Közösségi komposztálót alakítottak ki a Városmajorban

A Városmajori Komposztbarátok Facebook-csoport és a FŐKERT Nonprofit Zrt. összefogásából megnyílt a harmadik közösségi komposztáló Budapesten, a fővárosi vezetés égisze alatt.

A FŐKERT közbenjárásával nemrégiben kettő közösségi komposztáló is kialakításra került a fővárosban: egy a Tabánban, majd egy másik a Szent István parkban. A városban szerencsére jóval több helyen leadhatjuk egyébként az otthon összegyűjtött komposztunkat, ezekről és a komposztálás előnyeiről itt írtunk bővebben:

Az új közösségi komposztálónak helyet adó, a XII. és a II. kerület határában fekvő Városmajor igen népszerű szabadtéri közpark, ahová nemcsak sportolni és feltöltődni járnak a környéken élők, hanem nyaranta szabadtéri színházi előadásokat is megnézhetnek vagy akár ihatnak-ehetnek egy jót a tavaly nyitott Majomhoz, Buda titkos kertjében. Ilyen élettel teli zöld területen jó helye lesz tehát a komposzttárolónak, amely a Csaba utca és a Maros utca találkozásától nem messze, a park délkeleti részén található.

A Városmajori Komposztbarátok által szervezett megnyitóra március 16-án, kedden kerül sor. ITT tudtok csatlakozni az eseményhez.