Mentsd meg 2020-at egy szendviccsel!

A Budapest Bike Maffia egy egyedülálló akciót indít: 31 nap alatt, 31 ezer szendvicset és vitaminokat juttat el a nélkülözőkhöz, de ez a szám még nőhet, ha te is hozzájárulsz!

Magyarországon 2 millió ember él mélyszegénységben, köztük családok, gyerekek, idősek és hajléktalanok. A COVID-19 járványhelyzet még inkább megnehezítette az ő mindennapi élelemellátásukat.

A Budapest Bike Maffia egy egyedülálló akcióval szeretné megmenteni az év utolsó hónapját, aminek keretén belül minden nap vállalja, hogy szendvicsvacsorát visz támogatottjainak. A 31 nap alatt 31 ezer szendvics garantáltan eljut a nélkülözőkhöz, de ez a szám december folyamán még további felajánlásokkal növelhető, ezáltal még több éhezőt juttatva legalább napi egyszer élelemhez.

„Az idei év mindenki számára igazán megterhelő volt, és még több ember megélhetése került veszélybe. Ezért gondoltuk azt, hogy egy hatalmas egyhónapos akcióval megpróbáljuk egy kicsit jobbá tenni a 2020-as évet. Ami biztos, hogy támogatottjainkat 31 000 szendviccsel lepjük meg december folyamán, de ez a szám a felajánlásokkal és támogatásokkal tovább növelhető. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a kampányunkhoz olyan hírességek csatlakoztak, mint például Mautner Zsófi, Hajós András, Kiss Ádám vagy Scherer Péter, de szerencsére még sorolhatnám a neveket. A kampány részeként minden nap más-más híresség osztja meg egy videóban gondolatait és tapasztalatait az idei évhez kapcsolódóan. Bízom benne, hogy a mostani akciónkkal kicsit szebbé tudjuk tenni a nélkülözőknek az év utolsó hónapját” – nyilatkozta a kezdeményezés kapcsán Havasi Zoltán, a Budapest Bike Maffia alapítója.

Ha te is cselekednél valami jót decemberben, nem késő csatlakozni a kezdeményezéshez, amit az alábbi módon tehetsz meg:

  • Támogasd az akciót szendvicsek és vitaminok árával online – www.bikemaffia.com/save2020
    ◦ 2000 Ft – 4 db szendvics + vitamin
    ◦ 5000 Ft – 12 db szendvics + vitamin
    ◦ 10 000 Ft – 25 db szendvics + vitamin
  • Vidd be a Budapest Bike Maffia konyhájára [Konnektor Inkubátorház 9. kerület Vágóhíd u. 31. – minden hétköznap 16.30-tól 18.30-ig] a bontatlan szendvics hozzávalóit vagy bontatlan vitamint!
  • Vegyél részt COVID-mentes körülmények között a szendvicskészítésben. Ennek menetéről az alábbi linken találsz pontosabb információkat: https://www.facebook.com/events/1317003441994690/
  • Amennyiben cégként támogatnátok a kezdeményezést, vegyétek fel velünk a kapcsolatot az friends@bikemaffia.com email címen.
  • Ha a fentiek közül egyikre sincsen lehetőséged, már az is nagy segítség, ha megosztod a kezdeményezést a közösségi médiafelületeiden.

Olvasd el korábbi interjúnkat a BBM alapítójával, Havasi Zoltánnal!