Zero waste: 11 csomagolásmentes bolt az ökotudatos mindennapokért

Népszerűségük töretlen, számuk folyamatosan növekszik, ahogy a zero waste bevásárlás iránt érdeklődők száma is, hiszen bárhol is nyílik csomagolásmentes bolt, elsöprő örömmel és lelkesedéssel veszik be magukat a polcok közé az ökotudatos életmód iránt elkötelezett vásárlók.

Sejribizli

Szeptember derekán nyílt meg a két család alkotta baráti vállalkozás, egy zero waste házhoz szállítással működő, szezonális alapanyagokat előnyben részesítő kávézó-bisztró, ahol hetente megújuló menüvel várják az ökotudatos ebéd után ácsingózókat. A Falk Miksa utcából bringás futár indul a fenntartható üvegedényekben érkező finomságokkal, így ennél tudatosabb vállalkozást keresve sem találhatnánk.

1055 Budapest, Falk Miksa u. 5.

Pancs Bolt

A Pancs Bolt egy megújult bolt és online piactér a Pancs – gasztroplacc nyomán. Hiánypótló és állandó közösségi piachangulattal a 9. kerület egyik low waste gyöngyszeme, ahol helyi termelőktől frissen érkező portékákat, alapélelmiszereket és termelői különlegességeket találunk a lehető legkevesebb csomagolásban.

1094 Budapest, Tompa u. 26.

Boldog Föld

Bolygóbarát boltként a csomagolásmentes és a zero waste elkötelezett híve a Wekerle-telepen nemrég nyílt tüneményes kis szépség- és éléskamra. A magvakon, tésztákon, befőtteken és pékárukon túl idényterményekkel, környezetbarát tisztítószerekkel és szépségápolási termékekkel örvendeztetik meg az ott élőket, de a növényi tejtől az őrölt kávén át sok minden mást is beszerezhetünk a környezettudatos ékszerdobozban.

1192 Budapest, Pannónia út 32.

blank

Ligeti Bolt

A Duna minkét oldalán találunk Ligeti Boltot és akármelyikbe is térnénk be, üres kézzel biztosan nem fogunk távozni. Az alapanyagoktól a finomságokig minden megtalálható a polcokon, és a termékek egytől-egyik megbízható, hazai forrásból származnak, természetesen csomagolásmentesen. Egyet ne felejtsünk csak a csomagolásmentes felfedezőtúránkhoz: magunkkal vinni kedvenc tárolóinkat, melybe új kincseinket pakolhatjuk.

1137 Budapest, Katona József utca 9-11.
1111 Budapest, Budafoki út 9-11.

blank

Szatyorbolt

Megbízható forrásból érkező szezonális élelmiszerek, zöldség-gyümölcs, tejtermékek és termelői tojás, friss pékáru, konyha- és kamrapolcra valók, de még tisztítószerek is sorakoznak a Szatyorbolt kínálatában. Állandó bolttal, városszerte több átvételi lehetőséggel és egy olyan folyamatosan megújuló bevásárlóközösséggel várnak, ahol a lehető legkönnyebben tanulhatjuk el a legjobb zero waste praktikákat.

1085 Budapest, Gyulai Pál u. 12.

blank

ne pazarolj

Ilyen bravúros elnevezéssel élni egy zero waste bolt és kávézó kapcsán aligha lehet, a budai kis üzletben pedig tényleg minden megtalálható, mi környezettudatos szem-szájnak ingere, ráadásul szinte minden, zsák, tároló, eszköz beszerezhető egy jóval tudatosabb életvitelhez. Közösségformáló tevékenységük sem utolsó, hiszen a közösségi oldalukon számos olyan praktikával találkozhatunk, amellyel tényleg minimálisra tudjuk csökkenteni a pazarlás mértékét.

1027 Budapest, Fő utca 79.

Zöldbolt

A Zöldbolt a megszokott zero waste kínálaton túl az otthon, a kert, az újrapapírok és irodaszerek, de még a játékok és ökoruházat terén is erős bázissal bír, náluk tényleg mindent megtalálunk akár az otthonunkról, akár irodai környezetünk környezettudatossá tételéről legyen szó. Ráadásul Budapest mellett Veszprémben is van lehetőségünk Zöldboltba botlani.

1126 Budapest, Kiss János altábornagy u. 35.

blank

Naeked

Csomagolásmentes bolt és teázó bújik meg a 12. kerület egyik kis utcájában, ráadásul milyen! Olyan, ahol mindennap más, az üzletben frissen készült növényi magtejekkel és magvajakkal várják az ínyenceket, és ahol egytől-egyig olyan ajánlókat kapunk Noémitől és Flórától, a bolt tulajdonosaitól, amiket ők maguk is szívesen használnak vagy fogyasztanak.

1123 Budapest, Schwartzer Ferenc u. 4.

blank

Eni Mag-ház

Az Üllői út kicsiny, de annál fontosabb helyszíne egy megidézett magmennyország: az Eni Mag-ház. A magok mellett magkrémek, kencék, lekvárok és csatnik, mézek, teák, de még organikus szemes kávék, aszalványok és nyalánkságok is várakoznak a polcokon, hogy először a kosarunkba, majd a tárolóinkba csörögjenek-zörögjenek tovább hazafelé.

1183 Budapest, Üllői út 446.

blank

Nyom nélkül

Némi könnyed krimihangulattal, finom kávéval és alapvető, csomagolásmentes élelmiszerekkel hívogat Solymár zero waste kisboltja, ezenfelül olyan lebomló tisztítószerekkel, amelyeknek csomagolását a gyártó vissza is veszi, ezzel csökkentve az ökológiai lábnyomot. Egy biztos, minden megtalálható itt, ami egy boldog csomagolásmentes élethez szükséges lehet.

2083 Solymár, Mátyás király u. 22.

blank

Zöldpolc ökoáruház

A Bartók Béla úti Zöldpolc ökoáruházban játszi könnyedséggel válogathatunk és szemezgethetünk a legváltozatosabb környezetbarát termékek széles választékából, ráadásul májusban debütált „Töltsd újra állomás”-uknak köszönhetően már sampont és krémtusfürdőt, illetve mosáshoz és takarításhoz szükséges tisztítószereket is vásárolhatunk kimérve. Ezzel akár 13-25%-os kedvezménnyel és csomagolás nélkül juthatunk hozzá a háztartás elengedhetetlen kellékeihez, méghozzá zero waste módon.

1115 Budapest, Bartók Béla út 98-102.

blank