Zöld hírek: Új közösségi komposztáló a XI. kerületben, szelektív kukák a Margitszigeten

Zöldül Budapest – kívül, belül. Boldogság nekünk egyre több környezettudatos budapesti hírről jelenteni: a legfrissebb fejlemények szerint nemrégiben átadtak egy új komposztálót a XI. kerületben, a Margitsziget területére pedig több mint hatvan szelektív kukát helyeztek ki.

Az új közösségi komposzttároló a Budai Parkszínpad mögött

Átadták a negyedik közösségi komposzttárolót a fővárosban. A Szent István park, a Tabán és a Városmajor park után a XI. kerület lakóközössége is elérte, hogy új komposztálót építsenek ki a környéken. A kerület lakói ezentúl a Budai Parkszínpad mögött elhelyezett komposzttárolóba vihetik kerti és konyhai zöldhulladékukat.

Könnyebb lesz a környezettudatosság a Margitszigeten is! Múlt héten 66 új szelektív hulladékgyűjtő szigettel bővült a zöldterület, ahol ezáltal a szemetesek száma 198-ra rúg. A FŐKERT munkatársai arra kérik tehát a szigeten sétálókat és sportolókat, segítsenek tisztán tartani a parkot, és dobják szemetüket a megfelelő, kommunális-, műanyag-, üveg- vagy fémgyűjtőbe. (Papírgyűjtők egyelőre nincsenek a Margitszigeten, mivel ebből a hulladéktípusból termelnek a legkevesebbet a szigeten sportolók, sétálók, és a FŐKERT elsőként a helyi adottságokhoz mérten igyekezett megoldani a park szemétproblémáját.)