A legújabb Bond-film is a koronavírus áldozatául esik

A 007-es ügynökről szóló, részben Materában (Olaszország) forgatott film, a Nincs idő meghalni terv szerint április 9-én kerül bemutatásra a hazai mozikban, a koronavírus miatt viszont komoly veszély fenyegeti a sikerét. 

A kínai gazdaság a világ második legnagyobbika, nem véletlen, hogy a film készítői nagyban építettek az ottani közönségre. Produceri előrejelzések szerint a legújabb James Bond-film, azaz a Nincs idő meghalni lehetett volna az eddigi legnagyobb, 1 milliárd Fontos bevételt is átlépő epizód, ha nincs a kínai egészségügyi krízis, nem zárják be tömegével a mozikat, és a készítők, valamint a szereplők nem kényszerülnek a népszerűsítési turné ottani állomásának elhalasztására. A kínai mozik pénztáraiban egyedül az elmúlt évben 6 milliárd fontos bevételt számoltak össze.

Itt a trailer!

Daniel Craig, a film főszereplője áprilisban hivatalos lett volna a pekingi, sztárok sorát felvonultató premierre, a koronavírus miatt viszont jelenleg úgy tűnik, ebből nem lesz semmi. Még ha kína 70.000 mozija időben újranyitna április előtt, kevés az esélye, hogy a Moneypennyt alakító Naomie Harris, vagy az egyik forgatókönyvíró, Phoebe Waller-Bridge orvosi engedélyt kapnának az országba való belépéshez. Előreláthatólag egyébként nyárig zárt ajtókkal szembesül, aki Kínában mozizna, ezért az ottani bemutató automatikusan későbbre tolódik. A készítőknek ezért számolniuk kell azzal, hogy a nézők illegálisan letöltik valahonnan a filmet, ami további bevételkiesést jelent.

Kiemelt kép: Wikipedia

Hangolódj a filmre a legjobb főcímdalokkal!

A 10 legjobb James Bond-dal