Funzine Insider: Így töltjük a márciust!

Március a tavasz első hónapja, nem véletlen, hogy mi is egyre jobban vágyunk a szabadba. Ha esetleg az időjárás mégsem alakulna kedvezően, akkor sem esünk kétségbe. Olvasd el Léna, Orsi és Viktor tippjeit!

Léna

Kedvenc helyem: Széchenyi Pálmaház

Hiszem, hogy az egészség a legnagyobb kincs, és ha jól bánsz a testeddel, később meghálálja. Amikor először hallottam a Pálmaházról, azonnal tudtam, hogy helyet kell szorítanom neki a bakancslistámon. A növényekkel teli fotók, amelyeket láttam róla, árasztják magukból a nyugalmat. Rögtön elképzeltem, ahogy a színes függőágyak egyikében ringatózom. És ha már függőágy: azt hallottam, hogy szinkronizálják az agyhullámokat, ezáltal segítenek, hogy az alvás mélyebb, pihentetőbb legyen. Izgatottan várom, hogy ebben a hónapban végre kipróbálhassam például a manuálterápiás kezelést, amit már előre lefoglaltam online, a Thermal Tour-csomagajánlat részeként.

Fotó: Németh Kriszti

Kedvenc időtöltésem: olvasás

Fél éve, hogy egy könyvklub tagja lettem. A csoport 10 évvel ezelőtt alakult néhány barátnő szervezésében. Mivel időközben páran külföldre költöztek, a létszám pótlása érdekében bevettek a csapatba. A klubnak 9 női tagja van. Havonta egyszer találkozunk, és a szokásos női pletyizés, iszogatás, eszegetés mellett véleményezzük az adott hónapra kiválasztott könyvet. A legtöbb esetben heves viták alakulnak ki az olvasmány kapcsán. Érdekes, megfigyelni, hogy ugyanazt a történetet milyen sokféleképpen lehet átélni, értelmezni. Nagyon élvezem ezeket az estéket és hálás vagyok azért, hogy a könyvklub kapcsán újra elkezdtem rendszeresen olvasni.

Viktor

Kedvenc helyem: Muzikum Klub & Bisztró

A Nemzeti Múzeum melletti kis utcában található klubot évekkel ezelőtt fedeztem fel; egyik kedvenc blueszenészem, Ripoff Raskolnikov invitálta ide közönségét egy koncertre. Ekkor derült ki számomra, hogy ez a hely a műfaj egyik fellegvára, ahol szinte minden nap minőségi koncerteket lelhet az ember. Ha épp nem blues van műsoron, akkor a legjobb magyar tribute zenekarok adják egymásnak a mikrofont. Deep Purple, Led Zeppelin, Pink Floyd, Jimi Hendrix dalok szólalnak meg itt olyan színvonalon, hogy az szerzők is csettintenének a hallatán. Akik még teljesebb estére vágynak, a földszinti bisztróban egy vacsorával indíthatnak; a hely étlapja több különleges fogást tartogat számukra.

Kedvenc időtöltésem: Szent Patrik-napi felvonulás

Mint sok más nagyvárosban, Budapesten is minden évben rendeznek felvonulást Írország védőszentje, Szent Patrik tiszteletére. Az esemény kiváló lehetőség egy könnyed hangulatú fővárosi sétára, melyen részt vehet a család apraja-nagyja. A rendezvény központja ebben az évben az Erzsébet tér, azon belül pedig az Akvárium Klub lesz. A felvonulás előtt vagy után bátran hörpinthetünk egy pohárka Guinnesst vagy Kilkennyt is. Ne felejts el legalább egy zöld ruhadarabot magadra ölteni! Családunk kedvence a zöld-fekete koboldkalap, melyet minden évben megsétáltatunk ilyenkor. Találkozzunk március 22-én!

Orsi

Kedvenc helyem: Dodo’s Restaurant

Március van a születésnapom, és úgy határoztam, hogy idén a vidéki, családi összejövetel helyett Budapesten keresek egy családbarát éttermet, ahol együtt ünnepelhetek a szeretteimmel. A Duna Garden Hotel éttermére, a modern Dodo’s Restaurantra esett a választásom, amely fine bistro jellegű konyhát képvisel. Az étlapon a hagyományos magyar ételek mellett a nemzetközi konyha remekei is megtalálhatóak, minden fogás modern köntösben újragondolva. Jó időben lehetőség nyílik a teraszon is ünnepelni, ráadásul a porontyok sem fognak unatkozni a gyereksaroknak hála. Biztos vagyok benne, hogy a hotelhez tartozó csodás, Duna-parti sétányon emlékezetes családi fotók készülnek majd!

blank

Kedvenc időtöltésem: Kirándulás a természetben

Imádom a tavaszt, ilyenkor több időt töltök a szabadban. Élvezem a friss levegőt, a megújuló természet illatát, azt, hogy a vakító napsütésben már megint otthon felejtettem a napszemüvegemet. Filkó kutyámmal évszaktól függetlenül kirándulunk hétvégente. Nehéz olyan helyszínt találni, ahol még nem jártunk. Nemrég fedeztük fel a XII. kerületi Zugligetet. Igazán nyugodt és csendes környék, tele jobbnál jobb kirándulásra alkalmas helyszínnel. Itt található a Hunyad-orom, ami egy igazi növényparadicsom, a Tündér-szikla, ami pazar kilátópont vagy a Harang-völgy, ami azoknak megfelelő célpont, akik kevésbé kedvelik a tömeget. Minden helyszínről könnyen megközelíthető a közkedvelt Normafa, akár gyalog, akár libegővel. A környéken több pihenőhely és grillezésre alkalmas tűzrakó hely található, így egész napos programot is szervezhetünk ide.