5+1 hatékony vízi mozgásforma, ha télen is a medencébe vágytok

A hideg idő nem ideális ahhoz, hogy a szabadban hódoljatok vízisportok iránti szenvedélyeteknek, de attól függően, hogy mennyire tudtok úszni, különféle alternatívák közül választhattok. A következő mozgásformákat fedett medencékben űzhetitek.

Aquafitness

Minden izmot megdolgoztat az aquafitnessnek nevezett, Amerikából indult mozgásforma. A csoportosan folytatott vízi torna közben fejlődik az egyensúlyérzék és a koordináció, ráadásul a gyakorlatok kímélik az ízületeket, ezért rehabilitációs célra is kiválóan alkalmas. A gyakorlatok elvégzéséhez úszástudásra nincs szükség, de annyiban előnyt jelent, hogy az úszók bátrabban mernek a vízben mozogni.

Aquafitness

Amatőr vízilabda

A vízilabda nem durva sport, ehhez tartják magukat az újlengyeli Célszolgálat Vízilabda Club edzői. Céljuk, hogy élvezetessé tegyék a játékot mindazok számára, akik kipróbálnák magukat a medencében. A jó hangulatú edzéseken való részvételhez nem elvárás a vízilabdás múlt. Az első alkalom ingyenes, így tényleg nincs mit vesztenetek.

Vízilabda

Búvároktatás

Amellett, hogy a búvárkodás izgalmas hobbivá válhat, az egészségre gyakorolt pozitív hatásai (például stresszoldás) miatt is jó választás. Kezdőket és tapasztalt merülőket egyaránt várnak a MOM Sport Uszoda és Sportközpont búvároktatásán, ahol az alapok elsajátításán kívül a már meglévő tudás fejlesztésére is lehetőség adódik.

búvároktatás

Aquawallgym

Az Aquawallgym nem akármilyen eszköz: a világ első mobil vízi kondigépe, ami terhelésmentes mozgást biztosít. Súlya 3 kilogramm, és keresztrudakból áll, amelyekhez klór- és UV-álló gumiköteleket lehet csatlakoztatni. Az edzés gumikötelekkel és speciális övekkel történik, az intenzitás kiegészítőelemekkel tovább fokozható.

Aquawallgym

Aqua bike

Budapest neves sport- és wellnesskomplexumában lehetőségetek nyílik átélni a víz alatti tekerés élményét. A minden testrészt megmozgató edzés előnye, hogy kétszer annyi zsír égethető el ugyanannyi idő alatt, ezenkívül nem terheli meg az ízületeket és a gerincoszlopot, hatékony a narancsbőr ellen, és feszültségoldó hatása is van.

aquabike

Felnőtt úszásoktatás

Vízparti nyaralásokon nem az igazi kizárólag a parton időzni, pedig úszástudás híján biztonságosabb távol maradni a hullámzó víztől. Az úszóguminál jobb megoldás, ha végre megtanultok úszni. Az oktatás több szinten, egyéni tudásszint szerinti edzéstervvel történik; ha már most elkezditek, nyárra magabiztos úszó lehet belőletek.

úszásoktatás

Levezetésként a legjobb fővárosi szaunákat ajánljuk!