Zemplén Adventure Park (Wikipedia)

Zugligeti Libegő

A több mint 50 éves, 1040 méter hosszú pályán közlekedő zugligeti libegő a főváros XII. kerületében található. A drótkötélpályás felvonó a Zugligeti-katlanból a János-hegyre vezet fel, ezt a távolságot 12 perc alatt teszi meg. A libegőről látható például a Remetefej-szikla és a Remete út, ám az utazók kedvence a budapesti látkép.

Nyitva: egész évben üzemel, a karbantartási napok kivételével minden nap. A nyitvatartás évszakonként változhat, ezért érdemes figyelni az oldalukat.

Zugligeti Libegő
Fotó: bkv.hu

Sástói Libegő

2019 májusa óta a Mátra egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén is libegőzhetünk. A kétszemélyes ülőlifttel Sástótól megközelíthető az ország legmagasabban fekvő kalandparkja, az Oxygen Adrenalin Park, ahol függőhíd és bobpálya vonzza az aktív kikapcsolódásra vágyókat. A libegő útvonalának hossza közel 500 méter, a menetidő 7 perc.

Nyitva: áprilisban péntektől vasárnapig, valamint ünnepnapokon, 10-18 óráig. Májustól augusztus végéig naponta 9-19 óráig, szeptember és november között 10-18 óráig.

Oxygen Adrenalin Park
Fotó: Oxygen Adrenalin Park (Facebook)