6 film december 6-ra, ami megváltoztat mindent, amit a Mikulásról eddig tudtunk

A Mikulás egy nagyszakállú, mosolygós, pocakos férfi, aki szereti a gyerekeket és az Északi-sarkon él. Vagy mégsem? Lássuk, mit gondol minderről Hollywood! 

Silent Night, Deadly Night

Ebből a nyolcvanas évek közepén készült alkotásból kiderült, hogy a Mikulás a rosszalkodást nem csupán egy virgáccsal bünteti… A Silent Night, Deadly Night főszereplője ugyanis baltával járkál a nagyvilágban és szorgalmasan aprítja a csintalankodókat.

Santa Claus Conquers the Martians

Ha épp úgy adódik, a Mikulás még a gonosz űrlényekkel is képes felvenni a harcot, akik azért vonszolják magukkal a Marsra, hogy az ő csemetéik se maradjanak ajándék nélkül decemberben. Minden idők egyik legrosszabb – az IMDB-n 2,6-es értékeléssel rendelkező – filmjének már az előzetese is pusztító!

Muszklimikulás

Még hogy a Mikulás nem vigyáz az alakjára?! Ha a karaktert Hulk Hogan formálja meg a nagyvásznon, a nézők már gyaníthatják, hogy ezúttal elmarad a nagy pocak és a jóságos mosoly, helyette pedig az izmok és a pofonok veszik át a főszerepet.

Cirmos karácsony

Hollywood szerint még az is megtörténhet, hogy az ajándékokat nem a Mikulás, hanem cuki kiscicák juttatják el a világ minden pontjára. Ennek hátterében a Cirmos karácsony története szerint az áll, hogy a Télapó allergiás a macskaszőrre, melynek következtében épp szentestére betegszik meg.

Noelle

Idén novemberben mutatták be az Egyesült Államokban a legfrissebb rendhagyó Mikulásos filmet, melyben a Télapó lányának kell átvennie a családi vállalkozást és gondoskodni a gyerekeknek szánt meglepetésekről. A Noelle főszereplője Anna Kendrick, de mellette Shirley MacLaine-nek is jut a reflektorfényből.

Tapló Télapó

Zárásként muszáj megemlékeznünk a már klasszikusnak számító Tapló Télapóról is, melyben Billy Bob Thorton formál meg egy hétköznapinak egyáltalán nem mondható Mikulást. A bevásárlóközpontban szolgálatot teljesítő álruhás bűnöző karácsony este szeretné feltörni az áruház széfjét, de egyáltalán nincs könnyű dolga…