Impozáns külső-belső kivitellel készült el a budafoki Magdolna Udvar

Új kulturális létesítmény készült el a budafoki Kossuth Lajos utca 24. szám alatt: a Magdolna Udvar rövid időn belül látogatókat is fogadhat majd kiállító- és többfunkciós közösségi tereiben, illetve az Átriumban kialakított kávézójában.

A kerület történetére, hagyományaira erősen fókuszáló épületben Budafok-Tétény múltja és jelene sűrűsödik majd össze a helyi művészek munkái által, ahol többek között a kerületet nagyban meghatározó szőlő és bor is kiemelt szerepet kap majd.

A szabadtéri programok helyszínéül szolgáló belső udvarban, az Átriumban kávézó üzemel majd, mellette a közeljövőben nyíló kortárs képzőművészeti galéria helytörténeti, illetve időszaki képzőművészeti tárlatok otthona lesz, melyből az elsőt a Promontor kapuja című, a Péter-Pál utcát elsősorban fotókon bemutató kiállítást lehet majd megtekinteni.

A műszaki átadáson már átesett épületben jelenleg a berendezések és felszerelések elhelyezése, az interaktív digitális eszközök beüzemelése, illetve a kiállítások felépítése zajlik, amihez épp a megfelelő belső teret alakítják ki, illetve a bemutatásra szánt helytörténeti emlékeket rendezik.

blank

A Magdolna Udvar üzemeltetői minden lehetőséget igyekeznek majd megragadni, hogy minél több generációt megszólítsanak eseményeikkel, így Látványraktár elnevezésű termük az interaktív múzeumpedagógiai foglalkozásokat szolgálja majd, de közösségi tereik tartalmai és eszközei is úgy kerülnek kialakításra, hogy azokat az érdeklődők önállóan és szabadon tudják felfedezni, ezzel játékos, élményszerű kikapcsolódást nyújtva az idelátogatóknak.

Fotók: budafokteteny.hu