Vízilabda EB és koncertdömping – Íme a legjobb hétvégi programok Budapesten (január 16-19.)

2020 harmadik hétvégéjén igencsak gazdag programkínálat vár bennünket a fővárosban. Javában zajlik a vízilabda EB, egymást érik a jobbnál jobb koncertek, de a gasztronómia és a sport szerelmesei sem fognak unatkozni. 

Csütörtöki programok (január 16.)

Maisky

Csütörtök este a Nemzeti Filharmonikusok szervezésében a világhírű Maisky család három tagja koncertezik a Müpában. Mischa Maisky (cselló), Sascha Maisky (hegedű) és Lily Maisky (zongora) műsorában Gustav Mahler a maga korában botrányosnak tartott I. szimfóniája, valamint Beethoven Hármasversenye hangzik el. Vezényel Hamar Zsolt.

Hétvégi programok Budapesten: Maisky

Mesterséges intelligencia x Kiterjesztett valóság

Vegyél részt a Schönherz Bázis Microsoft – Mesterséges intelligencia meetup sorozat harmadik részén amelyen kiderül, mire képes ma a kiterjesztett valóság az AI segítségével. Az előadó ezúttal a jelenleg AR/VR konzultánsként tevékenykedő Velvárt András, aki gyakran fordul meg hazai és külföldi konferenciákon.

Vér és dinnyelé – Simon Márton tárlatvezetése

A fiatal költő, műfordító Simon Márton vezet végig bennünket csütörtök este a Mai Manó Ház legújabb kiállításán, mely a japán fotóművész Nobuyoshi Araki életművébe enged bepillantást. A tárlatvezetés során szóba kerül Helmut Newton és Andy Warhol, miközben részletek hangzanak el többek között Misima Jukió, Tanikava Suntaró, Kavabata Jaszunari, Murakami Rjú és Kanehara Hitomi műveiből.

Hétvégi programok Budapesten: Vér és dinnyelé

Vízilabda Európa-bajnokság 

Január 12. és 26. között Budapestre figyel a kontinens, hisz nálunk kerül megrendezésre a vízilabda EB. A Duna Aréna a hétvégén több magyar érdekeltségű mérkőzésnek is otthont ad (minden nap 19 órai kezdettel). Csütörtökön a spanyolokkal mérkőzik a férfi válogatottunk, péntek este pedig a női csapat küzd meg Görögországgal. Szombaton a fiúk Máltával veszik fel a harcot, végül vasárnap a lányok a szerbekkel találkoznak.

Budapesti programok a hétvégén: Vízilabda Európa-bajnokság 

Pénteki programok (január 17.)

Kikeltető 2020

Idén több mint 150 zenekar jelentkezett a Kikeltető felhívására, melyek közül a szakmai zsűri 30 előadót válogatott be a shortlistre. Január 17-én a közönség az abszolút kedvencekkel találkozhat este 7 órától a TRIP hajó két termében.

Budapesti programok a hétvégén: Kikeltető 2020

Jazz+Az koncert

Mivel éppen húsz éve történt, hogy átszáguldott a magyar pop egén a Jazz+Az üstököse, a rendhagyó jubileum alkalmából Gesztinek, Désnek és a lányoknak kedvük támadt egy új körhöz a Papp László Sportaréna színpadán. Hallgasd meg újra élőben a Megint hétfő, a Ma jól vagyok és a Mit tehet a sejt? című klasszikusokat te is!

Pénteki programok (január 17.): Jazz+Az koncert

Müller Péter Sziámi AndFriends: Kívánságkoncert I bongor•INSTANT

Ezen a különleges Müller Péter Sziámi AndFriends koncerten a közönség alakítja az estén elhangzó műsort. A rajongók több mint 40 dal közül választhatták ki kedvenceiket, a legnépszerűbb szerzemények pedig garantáltan megszólalnak majd az Instant-Fogas színpadán.

Ruben Brandt, a gyűjtő | with English subtitles

Péntek este a Bem Moziban az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű magyar alkotása, a Ruben Brandt, a gyűjtő kerül levetítésre. Milorad Krstić egyedi látványvilágú animációs akció-thrillerében az egész világot bejárjuk egy olyan utazással, amely percenként okoz újabb és újabb meglepetéseket.

Szombati programok (január 18.)

Lost Frequencies – Akvárium Klub

Mindössze 20 évesen, az Are You With Me című számmal robbant be a köztudatba Felix de Laet, közismertebb nevén Lost Frequencies. A belga DJ január 18-án 23:30-tól az Akvárium Nagy Halljában bizonyítja be, hogy méltán uralja a slágerlistákat szerzeményeivel. Hazai support: Candyman da Marquis, Roberto Rios és Dan Sparks.

Szombati programok (január 18.): Lost Frequencies - Akvárium Klub

Margaret Island duplakoncert – Akvárium Klub

Pénteken és szombaton évindító duplakoncertet ad az Akváriumban az egyik legnépszerűbb hazai fesztiválzenekar, a Margaret Island. Vendégfellépőként Lábas Vikiék előtt mindkét estén színpadra áll a brit Miles Goodall és bandája is, akik május végén megjelenő EP-jük szerzeményeit mutatják be a budapesti közönségnek.

Last Chance Közösségi Futás

A május közepén megrendezésre kerülő 14. NN Ultrabalaton mezőnyébe még 5 csapatot vár a szervező, melyek sorsa a szombaton zajló Last Chance Közösségi Futáson dől el. A versenyen 5,2 km teljesítendő, a helyszín pedig a Hajógyári Sziget Honvéd vízitelepe.

Last Chance Közösségi Futás

Jégpályák Éjszakája 2020

A Magyar Jégkorong Szövetség támogatásával 2020-ban már negyedik alkalommal szervezik meg országosan a Jégpályák Éjszakáját. Ráadásként ezúttal már a jégkorong kipróbálására is lesz lehetőség, így semmiképpen nem érdemes kihagyni a szombati rendezvényt! Az eseményen résztvevő helyszínek listája ITT olvasható.

Jégpályák Éjszakája 2020

Téli Etyeki Piknik

Január 18-án hurka, kolbász, forralt bor és zenés programok várnak ránk az etyeki Gasztrosétányon. A Téli Etyeki Pikniken tiszteletét teszi többek között a Rókusfalvy Birtok, a Gingalló Csokoládéműhely, a Rezeda Terasz, az Erdélyi Ízek Udvara, a Desszert Pince és a Fonó Présház.

Vasárnapi programok (január 19.)

Zombie Apocalypse

Ha vasárnap kedved támad szabadulószobázni egyet, és nem vagy ijedős típus, irány a Nightmare in Budapest, ahol lehetőséged nyílik átélni egy valódi zombi apokalipszist! Az egyedi környezet és a kifejezetten erre az alkalomra készült díszletek gondoskodnak a borzongásról.

Vasárnapi programok (január 19.): Zombie Apocalypse
Vegan Sunday Market – január 19

Vasárnap újra vegán piac az Anker’t-ben! Válogass a legfinomabb portékák és a kézműves mütyürök között, miközben izgalmas kerekasztal-beszélgetéseket is lesz lehetőséged meghallgatni, például a tudatos étkezés vagy az allergia és a cukorbetegség vegán életmóddal való kapcsolatának témájában.

 

Vegan Sunday Market - január 19

100 szóban a város – január 19.

Nagy Dániel Viktor és Szilágyi Csenge Junior Príma-díjas színművészek előadásában szólalnak meg Budapest legjellemzőbb történetei január 19-én a Mozsár Műhelyben, melyekben a városlakók mind magukra ismerhetnek. A száz szóban megírt történetekből összeálló előadást a már ismert 100 szóban Budapest projekt ihlette, amelynek eredeti előadói ragadják most kézen a kíváncsi nézőket és vezetik el őket a város sosem látott szegleteibe.

100 szóban a város - január 19.

További hétvégi, budapesti programokat itt találhatsz: