Budapest lesz az MTV European Music Awards házigazdája!

Idén Budapest lesz a házigazdája az MTV European Music Awards rendezvénynek. Egészen mostanáig egyszer sem adott otthont a régió ennek a világhírű eseménynek, a magyar főváros viszont 2020. november 8-án magára vonhatja akár egymilliárd ember figyelmét.

A járványhelyzetre való tekintettel a több mint negyed évszázados rendezvénysorozat 2020-ban rendhagyó programmal szolgál. Az MTV EMA 2020 Show névre keresztelt díjátadó, ezúttal virtuális műsorral jelentkezik majd Budapestről és Londonból.

Az 1994 óta minden évben más európai nagyvárosból közvetített zenei rendezvény hatalmas reklámértékkel bír: hazánk négy különböző csodálatos helyszínét láthatják majd az MTV Europe és az összes MTV csatornáján – beleértve az online adást is.

MTV European Music Awards 2020 Budapest
Forrás: mtvema.com

„Történelmi pillanat ez Magyarország és Budapest számára, ugyanis a könnyűzenei világ legfontosabb eseményének egyik helyszíne lesz Magyarország. Az eseményhez kapcsolódó összes televíziós, online megjelenésben Budapest emblematikus helyszínei központi helyet kapnak majd, amelyek közel 200 ország egymilliárd nézőjéhez jutnak el” – mondta a bejelentés után Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

A megrendezésére 2019-ben nyújtott be pályázatot a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA), az esemény lebonyolítására Magyarország Kormánya a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül nyújt támogatást.