Íme a teljes lista: a Marvel-filmek időrendi sorrendben + előzetesek

Kimaradt néhány Marvel-film? Vagy talán még egyiket sem láttad és nem tudod, hogy kezdj neki? Ezzel a listával próbálunk segíteni, amelyen az összes mozi szerepel, rövid tartalommal és előzetessel, a moziverzumbeli idő szerinti sorrendben.

Marvel filmek sorrendben

Jöjjenek hát a Marvel-filmek sorrendben:

Amerika Kapitány: Az első bosszúálló

Javában dúl a második világháború 1941-ben. A lelkes és mindenre elszánt ifjú, Steve Rogers is jelentkezik a hadseregbe, ám a gyenge fizikuma miatt kiszuperálják a sorozáson. Ezért örömmel jelentkezik a titkos katonai kísérleti programba, az Újjászületés nevet viselő projektbe, melynek keretében szuperkatonát csinálnak belőle.

Marvel Kapitány

A film 1995-ben játszódik. Története szerint Carol Danvers, az amerikai légierő egykori pilótája a Csillagosztag (Starforce) nevű Kree katonai elit alakulathoz csatlakozik. Később véletlenül visszakerül a Földre, hogy választ találjon a saját múltjával és személyével kapcsolatos kérdéseire, miközben a bolygó két idegen világ közti összecsapás helyszínévé válik.

Vasember

Tony Starkot, a milliárdos fegyvergyárost terroristák ejtik foglyul Afganisztánban. Rakéta összeszerelésére kényszerítik, azonban Stark a rendelkezésre álló eszközökből páncélzatot épít magának a szökéshez. A fogságban szembesül a saját cége gyártmányai okozta pusztítással. Amerikába visszatérve továbbfejleszti művét, s a technológiára támaszkodó szuperhős, Vasember válik belőle.

A hihetetlen Hulk

Bruce Banner, a tudós kétségbeesetten keresi a gyógymódot arra a gamma-sugárzásra, amely megmérgezte a sejtjeit, és egy fékezhetetlen haragú erőt szabadít fel benne: a Hulkot. Banner kénytelen az árnyékba húzódni, bujkálni, elszakadni attól az élettől, amit ismert, és attól a nőtől, akit szeretett, miközben menekül az őt üldöző „Villám” Ross tábornok és a hadigépezet elől, akik azért üldözik, hogy elkapják, és erejét brutálisan kihasználják.

Vasember 2

Felbukkan egy rejtélyes figura a Stark család múltjából. Ivan Vanko a saját fegyverével akarja elpusztítani a Vasembert. A szuperhős kénytelen újra akcióba lépni, hogy a barátai segítségével legyőzze azokat az erőket, amelyek őt és az emberiséget fenyegetik.

Thor

A hatalmas Thor rettenthetetlen harcos, óriási pörölyéről legendákat mesélnek. A csatában vitéz és legyőzhetetlen, ám makacssága és hirtelen haragú természete nem teszi őt alkalmassá arra, hogy apját kövesse Ashgar trónján. Thor meggondolatlan tette miatt újra fellángol egy régi háború. Büntetésül a Földre száműzik, ahol kénytelen az emberek között élni.

Bosszúállók

Egy nap váratlan ellenség tűnik fel a színen, aki az egész Föld létét fenyegeti. Nick Fury, a nemzetközi békefenntartó ügynökség, a S.H.I.E.L.D. vezetője rádöbben, hogy a katasztrófától csupán egy nem mindennapi csapat tudná megmenteni világot – és nekilát a szuperhősök toborzásának.

Vasember 3

Amikor Tony Stark ráébred, hogy a teljes életét szétrombolták, minden találékonyságát be kell vetnie, hogy elpusztítsa az ellenségét, és megvédje azokat, akiket szeret.

Amerika Kapitány: A tél katonája

Ebben a filmben Amerika Kapitány, Fekete Özvegy és Sólyom lépnek szövetségre, hogy megküzdjenek egy ismeretlen és veszedelmes ellenféllel – a Tél Katonájával.

Thor: Sötét világ

Világok csapnak össze, amikor egy ősi ellenség azzal fenyegetőzik, hogy örök sötétségbe borítja a kozmoszt. Most, hogy újra találkozik Jane Fosterrel, és kénytelen szövetségre lépni hitszegő öccsével, Lokival, Thor veszedelmes küldetésre indul, hogy megmentse a Földet és Asgardot a pusztulástól.

A galaxis őrzői

Amikor Peter Quill (Űrlord), a vagány kalandor ellop egy rejtélyes gömböt, könyörtelen hajsza célpontjává válik. Hogy megszabaduljon ellenségeitől, Quill kényszerű szövetséget köt Mordállyal, a fegyvermániás mosómedvével, Groottal, a leginkább fára hasonlító lénnyel, a veszélyes bérgyilkos Gamorával és a bosszúvágy által fűtött Drax-szel.

A galaxis őrzői vol. 2

Az Őrzőknek meg kell küzdeniük azért, hogy szedett-vedett családjuk szét ne hulljon, miközben Peter Quill valódi eredetét is feltárják.

Bosszúállók: Ultron kora

Csupán a jó szándék vezérli Tony Starkot, mikor akaratán kívül létrehozza Ultront, a félelmetes mesterséges intelligenciát, amely úgy dönt, hogy elhozza a „világbékét”, méghozzá az emberiség kiirtásával.

A Hangya

Scott Lang, a mestertolvaj, mentorával, Dr. Hank Pymmel közösen próbálja megakadályozni, hogy a hihetetlen Hangya-páncél titka könyörtelen gonosztevők kezébe kerüljön.

Amerika Kapitány: Polgárháború

A kormány megpróbálja irányítása alá venni a Bosszúállókat, ez Amerika Kapitány és Vasember között akkora feszültséget okoz, hogy legjobb barátokból esküdt ellenségekké válnak.

Fekete Párduc

Miután egy családi tragédia következtében T’Challa kénytelen elfoglalni Vakanda trónját, egy olyan nagy kihívás vár rá, amely nem csupán a hazáját fenyegeti, de az egész világ sorsát is. Saját családjával szembe szállva az új király kénytelen összegyűjteni szövetségeseit és szabadjára engedni a Fekete Párduc erejét.

Pókember: Hazatérés

Miután a Bosszúállók csapat tagjaként debütált a hálószövő szuperhős az élménytől felvillanyozva tér vissza szülővárosába. Új mentora, Tony Stark azonban továbbra is rajta tartja a szemét – Peter nagy szerencséjére. Hajtja belülről a vágy, hogy bizonyítson, ezért szembeszáll Keselyűvel és ezzel minden szerettét veszélybe sodorja.

Doctor Strange

Dr. Stephen Strange szörnyű autóbalesete után egy valószínűtlen helyen talál segítséget: egy titokzatos himalájai enklávé, a Kamar-Taj az utolsó reménye. Strange hamarosan rádöbben, ez a hely nem pusztán a gyógyításé. A doktor rövidesen válaszút elé kerül: visszatér régi, vagyonnal és népszerűséggel járó életéhez, vagy újonnan szerzett mágikus képességeit latba vetve a világ szolgálatába áll.

Thor: Ragnarök

Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat.

A Hangya és a Darázs

Scott Langet már egy újabb, sürgős feladattal bízza meg mentora, Dr. Hank Pym. De ezúttal nem elég csak felölteni különleges ruháját, még azt is meg kell tanulnia, hogy dolgozzon együtt a Darázzsal.

Bosszúállók: Végtelen háború

A Bosszúállóknak és szuperhős szövetségeseiknek fel kell készülniük arra, hogy mindent feláldozzanak azért, hogy megállítsák a nagy hatalmú Thanost.

Bosszúállók: Végjáték

A Végtelen háború folytatása, a Marvel-filmek csúcspontja, egy epikus utazás vége. Többet nem árulhatunk el.

Pókember: Idegenben

Pókember nem pihenhet, de közben ő úgy érzi, hogy neki is jár mindaz, ami bármelyik középiskolásnak: és a haverjaival európai utazásra indul. De éppen, amikor végre élvezhetné mindazt, amit a baráti lazulás kínálhat, újabb ellenség tör a világra.

A Marvel-filmek 2021 utáni 4. fázisáról új cikkünkben olvashatsz: