A 92. Oscar-gála számokban

Kevesebb mint 1 hét múlva kiderül, 2020-ban kik vihetik haza a filmes szakma legnagyobb elismerésének számító Oscar szobrocskákat. Hangolódva az eseményre összeszedtünk néhány izgalmas számszerű tényt a február 9-én megrendezésre kerülő gálával kapcsolatban. 

A 2020-as Oscar-gálát a hagyományokhoz híven ismét a Hollywoodban található Dolby Theatre-ben rendezik meg, immár 92. alkalommal, nem kevesebb mint 44 millió dollárnyi költségvetésből. A díjátadót összesen 225 országban lehet élőben követni: az Egyesült Államokban helyi idő szerint 17:00 órától az ABC-n, nálunk pedig február 10-én 02:00 órától a Moziverzumon.

Amennyiben valaki az ABC-s közvetítés szüneteiben hirdetné termékét, egyetlen 30 másodperces reklámszpotért több mint 2,6 millió dollárt kell kifizetnie, mely még mindig 54%-kal olcsóbb, mint a Super Bowl esetében.

A ceremónián összesen 24 darab 24 karátos aranyszobrocskát adnak át, melyek értéke egyenként 400 dollár.

Érdekesség, hogy a nagyszabású eseménynek a tavalyi, illetve az 1989-es rendezés után már harmadszor nem lesz házigazdája, így kizárólag a díjak átadóin, a díjazottak köszönőbeszédein, illetve a fellépőkön múlik majd, mennyire szórakoztató esemény elé nézünk.

Az elmaradhatatlan vörös szőnyeg

Az ikonikus felvonulás nélkül elképzelhetetlen az Oscar-gála! A körülbelül 1533 m2-es vörös szőnyeg 24 700 dollárba kerül a szervezőknek, a meghívott vendégek pedig összesen nagyjából másfél órát töltenek rajta interjúzással és fotózással.

A fényképek később természetesen minden jelentős hírportálon megjelennek, várhatóan a legjobban és a legrosszabbul öltözött hírességek jól elkülöníthető két csoportjára osztva. A 2020-ban rendelkezésre álló adatok szerint egyelőre persze nem tudhatjuk, melyik sztár melyik gyűjteményben landol, de állítólag az A-listás színművészek átlagosan 10 millió dollárt adnak ki idén a ceremónián viselt ruhakölteményeikért, reménykedve abban, hogy megjelenésükkel a divatszakértők tetszését is elnyerik.