Újjá varázsolt belső térrel és megfizethető kínálattal nyitott újra Budapest legendás étterme

Megújult koncepcióval, újjászületett belső térrel, új séfekkel és nem utolsó sorban olyan kínálattal nyitotta meg ismét ajtajait a földkerekségen is híres Gundel, ami mindenki számára elérhetővé teszi az étterem specialitásaiba kóstolást.

Fotó: Pintér Árpád

Egy általunk még soha meg nem élt korszak küszöbén jártunk, a koronavírus-járvány elején, ami akkor pillanatok alatt, egyetlen tollvonással húzta át az addigi stabil elképzeléseinket, az addig biztosnak hitt alapokat életünk számos területét illetően. Ez az időszak akkor változást hozott a nagy múltú Gundel Étterem életében is.

És bár az étterem egy időre bezárásra kényszerült, a színfalak mögött dinamikus munka vette kezdetét, annak érdekében, hogy elérkezzünk egy decemberi naphoz, amikor immár új üzemeltetővel a háttérben, megújult koncepcióval, újjászületett belső terekkel és olyan, mindenki számára elérhető kínálattal tárta szélesre kapuit, ami egyben tisztelgés Gundel Károly és családja öröksége előtt.

Fotó: Pintér Árpád

Természetközeli belső tér

Megváltozott belső tereire nem túlzás azt mondani: jobb, mint otthon. Az átalakítás során három nagy térben gondolkodtak, a tavasz folyamán megnyíló kertben, a belső kávéházban és az éttermi részben.

A belső rész kétharmada egy klasszikus kávéházi térré vált, kisebb, abrosz nélküli kávéházi asztalokkal, kis lámpákkal, sok növénnyel és temérdek emlékkel. A kávéház közepén egy korabeli fiáker áll, ahol a Gundel saját hölgyzenekara játszik egész nap, óránként 15 perces zenei produkciót nyújtva. A beltér meghatározó hangulata a szecessziós növényi és állati forma- és képi világ, a sok legyezőpálma, ami a bujaság, otthonosság, könnyedség, a mindenkinek elérhetőség és a természetközeliség érzetét sugallja.

blank
Fotók: Pintér Árpád

Mivel minden beltéri asztalt egy-egy híres Gundel vendégnek dedikáltak, így könnyedén helyet foglalhatunk II. Erzsébet, Antonio Banderas, Angelina Jolie, Latinovits Zoltán vagy épp Arnold Schwarzenegger asztalánál.

Gundel-gasztronómia anno

Nem túlzás azt sem mondani, hogy az eltelt 125 évben a Gundel híre az egész földkerekséget bejárta, hiszen világhírű emberek élvezhették ezidő alatt a Gundel vendégszeretetét. Gundel Károly vezetése alatt a vendéglő szárnyalni kezdett, nemcsak a kiváló vendéglátás mestere volt, de a magyar és a francia konyha legjobb fogasait tálalta, és olyan étel- és ízkombinációkat alkotott, melyeket a modern magyar konyha alapjainak tekintünk.

blank
Fotók: Pintér Árpád

Gundel Károly nemegyszer szeretett törzsvendégeiről nevezett el egy-egy ételt. Így született például az Újházi-tyúkhúsleves, Újházi Ede színész nyomán, a Jókai-bableves, a tojás Munkácsy módra vagy a Feszty-bifsztek, de ne feledkezzünk meg arról, hogy a Gundel-dinasztia honosította meg a Wiener Schnitzelt is.

Gundel-gasztronómia napjainkban

A Gundel kávéház és étterem is egyben, ahová már reggel 9 órától be lehet ülni egy kávéra, egy reggelire, egy jó beszélgetésre vagy egy üzleti tárgyalásra. A kávéházban teljes melegkonyhás étlap áll a vendégek rendelkezésre, salátákkal, snack ételekkel, előételekkel, levesekkel, nagyon gazdag desszertválasztékkal és az elmaradhatatlan Nemzeti11 ételsorral. Hiszen a Gundel ikonikus fogásait a Nemzeti11 hozza egy tető alá: tokaji libamáj, gulyásleves, palócleves, Újházi-tyúkhúsleves, paprikás csirke, Feszty-szendvics, mangalica bakonyi módra, fogas kárpáti, somlói galuska, Gundel-palacsinta és Rákóczi túrós.

blank
Ízelítő a Nemzeti11-ből. Fotók: Pintér Árpád

Az étterem a nap folyamán délutáni teával várja a vendégeket, este pedig a kávéház mellett, a karzaton megnyílik az éttermi rész, ahol gyönyörű Zsolnay porcelánon, ezüst evőeszközökkel, főúri terítésen tálalják a klasszikus Gundel ételeket, amikért nagy tudású séfek felelnek. Ezért esett a választás Moldován Viktorra, aki a klasszikus magyar konyha nagy rajongója és aki bejglit, bácskai rizses húst és paprikás csirkét tartott étlapon Budapesttől 8500 kilométerre. Munkáját Wolf András, corporate séf mellett Kovács János chef és Dudok Györgyné pastry chef segíti.

blank
Fotó: Pintér Árpád

Az éttermet, elődjétől nemcsak a megújult koncepció, az elhivatott séfek, de az ételek árai is megkülönböztetik: olyanná álmodták az ételkínálatot, ami mindenki számára elérhetővé teszi az éttermet. Mivel a megújult Gundel a nap bármely időszakában várja a vendégeket, így bárki nyugodtan beülhet két világhírű Gundel desszertre és üdítőre is, akár néhány ezer forintért.

Elérhetőség:
Gundel Étterem
1146 Budapest, Gundel Károly út 4.
www.gundel.hu