TOP10: A legjobb HBO GO-filmek 2021-ben, amiket otthonról élvezhetsz

Idén is több igazán tartalmas és szórakoztató film került fel a tartalomszolgáltató kínálatába. Több közülük már 2020-ban a mozikba került, de otthonról csak most vált elérhetővé. Jöjjenek hát a legjobb új HBO GO-filmek 2021-ben!

Íme a TOP10, avagy a legjobb HBO GO-filmek 2021-ben (a nézők szavazatai alapján):

10. Pilátus

Amikor Anna, az idős falusi nő megözvegyül, lánya, Iza, a jó nevű orvos gyorsan elköltözteti vidéki házából, amely egész életében otthonául szolgált, egy hideg nagyvárosi lakásba, hogy ott vigyázhasson rá. Az önzetlennek tűnő gondoskodás hamar fojtogató és szinte kínzó élménnyé válik az idős nő számára. Az anya-lánya viszony addig rejtett feszültségei eszkalálódnak és mindegyiküket szorongatva töréspontra juttatják a kapcsolatukat. A szeretet és a táplálás érzése haszontalanságba és fájdalomba fordul át, míg a többi családtag tehetetlenül nézi végig a végül súlyos következményekkel járó tragédiát. Szabó Magda díjnyertes regényéből készült, gyönyörűen fényképezett, több rangos díjat is begyűjtött megrázó dráma kitűnő színészi alakításokkal.

9. Egyedül az álmaival

A vadregényes és gyönyörű szicíliai partvidéken forgatott film olyan univerzális, időtlen témákat boncolgat, mint a család szétválasztása, az elvándorlás, a generációs konfliktusok és a női elnyomás. Az 1960-as évek végén játszódó történet főhőse a kis Lucia, aki a nagymamájánál marad, míg szülei Franciaországba emigrálnak, hogy ott munkát találjanak. Luciát szorongással tölti el, hogy Olaszországban kell maradnia, és próbálja megtalálni helyét az apró, hagyományos faluban, miközben szigorú nagymamája vigyáz rá, akinek személyiségét szintén nehezen érti meg a kislány. A nagymama ráadásul egy szörnyű családi titkot rejteget, amiről Luciának sejtelme sincs, ám az súlyánál fogva veszélybe sodorhatja a kislány életét.

legjobb HBO GO filmek 2021

8. Mind semmibe veszünk

A Héctor Abad Faciolince kultikus regénye alapján készült film a szerző apjának, Héctor Abad Gómez emberjogi aktivistának állít emléket. Héctor Abad Gómez jeles kolumbiai orvos, egyetemi tanár és emberi jogi aktivista, az ő életébe nyerünk bepillantást a ’70-es, ’80-as évek megosztott, erőszak uralta városában, Medellinben. A családapa Héctor nemcsak saját gyermekeiért aggódott, hanem a hátrányos helyzetű osztályokéért is, otthonát életerő és kreativitás járta át, a tolerancián és a szereteten alapuló attitűdjének eredményeként. Amikor egy borzalmas lefolyású rák elvette tőle egyik szeretett lányát, a bánattól és a dühtől letaglózva Héctor kora társadalmi és politikai ügyeinek szentelte magát, ám Medellin intoleráns társadalma addig zaklatta, amíg végül elhallgattatták.

HBO GO legjobb filmek 2021

7. Tenet

John David Washington a főszereplője Christopher Nolan látványos és nem kevésbé elgondolkodtató sci-fi akciójátékának, küldetésében társát, a Neil nevű angol kémet pedig Robert Pattinson játssza. Egy orosz fegyverkereskedő ördögi módon azon ügyködik, hogy kirobbantsa a minden eddiginél súlyosabb harmadik világháborút, amelyben világunk teljesen megsemmisül. Egy titkos szervezet, a Tenet igyekszik mindezt megakadályozni, és ebben a különleges felkészítésben részesülő kémek hálózata van segítségére. Főhősünk is kiállja a veszélyes próbát, így alkalmassá válik arra, hogy az egész világ túléléséért küzdjön, így társával beleveti magát a nemzetközi kémkedés világába, amiben semmi nem az, aminek látszik, még az idő sem.

6. Előre

Ian és Barley, két tizenéves elf testvér apa nélkül nőtt fel. A lúzer, önbizalomhiányban szenvedő kisebbik 16. születésnapján előkerül a varázsbot, amit az apjuk hagyott rájuk, és aminek segítségével visszahozhatnák őt 24 órára. Ám a varázslat nem egészen úgy sikerül, ahogy kellene, és a két tini egy rozoga furgonon elindul, hogy bejárják a mágikus világot, amiről azt hitték, már rég eltűnt. Amikor az anyjuk, Laurel rájön, hogy a fiai eltűntek, a különös Manticórral elindul megkeresni őket.

5. Nyom nélkül

Magdalena útra kel, hogy megkeresse fiát, aki valahol az USA határában tűnt el. A mai Mexikó határmenti, elhagyatott városain és tájain keresztül utazva megismerkedik Miguellel, egy nemrég az Egyesült Államokból kitoloncolt fiatal férfival, aki hazafelé tart édesanyjához. Sorsuk az utazás idejére összefonódik: Magdalena a fiát keresi, Miguel pedig alig várja, hogy újra láthassa édesanyját egy olyan veszélyes, a könyörtelen milícia által ellenőrzött területen, ahol az áldozatok és az agresszorok útja gyakran egyfelé vezet, és ahol nehéz eldönteni, kiben lehet megbízni és kiben nem. A kétségbeesett útjukkal a halál kockázatát is vállaló menekülteknek emléket állító film több díjat is nyert a Sundance Filmfesztiválon.

legjobb HBO GO filmek 2021

4. 200 méter

Mustafa és felesége, Salwa két különböző ciszjordániai faluban élnek, amelyek mindössze 200 méterre vannak egymástól, ám az Izraelt Ciszjordániától elválasztó fal őket is elkülöníti egymástól. Mustafa a fal palesztinok által ellenőrzött oldalán él, Salwa és gyermekeik pedig az izraeli oldalon. Egy nap Mustafa fia balesetet szenved, és kórházba kerül a másik oldalon. Mivel Mustafát technikai hibára hivatkozva nem engedik át az ellenőrzőponton, útnak indul, hogy illegálisan átlépje a határt. A 200 méteres távból hamarosan 200 kilométeres odüsszeia lesz. Ameen Nayfeh palesztin rendező debütáló drámája az ellenállás, a méltóság, a család és a remény sodró lendületű történetében mutatja meg a megszállás alatti mindennapi élet életveszélyes küzdelmeit.

HBO GO legjobb filmek 2021

3. A segítség

Sarah (Jodie Comer) okos lány, de sosem sikerült beilleszkednie, sem az iskolában, sem a munka világában. Bár a családja szerint soha nem fog elérni semmit, ő váratlanul mégis rátalál hivatására: egy liverpooli bentlakásos otthon gondozója lesz. Sarah-nak különleges tehetsége van ahhoz, hogy kapcsolatot alakítson ki a lakókkal, köztük elsősorban a 47 éves Tonyval (Stephen Graham). Tony korai életkorban kezdődött Alzheimer-kórja miatt gondozásra szorul, mivel agyműködése lassan leépül. Betegsége zavartságot okoz és erőszakos kitörésekre sarkallja, amelyeket a személyzet többi tagja nem képes kezelni, de Sarah-val mégis elkezd valódi köteléket kialakítani. Aztán 2020 márciusában a koronavírus-járvány beköszöntével minden, amit Sarah addig elért betegénél, megkérdőjeleződik.

legjobb filmek 2021

2. Zack Snyder: Az Igazság Ligája

Az Igazság Ligájának rendezői változatában számos extra jelenet, háttérsztorik és új karakterek is szerepelnek. Hogy Superman (Henry Cavill) végső áldozata ne legyen hiábavaló, Bruce Wayne (Ben Affleck) összefog Diana Prince-szel (Gal Gadot), és verbuválnak egy metahumán csapatot, hogy elhárítsák a világot fenyegető katasztrófát. A feladat nehezebbnek bizonyul, mint ahogy azt Bruce elképzelte, mivel az újoncoknak meg kell küzdeniük saját múltjuk démonjaival, hogy ütőképesen léphessen fel a világ különlegesebb hőseiből verbuvált liga. A kérdés már csak az, hogy Batman, (Affleck), Wonder Woman (Gadot), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) és Flash (Ezra Miller) alkotta csapatnak lesz-e elég ideje megmenteni a bolygót Steppenwolftól, DeSaadtól, Darkseidtől és pusztító szándékaiktól.

1. Jóbarátok: Újra együtt

A Jóbarátok sztárjai: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry és David Schwimmer visszatérnek a legendás vígjátéksorozat eredeti forgatási helyszínére, a burbanki Warner Bros. stúdió területén található 24-es színpadra, hogy improvizációs formában, spontán, forgatókönyv nélküli játékkal ünnepeljék meg a szeretett sorozatot. A Jóbarátok: Újra együtt című epizódban egy egész csapatnyi különleges vendégszereplő jelenik meg, többek között David Beckham, Justin Bieber, BTS, James Corden, Cindy Crawford, Cara Delevingne, Lady Gaga, Elliott Gould, Kit Harington, Larry Hankin, Mindy Kaling, Thomas Lennon, Christina Pickles, Tom Selleck, James Michael Tyler, Maggie Wheeler, Reese Witherspoon és Malala Yousafzai.

Ha ennyi HBO GO-film nem lenne elég, a 2021-es ajánlónk után nézd meg a 2020-as legjobbakat is: