4 kézműves műhely a Balaton-partján, ahol új értelmet nyer a szuvenír fogalma

A balatoni települések strandjait és utcáit minden nyáron elárasztják a különböző Balaton-feliratú vagy -mintájú hűtőmágnesek és kulcstartók, ám az egyedi kézműves termékek tagadhatatlanul személyesebb szuvenírek. A Balaton környékén tevékenykedő alkotóknak köszönhetően lehetőségünk van igazán kreatív tárgyak közül válogatni, egyben támogatni a hazai kézműveseket.

MIRC Jewellery

A Mirc Jewellery szívvel-lélekkel készített ékszerei mind személyre szabhatók: a márka egyik védjegyévé vált balatonos karkötők mellett más ötletes és kreatív minták közül is lehet választani. A webshopon található csecsebecséken kívül egyedi ékszereket is készíttethetünk, legyen szó saját mintával megálmodott karkötőről, eljegyzési gyűrűről vagy fülbevalóról.

Cornides, Badacsony

Cornides Ágnes és Simonyi Zsolt, a Cornides márka alapítói 2019 tavaszán vágtak bele a kézzel nyomtatott textilek tervezésébe és gyártásába. A rusztikus stílusú textiltermékek a környezettudatosság és a slow life jegyében készülnek, a választékban pedig megtalálhatók komposztálható zacskók, asztalterítők, kötények és tányéralátétek is. A Balaton színei visszaköszönnek a portékákon: a textíliákat gyakran díszíti a magyar tenger jellegzetes kéksége.

blank

Sártekerő Fazekasműhely, Alsópáhok

Czibor Imre utánozhatatlan kerámiáit az Alsópáhokon található nyitott műhelyében lehet megtekinteni, ahol a magas hőfokon égetett portékák széles választéka közül válogathatnak a vásárlók. A konyhában használatos edények mellett többek között gyertyatartók, virágkaspók, díszek és táblák szerepelnek a kínálatban, melyeket mind egyedi és bűbájos minták díszítenek.

8394 Alsópáhok, Fő utca 43.

blank

Lavender Tihany

A generációkra visszanyúló közös családi szenvedély, a levendula inspirálta a Lavender Tihany 2019-es megalapítását, ahol a tihanyi illóolaj felhasználásával készített prémium minőségű natúrkozmetikumokból lehet szemezgetni. A védjegyes termékek között gyakorlatilag minden megtalálható, a listán többek között szerepelnek krémek, tusfürdők, masszázsolajok, ajakbalzsamok, krémdezodorok, fürdősók és szappanok is, a látványlabor pedig betekintést enged a készítési folyamatba.

8237 Tihany, Major utca 65.

blank