10 nem mindennapi drónfelvétel Budapestről és a mögöttük álló fotós

Új cikksorozatunkban minden hónapban röviden bemutatunk egy tehetséges magyar fotóst és listázzuk 10 kedvenc képünket tőle. Nektek nincs más dolgotok, mint hátradőlni és élvezni a(z online) látványt. Februárban Gábor Zoltán szabadúszó fotós és retusőr munkáit görgethetitek végig, aki immár három éve szenvedélyesen rajong a drónfotózásért.

Gábor Zoltán 3-4 éve dolgozik hivatásos fotósként, azonban a fotózás iránti szenvedélye már jóval előbb megmutatkozott: teljesen autodidakta módon sajátította el a szakma csínját-bínját, még jóval a Youtube-tutorialok kora előtt. Többek között publikált cikkeket a fotózásról és új gépeket tesztelt különféle, fotótechnikával foglalkozó magazinoknak, de külföldön is dolgozott néhány divatlapnak, főként retusőrként. Jelenleg drónfotósként, videósként és retusőrként tevékenykedik, valamint ő vezeti a DJI ARS Budapest drónfotós képzését is.

Nem tartja magát kifejezetten városfotósnak, úgy fogalmaz, „szép helyeket fotózok, szép képeket készítek.” A levegőből, DJI Mavic 2 Pro drónjával örökíti meg a legismertebb budapesti látványosságokat és a gyönyörű magyar vidékeket. Leginkább Rajkai Péter (@peter.rajkai) és Michael Sidofsky (@mindz.eye) munkái, valamint olyan helyek, tájak és látványosságok inspirálják, amelyekről még nem készült túl sok felvétel, így lencséjén keresztül első kézből tudja felfedni titkaikat.

Gábor Zoltán fotóit megtaláljátok Facebookon és Instagramon is.

Következzen a 10 kedvenc drónfotónk Gábor Zoltántól!

Aria Hotel Budapest / Fotó: Gábor Zoltán
blank
Bank Center / Fotó: Gábor Zoltán
blank
Hűvösvölgy / Fotó: Gábor Zoltán
blank
Kavicsos-tó / Fotó: Gábor Zoltán
blank
Kempinski Hotel Corvinus / Fotó: Gábor Zoltán
blank
Lehel tér / Fotó: Gábor Zoltán
blank
Magyar Mezőgazdasági Múzeum a Vajdahunyad várában / Fotó: Gábor Zoltán
blank
Mátyás-templom / Fotó: Gábor Zoltán
blank
Parlament / Fotó: Gábor Zoltán
blank
Szabadság tér / Fotó: Gábor Zoltán