Íme a DC-moziverzum eddigi és készülő filmjei – a teljes lista előzetesekkel

Két DC-filmpremier is közelít: március 18-án Az Igazság Ligája Zack Snyder-féle válozata, majd április elsején a Wonder Woman 1984 kerül fel a HBO GO-ra. Ezek kapcsán összegyűjtöttük a DC-moziverzum összes filmjét, hogy átnézhesd, nem maradtál-e le valamiről.

A legjobb DC filmek - A DC moziverzum filmjei

Az acélember

A kis Clark egy egyszerű farmer házaspár, Martha és Jonathan Kent gyermeke. Egy napon ráébred arra, hogy rendkívüli adottságokkal rendelkezik, és olyasmikre képes, amire egyik barátja, sőt egyetlen földi halandó sem. Ifjúvá serdülve Clark eltökéli, hogy kideríti, honnan származnak a képességei, és mi célból jött a világra, mi a küldetése. Ekkor még nem sejti, hogy múltja a csillagok közé repíti, és a sorsa az, hogy megmentse a Földet. Acélemberként az emberiség reményének szimbólumává válik.

Batman Superman ellen – Az igazság hajnala

Az igazság két bajnoka, Batman és Superman feszül egymásnak korunk legjobban várt ütközetében. Attól félve, hogy egy istenszerű szuperhős tetteit senki sem felügyeli, Gotham legendás lovagja szembeszáll Metropolis szeretett megmentőjével, miközben a világ körülöttük azt próbálja meg kitalálni, hogy milyen hősre is van szüksége igazán. De miközben Batman és Superman háborúba vonul egymással, egy új fenyegetés is megjelenik, amely az egész emberiség létét veszélyezteti.

Suicide Squad – Öngyilkos osztag

Amanda Waller hírszerző tiszt szerint csak egy rendhagyó egyénekből álló csapat képes felülkerekedni a világot fenyegető veszélyen. A titkos kormányzati szerv ezért különleges alkut kínál a világ legveszélyesebb, lakat alatt lévő bűnözőinek. Egy jó cél érdekében végrehajtott küldetés fejében szabadlábra kerülhetnek. Létrejön hát az önjelölt mesterlövész, Deadshot vezette, a legmodernebb arzenállal felfegyverzett Öngyilkos osztag, melynek feladata, hogy megállítsa a rejtélyes ellenséget.

Wonder Woman

Diana hercegnőként uralkodik az amazonok felett egy távoli, rejtett szigeten. Egyik nap lezuhan egy repülőgép a parton, és a sebesült amerikai pilóta elmondja, hogy nagy háború dúl a kinti világban. Dianának meggyőződése, hogy el tudja hárítani a veszélyt, ezért a lábadozó pilótával elindul, hogy megállítsa a fenyegetést. Az amazon az emberek mellett harcol, hogy véget vessen minden háborúnak. Hamarosan rájön, hogy különleges képességekkel rendelkezik, és megsejti, mi a végzete.

Az Igazság Ligája

Superman önzetlen cselekedete visszaadja Batmannek az emberiségbe vetett hitét, és rájön, hogy a világnak szüksége van rá. Szövetséget köt Diane hercegnővel, alias Wonder Womannel, hogy megállítsák a Földet fenyegető új ellenséget. Csapatot toboroznak, amelynek tagja lesz Aquaman, Cyborg és Villám. Úgy tűnik azonban, hogy a szupercsapat – amely a keresztségben az Igazság Ligája nevet kapja – is kevés ahhoz, hogy megállítsa a sötét erőt, ami már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.

Ebből március 18-án érkezik Zack Snyder rendezői változata:

Aquaman

Arthur apja világítótorony őr volt, aki egy nap sebesült lányra bukkan. Kiderül, hogy Atlantisz hercegnője, aki elmenekült, mert akarata ellenére férjhez akarták adni. Arthur és Atlanna egymásba szeretnek, fiuk születik. Az ifjú Arthur üzenetet kap a tenger mélyéről, hogy féltestvére, Orm király hadat üzen az óceánokat kizsákmányoló felszíni világnak. Csak úgy kerülhetik el a háborút, ha érvényesíti jogos igényét a trónra. Miután megszerzi a hatalmas erővel bíró szigonyt, megszületik Aquaman.

Shazam!

Mindannyiunkban ott lakozik a szuperhős, csak egy kis varázslat kell ahhoz, hogy előbújjon. Sanyarú sorsa volt a tini Billynek, nevelőszülőknél nőtt fel, és az iskolában sem ő legmenőbb. Az öreg varázsló, Shazam mégis őt választja. Amikor Billy hangosan kimondja a mágus nevét, egy csapásra igazi szuperhős lesz belőle. Shazam önfeledt gyermekként veszi birtokba az új testét, ismerkedik rendkívüli erejével és a különleges képességeivel. Ám hamarosan bizonyítania kell: meg kell mentenie a világot.

Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)

Amikor Gotham ördögien önző gazembere, Roman Sionis, avagy Fekete Maszkés buzgó jobbkeze, Zsasz egy fiatal, Cass nevű lányra vetik ki hálójukat, a város felfordul és mindenki a lány keresésére indul. Harley Quinn, a Vadásznő , Fekete Kanári és Renee Montoya rendőrnő útjai összetalálkoznak, és a valószerűtlenül összeverődött társaságnak nincs más választása, mint valóban összefogni, hogy kiiktassák Romant.

+ 1 DC-film, ami árpilis 1-jén érkezik az HBO GO-ra: Wonder Woman 1984

További készülő DC-filmek:

Öngyilkos osztag 2 (várható premier: 2021. augusztus 4.)

Készülő DC filmek: Öngyilkos osztag 2.

The Batman (várható premier: 2022. március 4.)

The Flash (várható premier:  2022. november 4.)

A DC-moziverzum készülő filmjei: The Flash

Aquaman 2  (várható premier: 2022. december 16.)

A legjobban várt DC filmek: Aquaman 2.

Shazam! Fury of the Gods (várható premier: 2023. június 2.)

A legjobban várt DC premierek: Shazam!

Ha végignézted az összes DC-filmet, jöhetnek a Marvel szuperhősei: